Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
17 Μαΐου, 2020
Banner

Που χαθήκατε πσυχούλες μου; σας πονάει το #mexritelous;

Κυριακή με ζέστη. Μάιο έχουμε αλλά το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, όπως έχει μπει και το #mexritelous ουπς σόρρυ παραφέρθηκα.

Ήρθε η ώρα να γράψω και για το μπάσκετ όπως είχα υποσχεθεί στα τελευταία κείμενα μου, μπήκα στο mood για να το κάνω. Ότι γράψω και διαβάσετε δεν έχω κάποια πληροφορία που γνωρίζω, απλές σκέψεις κάνω στα θέματα μεταγραφών, τα άλλα είναι επιβεβαιώσεις μου!

Πάμε πρώτα στις διαπιστώσεις για το #mexritelous. Ναι αυτό που χλευάστηκε στα ραδιόφωνα και εφημερίδες από τους γνωστούς εργολάβους – γλύφτες, όπου μας έλεγαν ότι είναι ένας τρόπος για να την κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Απ’ ότι βλέπω όμως άλλος ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο, τι όχι; πάλι θα γίνει η κωλοτούμπα της τελευταίας στιγμής;

Αλήθεια εκείνη η φάση με τα PAO Alive και τον κόσμο να δίνει χρήμα για να σώσει το σύλλογο τι κάνει; καλά είναι; έφτασαν το εκατομμύριο ή ακόμα, ήθελαν και στόχο τα 20… όπως έλεγε και η Κατερινάρα του MasterChefΓΕΛΑΩ”, αλήθεια εάν δεν φτάσουν το στόχο, θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα πίσω; γιατί έτσι είχε ειπωθεί;

Πόσο μου λείπουν κάποιες πράσινες φωνές ραδιοφώνου από εποχές Ταϊλανδού που θα ερχόταν για να τους σώσει από τον Αλαφούζο και για τη μόνη λύση υπαρκτή του ντι πι τζι με τις δωρεές, ακόμα θυμάμαι εκείνες τις γνωστές φωνές που ούρλιαζαν, προκαλούσαν και ΕΚΛΕΙΝΑΝ τηλέφωνα σε όποιους τους πίεζε λίγο. Δυστυχώς για κάποιους δεν ξεχνώ πολλά πράγματα.

Αλλά ξέφυγα, οι Αγγελόπουλοι ναι οι “φευγάτοι” αναγνώρισαν το λάθος – ρίσκο της συνέχισης του Μπλατ στην ομάδα και με κινήσεις έκαναν πράξη το μεγάλο come back του Μπαρτζώκα που μετά την λανθασμένη φυγή του (και φταίνε άλλοι για αυτό), όλοι γνωρίζαμε ότι θα επιστρέψει στο μέλλον, όπως και έγινε. Πάντως πως γίνεται να τα παρατάς όπως λένε και να κάνεις μεταγραφικές κινήσεις δεν γνωρίζω, ίσως τα payroll έχουν γνώση.

Οι πρόεδροι λοιπόν έφεραν έναν ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που γνωρίζουν και γνωρίζει. Είναι Ολυμπιακός και ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε την Euroleague με διαστημικό μπάσκετ στο Λονδίνο. Ο ερχομός του Μπαρτζώκα σημαίνει ένα πράγμα, ότι έχει το απόλυτο κουμάντο στην ομάδα, επιλογή παικτών που θα μείνουν και θα έρθουν. Αυτός θα αποφασίζει τι και ποιος και πως, τολμώ να πω ότι είναι κάτι σαν προπονητής και GM μαζί και πιστεύω οι Αγγελόπουλοι με αυτή την κίνηση έβγαλαν ένα βάρος από πάνω τους στα θέματα τα της ομάδας.

Όταν έχεις θέματα λειτουργικά σου τρώει χρόνο και πνεύμα για να ασχοληθείς με άλλα, με τον ερχομό του coach B που θα αναλάβει πολλά πράγματα πιστεύω θα φέρει και την ηρεμία. Μια ηρεμία που έχει έρθει από την αποχώρηση της σάπιας και αστείας Α1 όπου τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι τι γίνεται εκεί.

