SEF-Karaiskakis-RedView
17 Αυγούστου, 2020
Banner

Το Olympiacos Complex στο Φάληρο είναι το μέλλον

Έχω πάρει φόρα και ότι ιδέα κατεβάζω την γράφω να υπάρχει, ποτέ δεν ξέρεις εάν κάποτε βγω “προφήτης”. Το μενού σήμερα έχει γήπεδο μπάσκετ και όχι μόνο… που αλλού; Στο χώρο του ΣΕΦ φυσικά!

Τα πράγματα είναι απλά και το timing υπέρ του Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια γιγάντια ανάπλαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο που ξεκίνησε από το άνοιγμα του δρόμου από το ΣΕΦ μέχρι Φλοίσβο, όπου εκεί θα γίνει και γέφυρα, για να έρθει να κουμπώσει με το τεράστιο project του Ελληνικού. Στο παιχνίδι μπαίνει και ο δήμος Πειραιά με την ανάπλαση στο Μικρολίμανο, για να έρθει και να ενωθεί ολόκληρο το παραλιακό πέταλο ή Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως την αποκαλούν πολλοί.

Η μόνη παραφωνία σε ένα εντελώς καινούριο τοπίο θα είναι το “αρχαίο” ΣΕΦ, που φέτος κλείνει 35 χρόνια ζωής στο Φάληρο και “φωνάζει” για ανανέωση.

Η αρχή στην περιοχή έγινε με το νέο Στάδιο Καραϊσκάκης, όπου στη θέση του τσιμεντένιου γηπέδου έγινε κάτι σύγχρονο και αυτή τη στιγμή κορυφαίο στη χώρα. Το ΣΕΦ δίπλα του δείχνει τόσο παλιό, τόσο 80’s με την αισθητική του τσιμέντου παντού.

Ο κόσμος και η τεχνολογία προχωράει, είναι καιρός τη θέση του να πάρει ένα νέο υπερσύγχρονο στάδιο – πολυχώρος. Όχι απλά ένα γήπεδο μπάσκετ, αλλά μια αρένα που θα φιλοξενεί κάθε είδους εκδήλωση αθλητική και μη.

Το ΣΕΦ κατέχει απίστευτους χώρους πέριξ, όλα ότι έχουμε δει όσοι έχουμε πάει, ανήκουν στο ΣΕΦ, η μαρίνα, τα 2 club, τα γηπεδάκια κτλ. Οπότε μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι με ένα σωστό πλάνο τι μπορείς να φτιάξεις εκεί.

Προσωπικά με απλά λόγια, θα έφτιαχνα την κεντρική αρένα σε πρότυπα NBA, όπου εκτός από μπάσκετ θα μπορούσε να φιλοξενήσει και αγώνα πόλο όπως κάνει το γήπεδο του Ερυθρού Αστέρα. Σκεφτείτε σημαντικά Ευρωπαϊκά παιχνίδια να γίνονται σε έναν τέτοιο χώρο.

Επίσης πιστεύω υπάρχει και χώρος για ένα κλειστό κολυμβητήριο για τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού. Δεν είναι ανάγκη τεράστιας χωρητικότητας αφού για τα μεγάλα παιχνίδια όπως έγραψα από πάνω θα υπάρχει η κεντρική αρένα.

Σίγουρα μικρότερα γήπεδα κλειστά μπάσκετ για το γυναικείο και τις ακαδημίες, καθώς ίσως ακόμα και το βόλλευ βρει τον χώρο του εκεί, μαζί με το χάντμπολ.

Εάν γίνει αυτή η μεταφορά των άλλων σπορ εκεί, το ΣΕΦ θα είναι ένας χώρος που θα λειτουργεί κάθε μέρα όλη μέρα, θα υπάρχει ζωή και αυτό θα συμπαρασύρει και τα γύρω γύρω και την περιοχή όλη. Θα φτιαχτούν χώροι ψυχαγωγίας εντός και εκτός και ένας πλήρως λειτουργικός χώρος θα φέρνει επιτέλους έσοδα!

