olympiacos_aek_greek_cup
29 Αυγούστου, 2020
Banner

Τελικά τελικός, η αναστάτωση για τις μεταγραφές και οι θεματάρες από τα παλιά…

Μια διοργάνωση με τρομερή οργάνωση και οι οπαδοί που θέλουν “αίμα” για όσους έφυγαν

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πολύ το έχω διασκεδάσει το θεματάκι “τελικός Κυπέλλου Ελλάδος” κι ας μην έχει γίνει ακόμα…

‘Οταν ανακοινώθηκε η Ριζούπολη ως η έδρα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, κρατούσα ώρες την κοιλιά μου από τα γέλια. Έπειτα, όταν η ΕΠΟ μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την πλευρά του Ολυμπιακού, η διοργανώτρια Αρχή αποφάσισε να το ορίσει στο τέλος του Αυγούστου. Γέλασα, αλλά κυρίως απόρησα με το πως ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να κλείνει τη σεζόν, τελικά θα ανοίξει τη νέα.

Την πάτησε ο Ολυμπιακός λένε, επειδή εκείνος φώναζε για την Ριζούπολη και μετά όρισαν την έδρα του αντιπάλου. Το ΟΑΚΑ. Το οποίο κανείς δεν φρόντισε να “σουλουπώσει” ενόψει του σπουδαίου αγώνα με την ΑΕΚ. Μια ΑΕΚ που κατάφερε να χάσει τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League από τον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων.

Μια ΑΕΚ που θα παρατάξει την ενδεκάδα που είχε στη σεζόν 2019-2020, αντίθετα από τους “ερυθρόλευκους” που ήδη μετράνε πέντε σημαντικές απουσίες. Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Σεμέδο και Γκιγιέρμε, πέρυσι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Και τελικά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να προσπαθήσουν να “γράψουν” ένα νταμπλ στην καριέρα τους.

Ας μην ξαναπούμε τα χιλιοειπωμένα. Τον Ολυμπιακό πολεμούν όλοι και να είστε σίγουροι ότι αν δεν ήταν οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς στον τελικό, θα ξέραμε πριν καιρό τον κυπελλούχο. Τέλος πάντων, κάνουμε τον σταυρό μας επειδή επιτέλους θα γίνει το ματς. Α, και τον κάνουμε ξανά, επειδή την επόμενη μέρα κάποιοι θα πρέπει να ενσωματωθούν και στην Εθνική Ελλάδος. Αν διακρίνεται άλλωστε για κάτι η Ομοσπονδία μας, είναι για την οργάνωσή της.

Εν τω μεταξύ, η κιτρινόμαυρη την ΠΑΕ πριν λίγες μέρες έβαλε στο στόχαστρο αθλητικό Μέσο, επειδή τόλμησε να γράψει μεταγραφικό σενάριο για ποδοσφαιριστή της. Εδώ και πολύ καιρό πάντως, πολλοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού φιγουράρουν σε πρωτοσέλιδα και site και είτε ήδη ανήκουν σε άλλο σύλλογο, είτε έχουν περάσει από τις μισές ομάδες του πλανήτη.

Απαιτούμε κι εμείς ανακοίνωση κατά πάντων, γιατί έχουν αναστατωθεί όλοι στο Ρέντη. Εδώ πρέπει να βγάλουμε όμως το καπέλο σε όποιον ξεκίνησε τις θεματάρες από τα παλιά, εκείνες που πριν από σημαντικούς αγώνες παίκτες έφευγαν, βρίζονταν ή τραυματίζονταν μια εβδομάδα πριν τον αγώνα, αλλά στο τέλος η ομάδα τους ήταν για εκείνους το παν και τελικά ήταν διαθέσιμοι και στη βασική ενδεκάδα. Απεριόριστο respect, αλήθεια τώρα.

Πέρα από την πλάκα όμως, αυτοί που τα έχουν πάρει άσχημα είναι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά, επειδή όπως λένε “την έχουν πουλήσει όλη”. Συστήνω ηρεμία, ψυχραιμία και υπομονή. Ο Ολυμπιακός είναι σε ανοδική πορεία εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχει αφεθεί στην τύχη του τίποτα και κανείς άνθρωπος στον τομέα του δεν είναι αναντικατάστατος. Ας είμαστε μια φορά αισιόδοξοι και όχι μίζεροι όπως οι άλλοι.