handball_olympiacos_2020_2021_redview
1 Σεπτεμβρίου, 2020
Banner

Τα δεδομένα για το handball

Ντέρμπι με το καλημέρα για την ομάδα handball του Ολυμπιακού, αφού μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, καλείται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στις 19 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα της Handball Premier.

Με λιγότερο από ένα μήνα λοιπόν για την πρώτη και μεγάλη αναμέτρηση της ομάδας, ας δούμε λίγο τα δεδομένα τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή σχετικά με το ρόστερ.

Έφυγαν :

  1. Ματίγια Σπίκιτς (Τ)
  2. Χαράλαμπος Μάλλιος
  3. Δημήτρης Τζηράς
  4. Πάτρικ Λέμος
  5. Γρηγόρης Σανίκης
  6. Νίκος Λιάπης
  7. Ανδρέας Αραπακόπουλος
  8. Καβάρτσκι
  9. Τζέριτς
  10. Όστοϊτς

Ήρθαν :

  1. Τσούριτς
  2. Ζάγια
  3. Μιλοβάνοβιτς
  4. Κόμπετιτς
  5. Παπαδόπουλος
  6. Πασσιάς

Παραμένουν :

  1. Τσιλιμπάρης (Τ)
  2. Τερλέτσκι (Τ)
  3. Κανδύλας
  4. Τσίλης
  5. Δεληχρήστος
  6. Μπάγιος
  7. Μιχαηλίδης
  8. Κουκουλάς (Ακαδημία)
  9. Κλιάϊτς (Προπονητής)

Με μια πρώτη ανάγνωση του ρόστερ λοιπόν, βλέπουμε ότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα τμήματα (Βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών), ο Ολυμπιακός διατηρεί τον ξένο προπονητή και επενδύει σε αυτόν, αφού αυτός είναι που έχει κάνει τις επιλογές των ξένων παικτών και προτιμά να έχει ένα μικρότερο και πιο ευέλικτο ρόστερ, σχετικά με της περασμένης περιόδου, που αποτελούνταν από 18 παίκτες, ενώ φέτος αποτελείται από 14 αθλητές.

Με μια δεύτερη ματιά βλέπουμε ότι έχουν αποχωρήσει από την ομάδα 5 διεθνής Έλληνες. Ο Σανίκης αποχώρησε από την ενεργό δράση. Ο αρχηγός της εθνικής, Μάλλιος, συνεχίζει στο Κόσοβο, ενώ οι Τζηράς (πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού τα τελευταία 3 χρόνια) και Αραπακόπουλος, μετακόμισαν στην ΑΕΚ, μαζί με τον MVP του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19, Βραζιλιάνο, Πάτρικ Λέμος. Ο επίσης διεθνής Νίκος Λιάπης, συνεχίζει στον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, στον Ολυμπιακό ήρθαν 2 Έλληνες αθλητές με εμπειρία από το εξωτερικό και ειδικότερα την Γερμανία, που θεωρείτε (όλες οι κατηγορίες της) ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Το χάντμπολ εκεί είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα μετά το ποδόσφαιρο. Ο κόουτς Κλιάϊτς έχει επιλέξει και τους τέσσερις ξένους, Τσούριτς, Ζάγια, Μιλοβάνοβιτς και Κόμπετιτς. Τους γνωρίζει καλά και αναμένεται να είναι αυτοί, μαζί με τους Τσιλιμπάρη, Κανδύλα, Τσίλη, Πασσιά και Παπαδόπουλο, οι βασικές του επιλογές.

Τα τελευταία 24ωρα γράφεται ότι ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Σέρβο Κλιάγιτς. Από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ουτε φυσικά κάποια ανακοίνωση, οπότε θα πρέπει και για αυτό το θέμα να περιμένουμε ακόμα μερικές ημέρες. Φυσικά αν τελικά τελεσφορήσει θετικά το θέμα, δεν γνωρίζω ποιος θα είναι ο βαθμός ετοιμότητας του στις 19 Σεπτεμβρίου, που είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, η φύση του αθλήματος είναι τέτοια, που για να κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει να έχεις 2 ισάξιους αθλητές σε κάθε θέση όπως είχε ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα 3 χρόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλές ήταν οι φορές που την προηγούμενη σεζόν οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να παραταχθούν με ελλείψεις λόγο τραυματισμών.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει στον Σέρβο Νέναντ Κλιάιτς ο οποίος έχει κάνει τις επιλογές του, έχει στήσει το ρόστερ σύμφωνα με τα δικά του θέλω και εμείς ευχόμαστε να του “βγουν” όλες οι επιλογές και ο Θρύλος να επανέλθει στην κορυφή της Handball Premier.