olympiacos_aek_greek_cup
22 Αυγούστου, 2020
Banner

Γελοιοποιούνται για να βάλουν «φρένο» στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποβαθμίσει το κύπελλο, αντίθετα θα πρέπει να το κερδίσει και να γράψει στην ιστορία του ένα από τα πιο δύσκολα νταμπλ.

Ήθελα να γράψω αυτό το blog τρεις μέρες πριν, όταν βγήκε η είδηση ότι οι μεταγραφές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του κυπέλλου, όμως οι μέρες αυτές ανήκαν στον “γίγαντα” της ομάδας, τον Σάββα ο οποίος πλέον θα φωνάζει για την ερυθρόλευκη από όπου κι αν βρίσκεται η ψυχή του.

Τον άνθρωπο που πήρε την τελευταία του μεγάλη χαρά πριν μας εγκαταλείψει για το μακρινό ταξίδι στη φιέστα του 45ου πρωταθλήματος. Έναν Ολυμπιακό που έδωσε στην ομάδα όλη του την αγάπη και το πάθος. Λέω εδώ ένα “αντίο” και δεν θα σας κουράσω άλλο με τον θρύλο του θρύλου για τον οποίο διαβάσαμε πολλά αυτές τις ημέρες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Από τον καιρό του ΣΥΡΙΖΑ και τον περίφημο «τελικό του Κοντονή» στη μοναδική διοργάνωση που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, έχουμε δει τα απίστευτα. Το προϊόν κάθε χρόνο υποβαθμίζεται από μόνο του, αφού οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν τις τύχες τους στα χέρια τους είναι τουλάχιστον ανίκανοι, αν όχι εγκληματίες.

Όρισαν ένα παιχνίδι – γιορτή (λέμε και καμιά μαλακία να γελάσουμε) το οποίο δίνει τίτλο σε μια ομάδα και γράφεται για πάντα στην ιστορία της στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν οι ποδοσφαιριστές ακόμα ψάχνονται από την προετοιμασία ή έχουν το μυαλό τους στους προκριματικούς αγώνες της Ευρώπης. Και αντί να κοιτάξουν πως θα δώσουν κίνητρο στις ομάδες και στους οπαδούς ώστε να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ στις μεταγραφές που θα κάνουν να αγωνιστούν.

Εντάξει, είναι αστείο ούτως ή άλλως κάποιοι παίκτες να έχουν φτάσει την ομάδα τους στον τελικό και όταν τελικά αυτός διεξαχθεί εκείνοι να είναι στο Λίβερπουλ ξέρω ΄γω. Όμως από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο αγώνας να γίνει τη νέα σεζόν, οι κύριοι που συνεδριάζουν θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί ότι τα ρόστερ τότε θα ήταν διαφοροποιημένα και να μεριμνήσουν ώστε σε ένα τελικό, οι ομάδες να είναι πλήρεις, όχι αποδεκατισμένες.

Είναι λοιπόν φυσικό, πολλοί οπαδοί που βλέπουν αυτή την κωμωδία να εξελίσσεται, να ζητάνε από τον Ολυμπιακό να κατεβάσει στο γήπεδο τις μικρές τους ομάδες, έτσι ώστε να υποβαθμίσει τον θεσμό. Σας το έγραψα από την αρχή του blog όμως ότι αυτός υποβαθμίζεται από όσους συμμετέχουν σε όσα γίνονται. Και έχω μια υποψία ότι όλα αυτά γίνονται μπας και… φρενάρει κάπως η ομάδα του Μαρτίνς η οποία το 2019-2020 έκανε πλάκα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα κόντραρε την Μπάγερν, την Τότεναμ και την Άρσεναλ στα ίσια.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χρέος να κερδίσουν αυτό το ματς και να γράψουν ένα ακόμα κύπελλο και νταμπλ στην ιστορία τους. Και οι ιστορικοί του μέλλοντος να καταγράψουν τα όσα βλέπουμε στην Ελλάδα ώστε ο κόσμος να καταλαβαίνει τι άθλο κατάφερε απέναντι σε μια συμμαχία τριών ομάδων που τον πολεμούν με λύσσα, αφού έχουν νιώσει μια 20ετία επιτυχιών του την οποία δε θα ζήσουν -μάλλον- ποτέ.

Δυόμιση δεκαετίες έχουν περάσει σχεδόν από την ημέρα που ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ να μετρά 20 στα 24 τελευταία πρωταθλήματα. Όμως η ανατροπή του, θα πρέπει να γίνει μέσα στο γήπεδο. Εκεί που κάποιοι κάνουν τα πάντα ώστε να τον καθυστερήσουν, ελπίζοντας σε μια καλύτερη τύχη.