Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
2 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Καλή σεζόν με παρουσία στην 8άδα εύκολα

Ξεκίνησε και η Euroleague και σιγά σιγά μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς στα σπορ αλλά και εδώ στο RedView.gr αφού θα έχουμε υλικό για γράψιμο. Σειρά έχει ο ερασιτέχνης για να μπούμε για τα καλά στην αθλητική σεζόν παρέα με τον COVID19 που έχει αλλάξει τα πάντα.

Χθες ήθελα να γράψω κείμενο πριν το ξεκίνημα, αλλά δεν πειράζει το γράφω τώρα. Η χθεσινή ήττα δεν με επηρεάζει καθόλου και δεν θα αλλάξω ούτε τόνο από αυτά που θα έγραφα χθες.

Ο Ολυμπιακός φέτος θα είναι πάρα πολύ καλύτερος από τις τελευταίες χρονιές και μετά τη Σφαιρόπουλου εποχή. Δεν ξέρω τι στόχους έχουν θέσει στην ΚΑΕ, αλλά προσωπικά με αυτό το ρόστερ την 8άδα την έχουμε εύκολα.

Ξέρω ξέρω, πολλοί όταν θα διαβάζουν αυτό το κείμενο και μετά την ήττα από Ζαλγκίρις, θα λένε “τι μας γράφει ο π@π@ρας”, άλλοι θα γελάνε και κάποιοι ίσως προβληματιστούν και αναρωτηθούν γιατί το γράφω αυτό.

Ξέρετε το εύκολο όταν γράφεις δημόσια και έχεις άποψη, είναι να πηγαίνεις safe και σύμφωνα με ότι είδες εκείνη τη στιγμή, χωρίς να πάρεις ρίσκο. Πολλές φορές εάν γράφεις σε κάποιο μέσο ίσως ρίχνεις και τον πήχη για να είσαι μέσα σε αυτό που γράφεις. Άλλοι γράφουν αυτά που θέλουν να διαβάσουν οι αναγνώστες τους, ο καθένας όπως το βλέπει.

Εγώ προτιμώ να ρισκάρω αλλά όχι να γράφω για να γράφω, αλλά σύμφωνα με κάποια πράγματα που βλέπω αλλά έχοντας βάλει προτεραιότητα σε κάποια άλλα ζητήματα. Έτσι διαβάζω και αγώνες όταν προτείνω στο στοίχημα αγώνες του NFL στο Stoiximaview.gr και σας πηγαίνω ταμείο.

Πέρυσι τέτοια εποχή όταν χάναμε από τη Βιλερμπάν είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός θα έχει καλή ομάδα και σε επόμενα κείμενα είχα επίσης γράψει ότι στόχος είναι να τερματίσει πάνω από τον ΠΑΟ στην κανονική περίοδο. Αν και ξεκίνησε στραβά όσο προχωρούσε η σεζόν η ομάδα κάπως έφτιαχνε και πλησίασε στις 2 νίκες διαφορά μέχρι που ήρθε ο COVID και έγινε ότι έγινε, με το μομέντουμ υπέρ μας όμως. Κοιτάζοντας και την 8άδα που πέρυσι ήταν ο στόχος, έτσι όπως είχε φτιαχτεί η ομάδα.

Φέτος 2 Οκτωβρίου γράφω ότι η 8άδα είναι σίγουρη και έχουμε βλέψεις για πιο πάνω, για καλύτερο πλασάρισμα.

Η σεζόν όπως βλέπουμε θα είναι πολύ διαφορετική και περίεργη. Χωρίς κόσμο στις εξέδρες ή έστω ένα ποσοστό στο μέλλον, το καυτή έδρα που δεν περνάς δεν θα υπάρχει, οπότε όλοι οι αγώνες θα είναι πιο ισορροπημένοι. Αυτό που θα παίξει ρόλο θα είναι η ταλαιπωρία με τα ταξίδια σε κάθε χώρα, γιατί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα οι ομάδες προβλέπω να υποστούν ταλαιπωρία.

Τέλος σημαντική παράμετρος είναι ο ιός που θα χτυπάει τις ομάδες και ο εκάστοτε προπονητής θα πρέπει σε μικρούς χρόνους να αλλάζει και να προσαρμόζει τα πλάνα του διαφορετικά, από ότι έχει δουλέψει.

