kokkinakis_volley_redview
25 Αυγούστου, 2020
Banner

Προσκυνώντας τα Ρούβλια…

Πολύ πριν τελειώσουν τα playoffs της volleyleague, υπήρχε μια αύρα στον αέρα σχετικά με το μέλλον του Κοκκινάκη στον Ολυμπιακό. Ειδικότερα μετά και κάποια δημοσιεύματα που είχαν βγει και είχαν διαψευστεί από τον ίδιο.

Βλέπετε ο κόσμος του βόλεϊ στην Ελλάδα είναι πολύ μικρός, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και τίποτα δεν μένει μυστικό για πολύ. Έτσι και στην περίπτωση του Κοκκινάκη… ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι προέρχεται από την ακαδημία του Ολυμπιακού, ο οποίος του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει ένα restart στην καριέρα του και να εδραιωθεί σε μια θέση που πραγματικά μπορεί να αφήσει εποχή, αφού η ικανότητα του στην υποδοχή είναι αδιαμφισβήτητη.

Μας προέκυψε όμως ο covid-19, με όλες του, τις γνωστές συνέπειες κυρίως στον οικονομικό τομέα, που φυσικά αγγίζουν και τον Ολυμπιακό και πολύ μάλιστα. Αποτέλεσμα αυτού να διακοπεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το πρωτάθλημα, να υπάρξει μεγάλη αβεβαιότητα και η ομάδα να αναγκαστεί να κάνει μια πολύ μεγάλη μείωση του μπάτζετ, προς όλους και όλα, έτσι ώστε να μπορέσει να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Από ότι έχει βγει προς τα έξω, ειδικότερα μετά από τα όσα δήλωσε ο ο Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ, Κώστας Παϊσιάδης, ο Κοκκινάκης επέλεξε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, επειδή… “Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει οικονομικά τον παίκτη”. Που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός του έκανε πρόταση αναπροσαρμογής του συμβολαίου του, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες, αλλά αυτός δεν δέχτηκε και προτίμησε να μεταγραφεί στον ΠΑΟΚ.

Δικαίωμα του καθένα είναι να αισθάνεται επαγγελματίας και να ενεργεί σύμφωνα με ότι θεωρεί αυτός καλύτερο για τον εαυτό του και την επαγγελματική του καριέρα. Πάντα όμως θα υπάρχουν και αυτά τα “αλλά” τα οποία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για την “εικόνα” κάποιου αθλητή.

Το πρώτο αλλά έχει να κάνει με την διάψευση του αθλητή που διαβάσατε παραπάνω. Τελικά από ότι αποδείχθηκε ήταν για τα μάτια του κόσμου, μόνο και μόνο για το ότι δεν είχε τελειώσει ακόμα το πρωτάθλημα. Και αυτό κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση για ευνόητους λόγους. Μέσα σε όλα μάλιστα εμφανίστηκαν ξανά και οι ψίθυροι σχετικά με τον αλησμόνητο τελικό με τον ΠΑΟΚ και τις φήμες που υπήρξαν τότε για τρεις αθλητές του Ολυμπιακού και την περίεργα μειωμένη τους απόδοση.

Το δεύτερο αλλά, έχει να κάνει με τον ίδιο τον αθλητή και το προφίλ που έβγαζε προς τα έξω, να δίνει το παρών στο Καραϊσκάκης και το ΣΕΦ σε μεγάλα παιχνίδια και να έχει επαφές με οπαδούς του Ολυμπιακού από τον συνδεσμιακό χώρο.

Αλήθεια πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν ξανά όπως πριν… Θα μπορεί άνετα ο πατέρας του, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος του Ρέντη, να έρχεται να παρακολουθεί βόλεϊ ή ακόμα και η αδερφή του;

Πολύ περισσότερο, πιστεύει ότι θα είναι εύκολο να επιστρέψει ποτέ στον Ολυμπιακό; Να μου πεις πολλά γίνονται στον αθλητισμό, αλλά για την ώρα ο Κοκκινάκης λειτούργησε με αποκλειστικό σκοπό να φουσκώσει λίγο παραπάνω τον τραπεζικό του λογαριασμό μη λογαριάζοντας τίποτα άλλο…

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ότι η ίδια του, η νέα ομάδα, τον έβγαλε στον τάκο φανερώνοντας τις αποκλειστικές του προθέσεις για την μεταγραφή αυτή, που δεν είναι άλλες από το χρήμα και μόνο. Καμία φιλοδοξία… το χρήμα και μόνο. Το οποίο από ότι λένε οι ψίθυροι στην πιάτσα, (και δεν υιοθετούμε αλλά πρέπει να αναφέρουμε) το είχε εξασφαλίσει πολύ πριν την λήξη της αγωνιστικής σεζόν, άσχετα με την πρόταση που θα του έκαναν οι ερυθρόλευκοι.