EPO Hellas RedView
23 Ιουλίου, 2020
Banner

Άμα δεν μπορείτε, κλείστε το!

Η σεζόν στο πρωτάθλημα τελείωσε έτσι όπως έπρεπε, αλλά η σεζόν στο κύπελλο όχι γιατί όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια που η ΑΕΚ είναι σε τελικό πάντα υπάρχει θέμα.

Αλήθεια το έχει παρατηρήσει αυτό κάποιος; Τα τελευταία 4 χρόνια η ΑΕΚ είναι σε τελικούς και όλοι μα όλοι οι τελικοί αυτοί είχαν θέματα. Από τη σεζόν 2015-16 στον τελικό με Ολυμπιακό που είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ και να περιμένεις έναν υφυπουργό να βάλει επόπτες. Μέχρι τα επόμενα 3 χρόνια με τα show των οπαδών της με εκείνων του ΠΑΟΚ και τιμωρίες χάδι.

Βέβαια με ΠΑΟΚ έχασε και τους τρεις τελικούς και με γκολ οφσάιντ και και… αλλά μούγκα στη στρούγκα. Οι δικέφαλες φιλίες δεν χαλάνε, για ένα κατσαρόλι ρε.

Για να έρθουμε στο τώρα, μια σεζόν όπου ο Ολυμπιακός τους ισοπέδωσε κυριολεκτικά στο χορτάρι με νίκες εντός εκτός και επί τα αυτά, σε κανονική σεζόν και playoffs. Με κόντρα ένα ολόκληρο σύστημα εκτός γηπέδων και να είναι έτοιμος για άλλη μια κούπα απέναντι στην πελάτισσα.

Υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι η αστεία ΕΠΟ που κάνει τα χατίρια άλλων. Αυτών που απροκάλυπτα έλεγαν ότι είναι “δική τους” και δεν κουνιόταν φύλλο. Μια ΕΠΟ όπου στα τόσα γήπεδα που έχει η Αττική πήγε και βρήκε τυχαία το πιο κοντινό στο εργοτάξιο της Ν. Φιλαδέλφειας, ένα παρατημένο γήπεδο όπου φιλοξενούσε αγώνες της Superleague 2, με τελευταίο αγώνα εκεί τον Μάρτιο προ COVID19.

Ένα γήπεδο που είναι δηλωμένο και ως 2η έδρα της ΑΕΚ (μετά το ΟΑΚΑ), παρατημένο με ένα χορτάρι για να βοσκήσουν αγελάδες. Να στέλνουν να το τσεκάρει μια κοπέλα που είναι διοργανωτής event και κόρη του προέδρου ΕΠΣ Αθηνών!

Το κύπελλο σε κάθε χώρα είναι μια γιορτή, είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός όπου πολλές φορές στον τελικό παίζουν ομάδες που δεν περιμένεις να φτάσουν εκεί. Σε άλλες χώρες είναι τόσο ξεχωριστό γεγονός όπου για λόγους marketing και χρημάτων το κάνουν και εκτός της χώρας τους. Μόνο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όπου οι διαφορετικοί συμμετέχουν έχουν καταφέρει να κάνουν τη διοργάνωση τόσο αστεία και να την έχουν ξεφτιλίσει τόσο για να κάνουν τα χατίρια του ενός και του άλλου.

Γνωρίζουν ότι με Ολυμπιακό θα έρθει πάλι 3αρα και προσπαθούν με κάθε μέσο να αποτρέψουν αυτό, να εκνευρίσουν και να κάνουν μια προκλητική επίδειξη δύναμης σε ποιόν; Σε αυτόν που τους ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ εντός γηπέδων. Σε αυτόν όπου και την επόμενη σεζόν θα τους συντρίψει και θα είναι ο μόνος που θα παίζει και πάλι Ευρώπη αφού οι δικέφαλοι είναι η χαρά της κλήρωσης για τους άλλους.

Προσωπικά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ξεφτιλίσει τα πάντα σε αυτή τη διοργάνωση και δεν γνωρίζω τον τρόπο πως μπορεί να γίνει, αλλά αρκετά έχουν γίνει με τους διαφορετικούς και ηθικούς της π…τσας.

Η ΕΠΟ και γενικά όπως βλέπουμε όλες οι ομοσπονδίες είναι αστείες και επειδή έχουν τους κανόνες που δεν τις αγγίζει κανένας, νομίζουν ότι είναι το υπέρτατο κομμάτι του εκάστοτε πρωταθλήματος και αθλήματος. Δεν είναι πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουμε δει τι έχει γίνει σε UEFA & FIFA για παράδειγμα. Για να μην πάμε στο μπάσκετ με ΕΟΚ, FIBA κτλ.

Όταν ζουν με χρήμα από το κράτος αλλά και με χορηγίες, τότε προσφέρουν και τις ανάλογες υπηρεσίες δυστυχώς εις βάρος πρώτα του ίδιου του αθλήματος και μετά των ομάδων και προσώπων σε αυτές.

Καλό το φαγοπότι αλλά έχει ημερομηνία λήξης και κάποτε θα έρθει και ο λογαριασμός.