kai-ola-pali-ksana-opws-teleiwnoun-etsi-tha-arxisoun-redview
8 Ιουνίου, 2020
Banner

Επιστροφή στην κανονικότητα και το 45ο πρωτάθλημα

Επιτέλους μετά από καιρό ποδόσφαιρο στην καθημερινότητα μας. Το καλό τις καραντίνας είναι ότι η απουσία αθλητικών γεγονότων σε κάνει τώρα στην επιστροφή να θέλεις να ζήσει το κάθε λεπτό σε ότι αθλητικό βλέπεις.

Επιστροφή στη Superleague με τον αγώνα στη Τούμπα, ένα γήπεδο που έχει γίνει το προπονητήριο του βορρά, αφού πάμε νικάμε φεύγουμε. Τόσο απλά όπως είναι το σλόγκαν μιας ζύμης για πίτες.

Ο μοναδικός φόβος μου, με την επιστροφή ήταν και είναι οι τυχόν τραυματισμοί από την μακρά απουσία των παικτών από τις προπονήσεις. Ναι μεν έκαναν ατομικές στα σπίτια τους, αλλά καμία σχέση με τις κανονικές. Οι ενάρξεις άλλων πρωταθλημάτων με κάποιους τραυματισμούς με έκαναν μέσα μου να έχω ένα τέτοιο φόβο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε όπως σταμάτησε, με νίκες και στο πολύ χαλαρό αυτή τη φορά. Ένα παιχνίδι που δεν είναι να γράψει κάποιος και πολλά αφού έτσι όπως εξελίχθηκε ήταν σαν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει τη μοίρα του και ο Ολυμπιακός να μετράει αντίστροφα για τον τίτλο.

Οι μοναδικοί που δεν μας πίστευαν και είχαν φτιάξει το δικό τους μύθο είναι οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του, που από πέρυσι μιλούσαν για δυναστεία και σερί τίτλων. Σήμερα μια ματιά τα εξώφυλλα δικών τους εφημερίδων έγραφαν για ένα κύκλο που έκλεισε και να φτιάξουν ομάδα για τον νέο. Αλήθεια πότε άνοιξε, πότε έκλεισε και πόσο μεγάλος ήταν ο κύκλος; Μιλάνε για το πρωτάθλημα που θα πρέπει να αφαιρεθεί εφόσον τελεσιδικήσει το θέμα με την Ξάνθη παντού! Διότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα όπου στην ίδια κατηγορία υπήρχαν 2 ομάδες με κοινό ιδιοκτήτη, οπότε για τι κύκλους λένε; Ο μόνος που ήξερε από κύκλους ήταν ο raver πριν από κάτι χρόνια στα δελτία ειδήσεων.

Μέσα σε όλα έρχονται και διάφορες φωνές δημοσιογράφων άλλων ομάδων όπου δειλά δειλά αυτή η ομάδα τους αναγκάζει επιτέλους να γράψουν αλήθειες. Για τη μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπολοίπους και τη μεγάλη δουλειά του Μαρτίνς.

Μια δουλειά που φάνηκε χθες, αφού μετά από τόσο μεγάλη αποχή η ομάδα έδειχνε όπως έγραψα πιο πάνω σα να μην υπήρχε διακοπή. Με την ίδια σοβαρότητα και φόρα έκανε άλλο ένα διπλό για να συνεχίσει το αήττητο της. Έχει καταλάβει κάποιος τα ασύλληπτα νούμερα;

37 σερί ματς αήττητος στο πρωτάθλημα, με τα 27 να είναι φέτος. Μόλις 3 γκολ παθητικό στα εκτός έδρας παιχνίδια και 9 συνολικά για φέτος. Με έναν αγώνα μπροστά τους με Γούλβς που η πρόκριση είναι ανοιχτή, και έτσι όπως πάει να γίνει φέτος από την ΟΥΕΦΑ με μονά παιχνίδια, ίσως να γράψει και ιστορία με λίγο τύχη. Μιλάμε για μια ομάδα όπου πέρυσι τέτοια εποχή έκανε την προετοιμασία της για να είναι έτοιμη στα προκριματικά του Champions League όπου πέρασε τους 3 γύρους και από το μη μονοπάτι των πρωταθλητών να παίξει ομίλους! Μόνο το γεγονός με τον COVID19 τους έκανε μια διακοπή αφού από το καλοκαίρι του 2019 παίζουν αδιάκοπα!

Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι του έχουν απλά διαλυθεί και προσπαθούν να μείνουν στο προσκήνιο με όποιον απίθανο τρόπο μπορούν. Αλλά όπως λέει και ο λαός, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και σιγά σιγά έρχεται η κάθαρση από παντού. Καθένας θα πάει εκεί όπου πρέπει και ανήκει, υπομονή να έχουν όλοι και έχουμε πραγματάκια να δούμε μπροστά μας, από CAS μέχρι δίκες για το VAR

Το πρωτάθλημα αυτό είναι και μια νίκη της λογικής! Μιας σωστής λογικής που είχε ο πρόεδρος Β. Μαρινάκης να κρατήσει έναν προπονητή που δεν πήρε πρωτάθλημα αλλά έβλεπε τη σωστή δουλειά που κάνει. Άλλες εποχές ο Μαρτίνς θα είχε πάει ήδη στον ΟΑΕΔ των προπονητών, αλλά όχι τώρα. Η ομάδα έχει πλάνο και άτομα σε κέραιες θέσεις με γνώση του σπορ και των οικονομικών. Ένας οργανισμός που δουλεύει όπως πρέπει και για αυτό το λόγο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για το μέλλον.

Όσοι βιάστηκαν να κρίνουν και έβλεπαν τους άλλους να κάνουν ότι έκαναν, κατάλαβαν τώρα ποιος γελάει καλύτερα.

Σε μια περίεργη χρονιά που θέλει ακόμα να τελειώσει αλλά και στην επόμενη όπου επίσης θα είναι περίεργη. Φέτος δεν θα έχουν από ότι βλέπω αυτό που λέμε προετοιμασία αφού όλο το καλοκαίρι θα έχει παιχνίδια. Οι μεταγραφές θα είναι ένας γρίφος αφού γήπεδα χωρίς εισιτήρια σημαίνει και λιγότερα έσοδα για όλους. Παίκτες που ήταν να φύγουν με μεγάλα ποσά τώρα ίσως δεν βρεθούν για να τα δώσουν, και μην ξεχνάμε το Euro μετατέθηκε για του χρόνου. Γενικά έρχεται μια πολύ περίεργη και πρωτόγνωρη χρονιά που όλοι βαδίζουν προσεκτικά στο άγνωστο, αφού το οικονομικό είναι πολύ ρευστό και παράλληλα περιμένουν όλοι το λεγόμενο δεύτερο κύμα του ιού.

Τα γράφω αυτά γιατί είναι η αγαπημένη εποχή όλων των φιλάθλων που θα ακούν και διαβάζουν για μεταγραφές. Ποιος θα μείνει, ποιος θα φύγει, ποιος θα έρθει, καλά καλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ο λαός αυτό θέλει, δώστου ονόματα και πάρτου την ψυχή. Παιδιά ψυχραιμία, δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά όταν υπάρχει επιλογή παίκτη σίγουρα έχει γίνει προεργασία και συνομιλίες όπου δεν τις έχουν μάθει καν δημοσιογράφοι. Οπότε ναι θα διαβάσετε τετρακόσια ονόματα όπου κανένα μπορεί και να μην καταλήξει στον Ολυμπιακό, κάθε χρόνο έτσι γίνεται.

Στην τελική ότι και να φέρουμε παλτό θα είναι και μίζα του Μαρτίνς, έτσι δεν λέγατε κάποιοι για κάποιους;;; Τα ξεχάσατε;

Οι ζέστες ξεκινάνε, αράξτε ως πρωταθλητές και απολαύστε λίγο κλάψα από του παοκτσίδες μόνο γιατί οι άλλοι είναι εξαφανισμένοι καιρό τώρα. Είναι απόλαυση να τους ακούς στο ράδιο που ναι μου είχε λείψει (ευτυχώς) για καιρό και να λένε τους μύθους τους πάλι, να ψάχνουν να βρουν κάτι για να πουν αφού ότι ψέμα είχαν χτίσει έχει γκρεμιστεί. Από την κοσμογονία του PAOK TV που θα φέρει την επανάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ναι την επανάσταση για να το γυρίσουν και να θέλουν επιστροφή στην κεντρική διαχείριση, μέχρι τον τεράστιο πρόεδρο που θα φέρει ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Μια βόλτα στα δικά τους social media θα δείτε πως έχουν πειστεί με αυτά που γράφουν.

Μια μεγάλη χρονιά τελειώνει σιγά σιγά και πιστεύω πολύ στην ευρωπαϊκή έκπληξη, και μια άλλη μεγάλη χρονιά θα έρθει, τουλάχιστον να περάσει γρήγορα το όλο θέμα με τον ιο να γεμίσουν τα γήπεδα και πάλι γιατί είναι κρίμα να μην είσαι εκεί δίπλα στην ομάδα.