Olympiacos-BC-Aggelopouloi-Redview
31 Μαΐου, 2020
Banner

Αγγελόπουλοι κάντε ματ και στο γυναικείο μπάσκετ!

Νέο κείμενο μετά πάλι από καιρό, αφού την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το ποδόσφαιρο πάλι, οπότε θα έχουμε πιο συχνά κάτι για να λέμε. Το μπάσκετ τέλος για φέτος και αργεί να ξεκινήσει οπότε θα έχουμε χρόνο να μιλάμε για μεταγραφές αλλά και για ότι γίνεται σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ όπου το show εκεί δεν έχει τελειωμό.

Ευκαιρία όμως είναι τώρα να γράψω όμως για μια ιδέα που θα έχει μόνο θετικά οφέλη και έχει σχέση με τον Ερασιτέχνη όπου φέτος θέλει την στήριξη του κόσμου όσο ποτέ άλλοτε και την ΚΑΕ.

Στον ερασιτέχνη ανήκει ένα τμήμα που είναι το γυναικείο μπάσκετ. Ένα τμήμα αήττητο για χρόνια και με “σίγουρους” τους εγχώριους τίτλους. Αυτά όμως δεν κερδίζονται χωρίς κόπο, ιδρώτα και φυσικά χρήματα.

Έτσι αυτό το τμήμα με παρουσία και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τραβάει ένα τμήμα των οικονομικών πόρων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, πέρα από την κάθε στήριξη επιχειρηματιών όπως του κ. Λεριώτη.

Μετά την επιτυχία του #mexritelous όπου θέλει @@ για να κάνεις τέτοια επανάσταση, να τα λέμε όλα, βλέπουμε τα αποτελέσματα της αποχώρησης του Ολυμπιακού από την Α1 όπου έχει γίνει rodeo.

Το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης που μας έλεγαν θα μείνει κουτσό, αφού ομάδες αποχωρούν και άλλοι δεν θέλουν να ανέβουν κατηγορία. Το 13-1 τα βρίσκει σκούρα αφού μάλλον δεν ήρθαν έτσι όπως φώναζε ο επώνυμος οπαδός αφού “ξεβρόμισε” το μπάσκετ, έτσι δεν έλεγε; Τα ζόρια πολλά, οι μάσκες πέφτουν και ξεκινάνε και τα παρακαλετά για επιστροφή στην Α1.

Από την άλλη οι Αγγελόπουλοι μάλλον θα έχουν αράξει και θα τρώνε ποπ κορν (και όχι άδικα), απολαμβάνοντας το θέαμα που θα ζήλευε και το Netflix να το κάνει σειρά. Εδώ τρώμε εμείς ποπ κορν βλέποντας τα μεταξύ τους ξεκατινιάσματα, και μας κρατάνε παρέα τώρα που δεν έχει κίνηση το μπάσκετ.

Για να έρθουν οι αλλοπρόσαλλες καταστάσεις στα πιο κάτω πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες αλλά και στις γυναίκες, παρακάμπτοντας και επιτροπές. Καταλαβαίνει πλέον και ο πιο λοβοτομημένος πόσο δίκιο είχαν οι Αγγελόπουλοι με την αποχώρηση τους και τη μέχρι τώρα στάση που κρατάνε.

Απάντηση στα πράσινα payroll όταν έλεγαν ότι το #mexritelous είναι ένας τρόπος για να φύγουν, είναι ο ερχομός του coach Μπαρτζώκα αλλά και οι μεταγραφικές βόμβες που έρχονται. Σε αντίθεση με τους πράσινους που φεύγει ο αρχηγός και καλύτερος τους παίκτης λόγο οικονομικών και δεν κουνιέται φύλλο. Αλήθεια το έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται;

Ξέφυγα όμως και ας γυρίσω στο θέμα μου. Με το #mexritelous λοιπόν οι Αγγελόπουλοι έκαναν κάτι που σε πολλούς φάνηκε περίεργο αλλά για άλλους ίσως είναι το μέλλον. Κράτησαν την πρώτη ομάδα για να παίζει Euroleague και στην Α2 κατέβασαν μια άλλη την αναπτυξιακή που λέμε. Μια ομάδα με έμπειρους παίκτες αλλά και μικρούς για μπαίνουν σιγά σιγά στα δύσκολα, η Α2 να ξέρετε δεν είναι καθόλου εύκολο πρωτάθλημα. Οπότε είναι κάτι σαν μια ακαδημία πριν την πρώτη ομάδα αλλά και μετά από τις κανονικές ακαδημίες, κάτι το ενδιάμεσο που κάνει και πρωταθλητισμό.

Τι μένει για να συμπληρωθεί το παζλ; Οι γυναίκες! Ναι το τμήμα που είναι στον Ερασιτέχνη θα πρέπει να ενταχθεί στην ΚΑΕ για πολλούς λόγους όπου μόνο θετικά μπορεί να φέρει.

Καταρχήν μιλάμε για ένα τμήμα που είναι στο ίδιο σπορ, δεν λέμε να πάει το βόλεϊ ή το πόλο στην ΚΑΕ. Λέμε το μπάσκετ να πάει στο μπάσκετ.