Γιατί πιστεύω σήμερα τα μόνα έσοδα είναι ο Ολυμπιακός και ότι άλλη εκδήλωση γίνει στους χώρους του. Είναι κρίμα να βλέπεις ένα μέρος να έχει τόσους και τέτοιους χώρους και να λέμε σήμερα ότι ο Ολυμπιακός που είναι ο Πειραιάς και ο Πειραιάς που είναι ο Ολυμπιακός, ψάχνει χώρο για γήπεδο μπάσκετ, ή χώρο για κολυμβητήριο.

Μια ολική κατασκευή στο ΣΕΦ, μαζί με τα πέριξ και ένωση με αερογέφυρα απευθείας στο Καραϊσκάκης δίπλα, θα είναι ένα πραγματικό Olympiacos Complex όπου ο φίλαθλος θα περνάει διπλάσιες και τριπλάσιες ώρες εκεί στα παιχνίδια αφού θα έχει τρόπους για να ξοδέψει χρήμα. Αυτό θέλουν οι ομάδες και τα γήπεδα, ο κόσμος να ξοδεύει χρήμα στους χώρους τους, οπότε εάν φτιάξεις ένα ελκυστικό προϊόν τότε μόνο θα μπορέσεις να τραβήξεις τον άλλον.

Τώρα πάμε μισή ώρα πριν τον αγώνα, παρκάρουμε, βλέπουμε, φεύγουμε ειδικά στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο άντε να μαζευτούμε πιο νωρίς για καμιά μπύρα και βόλτα στο Red Store.

Σε ένα γήπεδο δεν είναι μόνο ο αγώνας, είναι το όλο σκηνικό, το γύρω γύρω που δεν πρέπει να πηγαίνει ο κόσμος για να δει απλά έναν αγώνα, αλλά να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Για να μην ανοίξω και το άλλο θέμα της οικονομίας που θα έχει με τον ήλιο να το λούζει χειμώνα καλοκαίρι και θα μπορεί να εξοικονομεί ενέργεια σε σχέση με τους τόνους πετρελαίου που θέλει σήμερα…

Μπορεί να φτιαχτεί πραγματικά ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο με άπειρο parking, και εξωτερικούς χώρους όπου θα είναι πιο ελκυστικοί και για τους κατοίκους που ζουν εκεί γύρω.

Ένα τέτοιο έργο θα ανεβάσει επίπεδα την περιοχή και ίσως πάρουν σειρά διάφορα άλλα εκεί γύρω για ανανέωση και ευκαιρίες. Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα το ΣΕΦ να “χωθεί” στην όλη ανάπλαση που πάει να γίνει, εφόσον η κυβέρνηση θέλει και επενδύσεις όπως λέει. Θα πρέπει να κάτσουν Αγγελόπουλοι και κράτος να μιλήσουν και να βρουν μια κοινή και συμφέρουσα λύση.

Έβαλα τους Αγγελόπουλους για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θέλουν να φτιάξουν γήπεδο για την ομάδα, οπότε εφόσον έχουν στο μυαλό τους αυτό, θα έχουν και τις λύσεις οικονομικά. Είτε θα είναι μόνοι τους, είτε με κάποιον άλλο μαζί, είτε με χορηγία, ονοματοδοσία κτλ. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν εμπιστεύομαι το κράτος για τέτοια έργα, αυτά τα project καλώς κακώς θέλουν ιδιώτη για να προχωρήσουν.

Οπότε από το να μείνει έτσι και για τα επόμενα 35 χρόνια, το προβληματικό (λόγω παλαιότητας) ΣΕΦ, είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα να γίνει η κίνηση και να φτιαχτεί ένας Ολυμπιακός κόμβος, ένας χώρος αναψυχής για όλους, όπου θα φέρει έσοδα αλλά και θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ελπίζω να το ψάξουν και να είναι τα γήπεδα μαζί και όχι διάσπαρτα ή και καθόλου…