RedView-Olympiacos-FC-2019-2020
13 Ιουλίου, 2020
Banner

Πρώτη ήττα στην προετοιμασία και το βάρος επιτέλους που έφυγε

Ήττα λοιπόν με 0-1 από τον ΠΑΟΚ που έχει μοναδικό στόχο τη 2η θέση για την έξοδο στο Champions League, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που κάνει συντήρηση δυνάμεων για 2 παιχνίδια που κρίνουν πολλά.

Δεν είναι δικαιολογία για την ήττα, αλλά η πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα όπου το να κυνηγάς ένα αήττητο με θυσίες επειδή το επέβαλαν τα media είναι αστείο και θα εξηγήσω.

Ο ΠΑΟΚ που έγινε δυναστεία με 1 πρωτάθλημα όπως λένε το κατέκτησε αήττητος και το έκανε σημαία ότι έκανε κάτι σπουδαίο. Ας δούμε όμως και κάποια δεδομένα. Πήρε (γιατί δεν κέρδισε) ένα πρωτάθλημα σε μια σεζόν 30 αγωνιστικών όπου μέσα στις ομάδες που αντιμετώπισε υπήρχε και η Ξάνθη με ότι γνωρίζουμε. Δεν έχανε με κάθε κόστος για τον αντίπαλο, με χέρια που έδιναν πέναλτι και με το ζόρι να σκοράρει για να μην το χάσει, είτε με παράταση στην παράταση για χρόνο, είτε με γκολ που δεν θα έπρεπε να κερδίσουν. Πήρε ένα πρωτάθλημα ενώ παράλληλα δεν είχε υποχρεώσεις στην Ευρώπη αφού από νωρίς είπε το αντίο, κάτι που έχει γίνει συνήθεια τους. Πήρε το πρωτάθλημα παίζοντας από δύο φορές μόνο με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη. Πήρε ένα αήττητο πρωτάθλημα και έτσι όπως ξεκίνησε η δυναστεία έτσι τους τελείωσε μέσα σε μια σεζόν και πανηγυρικά.

Όταν δεν έχεις στα τόσα χρόνια να επιδείξεις κάτι προσπαθείς να μεγαλοποιήσεις το οτιδήποτε για να φανείς καλύτερος και ότι κάτι έκανες. Έτσι ο ΠΑΟΚ του ενός αήττητου πρωταθλήματος το έκανε σημαία έναντι των 6 αήττητων πρωταθλημάτων του Ολυμπιακού.

Μέγιστη αστειότητα αφού με αυτές τις πίπες μόνο στην Ελλάδα ασχολούμαστε, γιατί δεν έχουμε με τι άλλο να ασχοληθούμε παρά μόνο ψάχνουμε από μόνοι μας να φτιάξουμε ρεκόρ με κάθε κόστος.

Ο Ολυμπιακός φέτος τελείωσε την κανονική σεζόν 26 γύρων αήττητος! Επειδή όμως στην Ελλάδα γενικά έχουμε τον τρόπο να μαλακιζόμαστε έγινε και το σύστημα με τα playoffs, όπου αντιμετώπισε για άλλες δύο επιπλέον φορές ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρη και ΟΦΗ. Κάτι που δείχνει πόσο μεγαλύτερη δυσκολία είχε φέτος η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ειδικά δε με ότι έγινε με τον COVID19.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πορεία στην Ευρώπη που τα τελευταία χρόνια μόνο αυτός μπορεί και είναι ο μοναδικός πρεσβευτής που φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα και παλεύει μόνος του. Έχει μπροστά του μια ευκαιρία με τα μονά παιχνίδια να τα παίξει όλα για όλα και ότι βγει. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, προσπάθεια και μετά η τύχη θα έρθει, δεν τα παράτησε όπως κάνουν οι άλλοι που παίζουν να πάρουν θέσεις μόνο για τη χαρά της συμμετοχής και των χρημάτων που δίνει η UEFA.