Έγινε πρωταθληματάρα φέτος με όλα τα γήπεδα ασφυκτικά γεμάτα από κόσμο που διψούσε για το καλύτερο μπάσκετ της Ευρώπης, αφού ο Ολυμπιακός ήταν το πρόβλημα, έτσι τους είχαν πει έτσι έγραφαν στα media. Η μη συμμετοχή στο όλο αστείο σκηνικό έφερε την ηρεμία που έπρεπε στο λιμάνι με τους απέναντι να ψάχνουν κάθε στιγμή να βρίσκουν και κάτι καινούριο αφού δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν για τα εντός Ελλάδος. Εκτός εάν περίμεναν καμιά κόντρα με Προμηθέα και Ιωνικό για να έχουν αντιπαράθεση.

Βρήκαν και το γύρισαν στην Euroleague ναι μωρέ αυτή τη MAFIA που διαφήμιζαν πριν καιρό, και θα έφευγαν για να πάνε στο Champions League της FIBA, όπου επίσης τότε άκουγα τους ίδιους πράσινους εργολάβους με IQ μανταρινιού να λένε για τη νέα σούπερ διοργάνωση που θα ρίξει πολύ χρήμα και και και. Καπάκια έβγαιναν ακροατές άλλοι σανοφάγοι και έλεγαν άλλες πίπες για το CHL της FIBA ότι ετοιμάζει μεγάλα χτυπήματα για να “κλέψει” τις μεγάλες ομάδες της Euroleague, ακόμα τα περιμένουμε, αλλά μάλλον θα αργήσουν γιατί τελικά η Euroleague είναι καλή όσο η ομάδα ήταν μέσα στην 8άδα.

Γίνεται το σκηνικό με Πιτίνο, εκεί γέλασαν και οι μπιντέδες του ΟΑΚΑ που τους τα είχε πει στα μούτρα τους πέρυσι και φέτος τον ξαναπήραν αφού ο Αρτζι τελικά δεν είναι καλός προπονητής.

Και τι έγινε; Με συγκυρίες και λίγο τύχη κατάφεραν να είναι πάνω από τον Ολυμπιακό με 2 νίκες διαφορά! Χαχαχαχαχα είναι που οι αγώνες της Α1 τους κρατάνε σε ρυθμό ενώ ο Ολυμπιακός δεν θα τον είχε. Στα μεταξύ μας παιχνίδια νίκη στο ΣΕΦ και χαμένη νίκη Χ2 φορές στο ΟΑΚΑ μέσα από τα χέρια μας. Εάν συνέχιζε έτσι όπως πήγαιναν θα του φτάναμε και ίσως περνούσαμε.

Κάτι που το είχα γράψει μετά τον χαμένο αγώνα με τη Βιλερμπάν και με Μπλάτ στον πάγκο. Πολλοί ίσως να με έκραξαν τότε αλλά σε βάθος χρόνου έχω δικαιωθεί στο ήμισυ αφού η εικόνα διάλυσης που έγραφα για ΠΑΟ έχει γίνει ήδη πραγματικότητα.

Σε όλη αυτή την περίοδο είχαμε και τους δικούς μας οπαδούς των πλήκτρων να γράφουν και να φωνάζουν την κάθε μαλακία που κατέβαζε η κούτρα τους. Ο χρόνος όμως δικαίωσε τους υπομονετικούς και ήρεμους που ξέρουμε ένα βασικό. Εάν δουλεύεις σωστά και με πλάνο, δεν γίνεται να δικαιωθείς. Ναι οι Αγγελόπουλοι ίσως να πηγαίνουν με τον σταυρό στο χέρι που λέμε, αλλά σήμερα τώρα εδώ που γράφω αυτά ποιος έχει δικαιωθεί.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει ομάδα, έχει προέδρους για να βάλουν χρήματα όπου φέτος με τις τόσες αλλαγές πάλι πετάχτηκαν αρκετά σε ένα τρύπιο βαρέλι. Έχει προπονητή, δοκιμασμένο, τον ξέρουμε, μας ξέρει έχει κερδίσει Euroleague, έχει ήδη παίκτες και θα κοιτάξει για τις επόμενες κινήσεις. Οι δικοί μας που ήταν fans του ντι πι τζι τι λένε τώρα που απέναντι ίσως αύριο να μην έχουν χρηματοδότηση, προπονητή δεν έχουν αφού έδιωξαν Πιτίνο. Όσο για παίκτες οι περικοπές του ανοιχτοχέρη θα φέρουν αναταράξεις (αλήθεια οι Αγγελόπουλοι, γιατί δεν δίνουν τόσα πολλά χρήματα που δίνει ο Δ.Γ ε; χαχαχαχα για να ζητάει μετά επιστροφές).