Οικονομικά σημαίνει δύο πράγματα. Η ΚΑΕ θα πρέπει να διαθέσει ένα extra ποσό για το τμήμα αυτό, έτσι είναι μια βοήθεια στον ερασιτέχνη παράλληλα, αφού τον απαλλάσσει από ένα βάρος, και μαζί με τον κ. Λεριώτη ή άλλους επιχειρηματίες εάν θέλουν και μπορούν να βρουν, συνεχίζουν να έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Τα θετικά είναι αρκετά με αυτή την κίνηση. Είπαμε το πρώτο είναι ότι βγάζει ένα βάρος από τον Ερασιτέχνη έτσι ώστε αυτά που έβαζε για το γυναικείο μπάσκετ να μπουν επίσης για τα άλλα σπορ. Όλο το μπάσκετ του Ολυμπιακού είναι κάτω από μια στέγη, πως το έλεγε μια διαφήμιση τράπεζας, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Βάζοντας άλλο ένα τμήμα με τίτλους και παρουσία σε Ευρώπη, εκτός το ότι ανεβάζει και άλλο το πρεστίζ στην Ευρώπη βλέποντας κάποιος ότι έχει τμήμα και γυναικών εκτός από τους άντρες, θα μπορέσει να κάνει και διαφορετικά deal με χορηγούς.

Θα μπορέσει ίσως με το διαρκείας του μπάσκετ κάποιος να βλέπει ταυτόχρονα και τους αγώνες των γυναικών. Θα είναι το ΣΕΦ ή όποιο άλλο γήπεδο στο μέλλον μια έτοιμη έδρα και δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνουν που θα παίξουν. Θα μπορεί σιγά σιγά να φτιάξει και ακαδημίες για το γυναικείο μπάσκετ και ο οργανισμός ολοένα και θα μεγαλώνει

Μην ξεχνάμε επίσης ότι στο μπάσκετ έχει (από όσο έχω δει στο γήπεδο) ένα σοβαρό ποσοστό γυναικών στις εξέδρες που βλέπουν και τους αρέσει το μπάσκετ.

Το βασικότερο όμως είναι με αυτή την κίνηση αναγκάζει να ανέβει επίπεδο και το σπορ στις γυναίκες. Σίγουρα όταν η ΚΑΕ έχει γυναικεία ομάδα και η επόμενη ΕΟΚ είναι πιο σοβαρή και λογική θα μπορέσουν να αναπτύξουν καλύτερα το πρωτάθλημα και να μπουν στο παιχνίδι και άλλοι από τους αντιπάλους. Όσο γίνεται καλύτερο το προϊόν τόσο θα ανεβαίνει το επίπεδο των ομάδων, τόσο θα έχουμε καλύτερες παρουσίες στην Ευρώπη με στόχο κάποιον τίτλο.

Σκεφτείτε να σηκώσουν ένα Ευρωπαϊκό τίτλο στο γυναικείο μπάσκετ και ταυτόχρονα να έχουν Ευρωπαϊκά και στους άντρες πόσο μεγαλώνει το πρεστίζ του οργανισμού στην Ευρώπη.

Ο κορονοϊός έφερε τα πάνω κάτω στα οικονομικά και είναι σαν να ξεκινάνε όλοι από το ίδιο επίπεδο. Είναι ευκαιρία λοιπόν σιγά σιγά κάποια τμήματα να λειτουργήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο, για να είναι έτοιμα σε κάθε δυσκολία στο μέλλον που ίσως προκύψει. Καλό είναι και αυτό το “μάζεμα” που γράφω ανά σπορ για να υπάρχει πιο μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη στο εμπορικό κομμάτι αλλά και στις επίσημες λίγκες.

Είναι μεγάλη ευκαιρία μετά το ξεγύμνωμα του #mexritelous οι Αγγελόπουλοι να συνδέσουν το όνομα τους με την αναγέννηση του Ελληνικού μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και να αποδείξουν για άλλη μια φορά, πέρα από ότι έχουν ακούσει χρόνια τώρα, πόσο δίκιο είχαν με επαναστατικές κινήσεις τους. Ας γράφουν ότι θέλουν οι εργολάβοι όποιος έχει μάτια και κάποια εγκεφαλικά κύτταρα καταλαβαίνει τι γίνεται.

Δυνατότερα πρωταθλήματα κάνουν δυνατότερες και τις ομάδες. Όταν βλέπει κάποιος, κάποιους να επενδύουν μοιραία τον πείθεις να κάνει και αυτός το ίδιο, αλλά πρέπει να γίνει η αρχή.

Ποιος δεν χάρηκε εκείνα τα καλοκαίρια το 2009 και 2017 σε Λετονία και Τσεχία με και θέση αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών στο μπάσκετ; Όταν σαν χώρα έχεις βγάλει μια Εβίνα Μάλτση, που ήταν κάτι σαν τον Σπανούλη αλλά στις γυναίκες.

Καλώς ή κακώς το μπάσκετ μας ταιριάζει σαν λαός και έχει φέρει άπειρες επιτυχίες σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για το γυναικείο μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα να γίνει αυτή η αλλαγή όπου θα φέρει και άλλες αλλαγές στο μέλλον με ένα πλάνο και είπαμε πιο σοβαρή (που θα έχουμε) ΕΟΚ.

Υπομονή για τις μεταγραφές στο μπάσκετ, όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Όσο έχουμε προπονητή αλλά και δύο ανθρώπους που βάζουν τα χρήματα δεν φοβάμαι. Άλλοι στα δύσκολα πηδάνε από τα καράβια…