Παράλληλα και πάλι με όλα αυτά η επόμενη χρονιά ξεκινάει καπάκια χωρίς στοπ και προετοιμασίες, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα παιχνίδια που γίνονται τώρα είναι μια προετοιμασία για το μετά. Έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα είναι αγώνες δοκιμών και ξεσκαρτάρισμα για τον προπονητή που δεν έχει και πολλές επιλογές για να το κάνει αυτό αφού μέχρι 5 Αυγούστου έχει επίσημα παιχνίδια και βλέπουμε. Είναι παράξενη σεζόν αυτή που ακόμα παίζουμε και η επόμενη που θα έρθει. Μην ξεχνάμε ότι τέτοια εποχή πέρυσι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τα προκριματικά του Champions League και μέχρι σήμερα παίζει ανελλιπώς παιχνίδια με μόνη διακοπή στο lockdown.

Οι άλλοι που είναι μικροί απέναντι μας θα κάνουν σημαία ότι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η διαφορά μας είναι πολύ παραπάνω από τα 2 μέτρα που πρέπει να κρατάμε απόσταση ο ένας από τον άλλο, ενώ παλεύουν για τη 2η θέση, ξέροντας όμως ότι το καλό εισιτήριο είναι η 3η θέση για το Europa.

Η ήττα αυτή σε συνέχεια της πολύ μέτριας εικόνας με ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ μόνο θετικά έχει. Είναι ένα σοκ στους παίκτες ότι η ομάδα δεν είναι άτρωτη και θα πρέπει να δίνουν το 100% σε κάθε αγώνα για να κερδίσουν και μπροστά μας έχουμε έναν τελικό και τον αγώνα με Γουλβς. Επίσης λύνει και τα χέρια του Μαρτίνς για να κάνει τις όποιες δοκιμές θέλει αφού έφυγε το ηλίθιο βάρος του αήττητου. Ξέρετε όταν πέφτουν οι υπογραφές με έναν προπονητή τίτλο του ζητάνε όχι να είναι και αήττητο, εάν έρθει καλώς να έρθει εάν όχι οκ προχωράμε, ο τίτλος μπαίνει στην τροπαιοθήκη δεν θα γράφει πουθενά αήττητο πρωτάθλημα, που ξαναλέω ο Ολυμπιακός τελείωσε την κανονική σεζόν αήττητος! Δηλαδή του χρόνου θα πρέπει να πούμε στον Μαρτίνς κοίτα ούτε ισοπαλία θέλουμε και σε κάθε αγώνα να βάζουμε πάνω από 3 γκολ minimum, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Ο στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να κερδίζει τίτλους. Μένει μισός Ιούλιος και ένας Αύγουστος για να γίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις και να προετοιμαστούν για την περίεργη επόμενη σεζόν όπου όπως βλέπω μόνο εμείς θα είμαστε και πάλι έτοιμοι αφού οι άλλοι ψάχνουν για φαντάσματα ενώ ο κόσμος τους τους κράζει… θα τα βρουν μπροστά τους.

Εμείς μόνο τους δύο στόχους έχουμε, κατάκτηση κυπέλλου και μετά όλα για όλα στο Europa και ότι βγει, το θέμα είναι να κερδίζεις τίτλους και να κοιτάς μπροστά, εάν μένεις στο τώρα θα χάσεις μετά. Ας κάνουν σημαία ότι θέλουν οι άλλοι άλλωστε δεν έχουν και τίποτα άλλο να πουν και να δείξουν, δυναστεία με 1 τίτλο δεν έκανε ποτέ κανένας και ας γράφουν τα ΑΡΔάκια τους ότι θέλουν, όποιος θέλει βλέπει.

Δεν θα σχολιάσω τη φάση του γκολ που δεν μέτρησε, γιατί ότι έγινε έγινε, σε έναν αγώνα που έπρεπε να είχε ξένο διαιτητή αλλά δεν είχε, κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός κάνει κουμάντο επειδή έχασαν το πρωτάθλημα ξεγυμνώνοντας τους από παντού και κόντρα σε όλους!

Δεν πειράζει πσυχούλες μου, αράξτε έρχεται και η επόμενη σεζόν που θα έχει το ίδιο γλέντι