Καλάθης δεν συζητάει για μείωση και μάλλον θα την κάνει. Ο Παππάς μένει ελεύθερος φέτος, καλά ο Φριντέτ που γελάνε τα παρκέ δεν συζητάει μια να μείωση αφού ξέρει τέτοια λεφτά στην ηλικία του δεν ξαναβρίσκει πουθενά και σειρά έχουν και άλλοι, με λίγα λόγια ένα ρδελομπου.

Ο Ολυμπιακός ίσως κινηθεί για κάποιον από τους απέναντι, μιλάμε για Έλληνα μόνο. Βέβαια δεν θα κάνουν βιαστική κίνηση γιατί εάν δεν κλείσει μπορεί να χρεωθεί με επικοινωνιακή ήττα, οπότε να έχετε στο μυαλό σας εάν γίνει κίνηση θα έχει περάσει χρόνος και πολλές συζητήσεις μεταξύ παίκτη και ομάδα για να κλειδώσει πρώτα και μετά να γίνει το γλέντι.

Ίσως κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους και αναβίωση της παλιάς ομάδας με επιστροφές Ελλήνων παικτών, αλλά αυτό είναι θέμα Μπαρτζώκα που δεν ξέρω εάν τον ψήνει αυτό, το λέω γιατί σίγουρα παίκτες και μάνατζερ ίσως πιέσουν προς αυτό. Είπαμε τις τελικές επιλογές της κάνει ο coach B και του έχουν εμπιστοσύνη όλοι στο λιμάνι.

Το βασικό είναι ότι σήμερα υπάρχει η σιγουριά που αλλού δεν υπάρχει, και φέτος η χρονιά έτσι όπως έγινε με τον ιό ήταν περίεργη. Δείτε για παράδειγμα την Μπαρτσελόνα πόσα χρήματα δαπάνησε για να φτιάξει μια υπερομάδα και υπάρχει κίνδυνος η χρονιά αυτή να χαθεί! Τα συμβόλαια να μην μπορούν να πληρωθούν και παίκτες έτσι όπως ήρθαν να φεύγουν. Δεν είναι όλα όσο απλά τα έχουμε στο μυαλό μας και ούτε οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν μηχάνημα που κόβει χρήμα στο υπόγειο για να μοιράζουν.

Η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμα περίεργη με τα μπάτζετ να πέφτουν εάν οι αγώνες γίνουν χωρίς κόσμο, οπότε δεν θα έχουν πωλήσεις από εισιτήρια, διαρκείας αλλά και γύρω γύρω από το γήπεδο, μπουτικ, εστιατόρια κτλ. Ο χάρτης θα αλλάξει και πιστεύω αυτό είναι υπέρ μας γιατί οι ομάδες που είχαν ξεφύγει στα μπάτζετ θα κατέβουν, θα γίνει ένα restart που λέμε με ίδια εκκίνηση για όλους. Είναι ευκαιρία τώρα να γίνει ένας νέος Ελληνικός κορμός με λιγότερα χρήματα και μεταγραφές πολύ επιλεγμένες και συγκεκριμένες για τα πολλά χρήματα (Σλούκας, Καλάθης κτλ) και ξένοι τύπου Μακ Κίσικ, Έλις κτλ όπου θα είναι τα εργαλεία για τον προπονητή.

Απλές σκέψεις και μόνο με βάση τη λογική όμως, ο χρόνος θα δείξει.