Olympiacos_bc_Euroleague_2020_2021
3 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Παίζοντας παράλογα δεν κέρδισε ποτέ κανείς !

Ποτέ δεν γράφω εν θερμώ .

Θα δω το ματς και δεύτερη φορά γιατί πάντα η υπερένταση είναι μεγάλη όταν παρακολουθείς την αγαπημένη σου ομάδα .

Η διαφήμιση του μεγάλου χορηγού πάντως έπεσε κουτί . Σαν να γυρίστηκε μετά το χθεσινό ματς με την Ζαλγκίρις .

Έγιναν κάποια παράλογα πράγματα είναι η αλήθεια χθες .

Θα ξεπεράσω κάποια που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και θα μπούμε απευθείας στην επίμαχη περίοδο του ματς εκεί δηλαδή που ο Ολυμπιακός κέρδισε και έχασε τα πάντα .

Έξι λεπτά περίπου πριν την λήξη της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έχει στο παρκέ Σλούκα, Χάρισον, Μακισικ, Βεζένκοφ, Έλις . Το σκορ 41-41 . Ο Ολυμπιακός αρχίζει να πατάει καλά , σταματάει επιθέσεις πίσω και μπροστά ο Σλούκας μοιράζει την μπάλα υποδειγματικά (4 ασιστς σε εκείνο το σημείο) με αποτέλεσμα να τρέξει ένα 17-6 μέχρι το τέλος της περιόδου

Σε αυτά τα 6 λεπτά οι μόνες αλλαγές είναι ο Χασάν στην θέση του Έλις ο οποίος έχει κάνει το τρίτο του φάουλ και ο Σπανούλης που μπαίνει στο γήπεδο 1,42 πριν να λήξει η περίοδος και προλαβαίνει και μοιράζει μια ασίστ και σκοράρει ένα τρίποντο .

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου το σχήμα είναι Τζένκινγκς, Σπανούλης, ΜακΚισικ, Βεζένκοφ, Μάρτιν .

Ο Ολυμπιακός αρχίζει να δέχεται καλάθια αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πλέον δεν πατάει καλά επιθετικά χωρίς τον Σλούκα και για 5,5 λεπτά έχει σκοράρει 2 βολές του ΜακΚίσικ από προσωπική του ενέργεια και ένα καλάθι ο Τζένκινγκς από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο ίδιος . Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 5,5 λεπτά έχει πολλές περισσότερες κατοχές από επιθετικά ριμπάουντ κυρίως από τον Τζένκινγκς .Στο παραπάνω διάστημα στο μεταξύ έχουν περάσει στο ματς Πρίντεζης και Παπανικολάου χωρίς να αλλάξει κάτι , ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι άστοχος αφού οι επιθέσεις γίνονται βιαστικά, αποστάσεις δεν υπάρχουν και γενικά δεν δουλεύει τίποτα .

Ο κόουτς παίρνει το πρώτο time out 4,34 πριν ο τέλος με το σκορ στο 62-57 και μπαίνει ο Σλούκας στην θέση του Τζένκινγκς . 3,29 πριν λήξει το ματς περνάει ο Χάρισον στην θέση του Παπανικολάου !!! Ο Σπανούλης βρίσκεται ακόμα στο παρκέ και μάλιστα σε αυτά τα 3,29 παίρνει 3 επιθέσεις στην μία καταφέρνει και χτυπάει στα πόδια τον βαρύ Λοβέρν και σκοράρει το τελευταίο καλάθι του Ολυμπιακού και βάζει και την βολή .

Τελικά το ματς τελειώνει με ήττα , με τον Σπανούλη στα 38 του έτη να παίζει στα τελευταία 11,42 ασταμάτητα χωρίς να γίνει αλλαγή , με τον Σλούκα να παίζει λιγότερο από την μισή τέταρτη περίοδο , με τον βασικό παίκτη στην θέση 2 (Χάρισον) να μην παίρνει ούτε μια επίθεση στα τελευταία 3,29 που αγωνίστηκε στο 3 , και εν τέλει να μην εμφανίζεται ποτέ ξανά στο παρκέ το σχήμα που στην τρίτη περίοδο έδειξε να δουλεύει καλά .

Παίζοντας παράλογα …δεν κέρδισε ποτέ κανείς το λέει και ο χορηγός !