Olympiacos-Champions-Leauge-2019-Karaskakis-Stadium-RedView
9 Μαΐου, 2020
Banner

Πέδρο Μαρτίνς οεοεοεοεοε, Πέδρο Μαρτίνς οεοεοεοεοε

Εντάξει είμαστε; Εντάξει; Το γράφω για όλους εκείνους που επί δύο σεζόν μας έχουν σπάσει τα @@ με την κάθε μαλακία που λένε ή γράφουν σε site, blog και social media.

Ο Ολυμπιακός θα έχει προπονητή για άλλα 2 χρόνια τον Πέδρο Μαρτίνς, τον αναμορφωτή του, αυτόν που έβγαλε την τσίμπλα από τα μάτια πολλών που είχαν πονέσει πριν τον ερχομό του.

Τι μας δείχνει όμως αυτή η κίνηση παραμονής του πορτογάλου coach στον Ολυμπιακό. Καταρχάς είδατε όλοι πιστεύω ποιος έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην ομάδα. Αυτός που ΠΛΗΡΩΝΕΙ, και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, αυτός πληρώνει, αυτός κάνει το κουμάντο, αυτός απολύει, αυτός προσλαμβάνει, αυτός ανανεώνει. Οπότε διοίκηση από το πληκτρολόγιο δεν κάνει κανένας, ούτε βασικά θα πάρουν και στα σοβαρά τις φωνασκίες μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα.

Η παραμονή του Μαρτίνς υποδηλώνει ότι ο οργανισμός Ολυμπιακός έχει γερές βάσεις λειτουργίας, έχει πλάνο, έχει πρόγραμμα. Ο οργανισμός Ολυμπιακός έχει τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις όπου δίνουν και τις σωστές συμβουλές στον μεγαλομέτοχο, σε αυτόν που στο τέλος τα σκάει για να υλοποιηθεί το οτιδήποτε στην ομάδα.

Άλλες εποχές προπονητής χωρίς να έχει πάρει πρωτάθλημα θα μας είχε χαιρετήσει, αυτή τη φορά όμως όχι και ορθώς. Για να γίνει πραγματικότητα το We Keep On Dreaming θα πρέπει να έχει γίνει μια προεργασία, να μπουν οι γερές βάσεις και να συνεχιστεί το έργο πάνω σε αυτές τις βάσεις.

Πριν έρθει ο Πέδρο στον Ολυμπιακό, ή ομάδα ήταν για πρώτη φορά σε μια πολύ παράξενη φάση μετά από τη χρονιά της αποχώρησης Κόκκαλη που άφησε με προβλήματα την ομάδα τότε. Οι προπονητές άλλαζαν στη μετά Βαλβέρδε εποχή όπου κανένας δεν στέριωσε και οι μάνατζερ κάνανε πάρτι με τις μεταγραφές.

Παρόλα αυτά όπως πολλοί θα νόμιζαν ή έτσι είχαν διαδώσει τα γνωστά υπόγεια των ΑΡΔ ο Μαρινάκης έμεινε εδώ, δεν τα παράτησε όπως διέδιδαν κάποια κέντρα, τα ξεχάσατε; Άκουσε τα χίλια μύρια και κάποιες φορές όχι άδικα, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι ίσως δεν είχε και αυτούς που πρέπει γύρω του. Όταν έχεις εκατό δουλειές ανοιχτές γύρω σου και μόνο 24 ώρες την ημέρα δεν μπορείς να δοθείς ολοκληρωτικά κάπου. Για αυτό και έχεις ανθρώπους για να τρέχουν κάποιες δουλειές, παντού γίνεται έτσι. Είναι αυτό που λένε όταν έχεις διαλέξει σύμβουλο, έχεις διαλέξει και συμβουλή.

Έγινε ότι έγινε, πάει πέρασαν αυτοί οι καιροί όπου βρήκαν πάτημα να ανθίσουν νέα “λουλούδια” που τα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, τα ζήσαμε και φέτος, αλλά και κάποτε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου ή αλλιώς ζμπρώξιμο.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και προβλέπω να έχουμε το όπου φύγει, φύγει για κάποιους νεόκοπους “επενδυτές”, δυστυχώς για εκείνους, ευτυχώς για εμάς ο Μαρινάκης θα παραμένει εγγυητής στον Ολυμπιακό και θα τους πονάει.

Νιώθω μέσα από την ανανέωση του προπονητή ότι στο λιμάνι υπάρχει άλλος αέρας, άλλες λογικές που στο παρελθόν δεν υπήρχαν. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η λογική επίσης του σωστού ισολογισμού έσοδα – έξοδα και όχι συνέχεια “ενέσεις” χρημάτων με κάνει επίσης να έχω τη σιγουριά ότι η ομάδα δεν θα βρεθεί ποτέ σε θέση όπως ήταν και είναι άλλοι.

Τέλος έδωσε απάντηση σε όλους, ότι αυτός είναι ο απόλυτος κουμανταδόρος, αυτός πληρώνει, αυτός θα πάρει την επιτυχία αλλά και την αποτυχία εάν κάτσει κάτι στραβά, αλλά αυτό ξεχωρίζει τους καπετάνιους από τους άλλους. Στα δύσκολα να είσαι εκεί να πάρεις αποφάσεις και ρίσκα.

Εμείς πρέπει απλά να στηρίζουμε το όλο εγχείρημα και να μην δικάζουμε τους πάντες μετά από κάποιο στραβό αποτέλεσμα, γιατί στο τέλος μάλλον θα γίνουμε Κομανέτσι. Η ομάδα δείχνει υγεία και πλάνο, αυτό θέλω μόνο όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους, εδώ είμαστε!