Δεν θα είναι εύκολη χρονιά για καμία ομάδα, δεν πιστεύω θα υπάρχουν ομάδες που θα πηγαίνουν τρένο που λέμε, όλοι θα κάνουν ήττες που άλλες φορές δεν τις υπολόγιζαν σύμφωνα με τις δυναμικές των αντιπάλων τους.

Ο Μπαρτζώκας μόνο τυχαία δεν έχει κρατήσει παίκτες που ήταν για να πάνε δανεικοί, και θέλει να έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Χθες μόνο τυχαία δεν έπαιξαν και οι 12 που είχε στο ρόστερ, όλοι θα έχουν χρόνο και ρόλο, δεν θα είναι όπως παλιά που τραβούσαν το κουπί οι 8-9 και οι άλλοι απλώς συμπλήρωναν τη 12άδα.

Ναι χάσαμε έναν αγώνα που έδειχνε ότι τον είχαμε εύκολα, ε και; Η πρώτη φορά στην ιστορία μας γίνεται αυτό ή θα είναι η τελευταία; Καπάκια θα πάμε ΟΑΚΑ όμως και θα κάνουμε το διπλό (ρίξτε το και στοίχημα αυτό με χάντικαπ -7.5).

Έτσι είναι το μπάσκετ έτσι είναι η Euroleague, και η Εφές έχασε στην έδρα της από τη Ζενίτ, μια Εφές που πέρυσι ήταν φαβορί για μεγάλα πράγματα με διαστημικό Λάρκιν.

Η Euroleague δεν είναι ένας αγώνας, μια ήττα, μια νίκη, είναι ένας μαραθώνιος όπου θα έχει νίκες και σίγουρα ήττες, είπαμε τρένο δεν θα πάει κανένας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν φρόντισε ο Μπαρτζώκας να είναι γεμάτος παντού, να έχει παίκτες για να έχει λύσεις ανά πάσα στιγμή ότι και να τύχει στην ομάδα (τραυματισμοί, ιός κτλ).

Απέκτησε τον Σλούκα που μπορεί να πέρασε στο χαλαρό η επιστροφή του, επειδή τον είχαμε δικό μας, αλλά η μεταγραφή είναι αυτό που λέμε από το πάνω πάνω ράφι και μαζί με Σπανούλη θα είναι τα στηρίγματα στην περιφέρεια.

Ένας ΒΣ7 που στα 38 του παίζει λες και είναι 30άρης, όπου ακόμα κάνει τις ίδιες κινήσεις και ακόμα δεν μπορούν να τον σταματήσουν ώρες ώρες. Σίγουρα ο ρόλος του δεν θα είναι να παίζει 30λεπτα όπως παλιά, αλλά να δίνει αυτή την ποιότητα που η ομάδα θα χρειάζεται, θα δίνει αυτό που ξέρει να κάνει χρόνια και χρόνια.

Από τους ξένους είμαι ευχαριστημένος στην περιφέρεια με Τζέκινς, Χάρισον, Μακίσικ, να έχουν έρθει και ο Μπαρτζώκας να ξέρει στο 100% τι μπορεί και τι θέλει να πάρει από τον καθένα.

Για τους ψηλούς που έχει αρχίσει μια μουρμούρα αμπασκετοσύνης, να γράψω ότι ο Χασάν Μαρτίν το καλοκαίρι ούτε εμένα μου γέμιζε το μάτι, αλλά το παιδί είναι ένα κτήνος. Όταν αφομοιώσει το παιχνίδι της ομάδας θα γίνει το 5άρι του εκατομμυρίου και το επόμενο μήλο της έριδος για πολλές ομάδες.

Άλλωστε μην πάτε μακριά, τα ίδια άκουγε ο Σφαιρόπουλος μαζί με Μιλουτίνοφ όταν πρωτοήρθε στο λιμάνι, τα ξεχάσατε; ε εδώ είμαι να σας τα θυμίζω τι έλεγαν πολλοί!

Ο Μπαρτζώκας για να σας το κάνω πιο cents παίζει με undersized ψηλούς, με τέτοιους θα πορευτεί βρέξει χιονίσει, οπότε μην περιμένετε που λέτε μερικοί να πάρουμε ψηλό τύπου Ταβάρες για να αντιμετωπίζει τους “δεινόσαυρους”. Καλά υπάρχουν και βαζέλες που έχουν φάει το χόρτο με το ψέμα που ακούει στο όνομα Big Pappa και λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ψηλούς… κοντός ψαλμός…

Όχι ότι θα χαλούσε τον coach μια παραμονή Μιλουτίνοφ που είναι εξαιρετική περίπτωση ψηλού, αλλά ο οργανισμός Ολυμπιακός έβαλε αυτού του τύπου ψηλούς στην Euroleague, με αυτό θα προχωρήσουν και ο Μαρτίν γρήγορα θα πάρει το nickname “Beast”.

Ο Έλις που μας ήρθε πέρυσι προς το τέλος, έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, δεν τον φοβάμαι θα βρει τον ρυθμό του και θα κάνει τη δουλειά που θέλει ο προπονητής. Έχουμε δύο πεντάρια που και σκοράρουν και έχουν το ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα είναι δυναμικοί, δεν τους φοβάμαι, δεν προβλέπω αλλαγές εκεί.

Ο μοναδικός προβληματισμός μου και αυτός που δεν μου έχει κάτσει καλά είναι ο Γάλλος, Λιβιό. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι πολύ soft για μια θέση που συνήθως πολλές ομάδες έχουν δυναμικά forward. Για εμένα είναι μια σκάλα πιο κάτω από τον Τιλί που είχαμε. Μακάρι να με διαψεύσει αλλά αυτό μου βγαίνει από το παιχνίδι του.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με τις κινήσεις, υπομονή θέλει και η ομάδα θα βρει τον ρυθμό της. Έναν ρυθμό που έχουν χάσει όλοι οι παίκτες στην Ευρώπη αφού είχαν μεγάλο χρόνο χωρίς μπάσκετ, μια σεζόν που δεν τελείωσε ποτέ και τώρα Οκτώβριο ξεκινάνε να παίζουν.

Θα το δείτε, μην μένετε στις περσινές εικόνες που είχατε για όλους, θα δείτε αρκετά περίεργα πράγματα στο παρκέ που θα είναι φυσιολογικά, αποτέλεσμα της μεγάλης αποχής αλλά και της όλης κατάστασης που επικρατεί με τον ιό.

Προσωπική πρόβλεψη που την ξαναγράφω και εδώ είμαι όπως πάντα, δεν κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, η 8άδα είναι σίγουρη και εννοείται δεν έχουμε καμία σχέση με τις βαζέλες που θα είναι πολύ από κάτω μας.

Τέλος μην βλέπω πάλι κείμενα δημοσιογράφων να γράφουν για την αποχή από την Α1 που θα στοιχήσει σε ρυθμό και άλλες παπάτζες. Πέρυσι ο ΠΑΟ που έπαιζε στην Α1 στις 2 νίκες διαφορά ήταν με κίνδυνο να μείνει εκτός 8άδας και εμείς να τον φτάσουμε.

Η Α1 ήταν, είναι και εάν δεν αλλάξουν πολλά, θα παραμείνει το μεγαλύτερο μπασκετικό αστείο. Το πιο γελοίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, με ομάδες να ψηφίζουν 13-1 και μετά να πηδάνε από το καράβι και να μην θέλουν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Άλλες να τους δίνουν wild card που βγήκε σε πλειστηριασμό και να μην την ήθελε κάποιος. Για ένα πρωτάθλημα όπου μικρές ομάδες μαζεύουν ξένους αμφιβόλου ποιότητας παίκτες μόνο και μόνο για να κονομάνε οι μάνατζερ.

Εδώ και χρόνια έπρεπε να είχε φύγει από το αστείο ο Ολυμπιακός και να κάνει αυτό που κάνει σήμερα με την αναπτυξιακή στην Α2 όπου για μένα, δεν πρέπει να την ανεβάσει ποτέ. Αν ποτέ αλλάξει το σκηνικό στην Α1, βρεθούν χρήματα και έχουμε ΔΥΝΑΤΕΣ ομάδες και όχι σάκους προπόνησης, τότε και μόνο να παίξει, έχοντας παράλληλα και την αναπτυξιακή του ομάδα.

Θα έρθει και κείμενο με σχολιασμό κλήρωσης Champions League. Για μπάσκετ θα τα ξαναπούμε μετά το νικηφόρο αγώνα με της ζέλες.