olympiacos_menpolo_academy
16 Αυγούστου, 2020
Banner

Πρωταθλητής, γεμάτος αθλητές από την ερυθρόλευκη ακαδημία!

Ορμώμενος από το άρθρο του “Κυνικού”, σχετικά με το μέλλον του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, αλλά και από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που διαπίστωσα ότι υπάρχει από τον κόσμο, σχετικά με τις ακαδημίες του ερασιτέχνη και κατά πόσο μπορούν να στελεχώσουν τις “μεγάλες” ομάδες, εγκαινιάζω την στήλη μου στο RedView.gr ενημερώνοντας σας, ότι το 50% της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού προέρχεται από τις ακαδημίες του…

Τρανή απόδειξη των παραπάνω γραφόμενων μου, είναι η φωτογραφία της ομάδας πόλο ανδρών του Ολυμπιακού, μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον Εθνικό, στο Παπαστράτειο, την 1η Ιουλίου 2020, με τον οποίο κατέκτησε μαθηματικά το Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Στην αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλε η ομάδα του Θρύλου, διακρίνονται φυσικά το προπονητικό επιτελείο, με επικεφαλής τον Θοδωρή Βλάχο και 18 αθλητές, εκ των οποίων, οι 9 (το 50% δηλαδή) προέρχονται από την ακαδημία του Ολυμπιακού. Να σημειώσουμε εδώ ότι λόγω της πανδημίας, από την φωτογραφία απουσιάζουν οι Μπουλιούμπασιτς και Ζιβογίνοβιτς, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα.

Olympiacos Water Polo

Ας επικεντρωθούμε όμως σε όσους βρίσκονται στην φωτογραφία αυτή, η οποία είναι το όνειρο κάθε Ολυμπιακού εδώ και πολλές δεκαετίες και ας καταγράψουμε τους αθλητές που προέρχονται από την ερυθρόλευκη ακαδημία.

  1. Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος
  2. Αναστάσιος Μυρίλος
  3. Στέλιος Δαλμάρας
  4. Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης
  5. Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος
  6. Γιώργος Δερβίσης
  7. Ανδρέας Αλμύρας
  8. Αριστείδης Χαλυβόπουλος
  9. Ξενοφών Παππάς

Εννέα παιδιά εκ των οποίων κάποιοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα, όπως οι Δερβίσης και Αργυρόπουλος. Κάποιοι φέτος πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της Α1 και βρέθηκαν και στην αποστολή των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως οι Ιπποκράτης και Αριστείδης Χαλυβόπουλος και ο Στέλιος Δαλμάρας. Και κάποιοι οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός, συμμετέχοντας στους τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος της Α1 Πόλο Ανδρών (Μαθιόπουλος, Μυρίλος, Αλμύρας, Παππάς).

Την φετινή χρονιά καλώς εχόντων των πραγμάτων οι περισσότεροι από τους παραπάνω αθλητές θα βρίσκονται σταθερά στην πρώτη ομάδα, ενώ αρκετοί είναι ακόμα αυτοί που περιμένουν με την σειρά τους την ευκαιρία από τον Θοδωρή Βλάχο, να βρεθούν και αυτοί ανάμεσα στους αήττητους νταμπλούχους και να γίνουν κομμάτι του Θρύλου αυτής της ομάδας!