Olympiacos_bc_Euroleague_2020_2021
1 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Βάζει ξανά τα «καλά» του μακριά από τους τοξικούς!

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στην Euroleague και ο Νίκος Καλαμπάκας γράφει για τη σεζόν που μπορεί να αποτελέσει το restart των «ερυθρόλευκων».

Οι δύο προηγούμενες σεζόν ήταν πολύ ιδιαίτερες για τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου και την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στην ομάδα.

Ο κόουτς που έγινε δεκτός με ανοιχτές αγκάλες από διοίκηση και κόσμο ατύχησε, αφού ο ερχομός του στην Ελλάδα συνδυάστηκε με το πρόβλημα υγείας του κι έτσι δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει τα όσα ήθελε στον Πειραιά.

Παράλληλα, την ώρα που ο Μπλατ ακόμα προσπαθούσε να συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα στη ζωή του, στο λιμάνι υπήρξε «φουρτούνα», αφού η δικαστική διαμάχη των προέδρων του Ολυμπιακού με τον πατέρα τους επηρέασε άμεσα την ομάδα.

Το αποτέλεσμα ήταν να βλέπουμε στα παρκέ ένα σύνολο εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει την τελευταία δεκαετία, αφού η ψυχολογία όλων βρισκόταν για αρκετό καιρό στα… πατώματα!

Όσοι ασχολούμασταν με την ομάδα σε δημοσιογραφικό επίπεδο τότε τονίζαμε ότι είναι δύσκολη συγκυρία και ότι αν ο κόσμος ήθελε να δει καθαρό μέλλον ξανά στο σύλλογο θα έπρεπε να κάνει υπομονή.

Μια λέξη δύσκολη στη χώρα μας που έχει μάθει τους πολίτες αυτού του τόπου όχι να διορθώνουν το πρόβλημα, αλλά συνήθως να το κρύβουν κάτω από το χαλί. Τελικά ο Ντέιβιντ Μπλατ αποχώρησε πέρυσι τέτοια εποχή από το κλαμπ, τη θέση του πήρε ο Κεμζούρα για κάποιους μήνες μέχρι να αναλάβει ο Μπαρτζώκας.

Ο δεύτερος γύρος της περσινής Euroleague η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ ήταν αν θέλετε “πιλοτικός” για τα όσα θα δούμε φέτος. Η ομάδα πλέον βαδίζει στον σωστό δρόμο, η ηρεμία έχει επέλθει ξανά, ενώ ένα συν φέτος είναι ότι ο άνθρωπος που φρόντιζε να δημιουργεί κακό κλίμα στον Ολυμπιακό έχει μείνει φέτος στα πιτς. Ο λόγος για τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος συνήθιζε στην πρώτη ευκαιρία να μειώνει τον σύλλογο του Πειραιά μπας και “ψηλώσει” λίγο τη δική του ομάδα η οποία την τελευταία δεκαετία πάει από τη φάπα στον κλώτσο και το αντίθετο στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

Αυτά όμως δεν θα μας απασχολήσουν, τα αναφέρουμε απλά ως ένα επιπλέον στοιχείο για να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι στο λιμάνι επικρατεί ηρεμία.

Ο Ολυμπιακός σήμερα κάνει ντεμπούτο στη νέα Ευρωλίγκα. Η ευχή όλων μας είναι φορέσει και πάλι το παλιότερο, ακριβό, ευρωπαϊκό του κοστούμι. Μακριά από την τοξικότητα της Ελλάδας, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί…