pas_giannina_olympiacos_superleague_grammes_redview
5 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Γελάνε και τα κοτόπουλα “Νιτσιάκος”

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο επιστήμη. Πέρυσι είχαμε ένα “κουτσό” VAR, χωρίς τις γραμμές του offside, και φέτος έχουμε μάλλον τη super premium έκδοση, που σου βγάζει 25 γραμμές, 2 μοιρογνωμόνια, και το χορτάρι σε σχέδιο μιλιμετρέ.

Το χθεσινό δεν υπάρχει, αφού για να ακυρωθεί ένα Κ Α Θ Α Ρ Ο Τ Α Τ Ο γκολ, επενέβησαν όλες οι επιστήμες μαζί καθώς και οφθαλμίατροι που μας έχουν βγάλει όλους τυφλούς.

Το νταμπλ όπως κερδήθηκε την προηγούμενη σεζόν, @@δάτα και μέσα στο χορτάρι πόνεσε, το γνωρίζουμε αυτό. Ειδικά το κύπελλο ακόμα πιο πολύ με ότι έγινε, οπότε γνωρίζουμε ότι και φέτος θα έχουμε τα ίδια, αλλά και πάλι την άνοιξη θα πονέσουν αυτοί που πρέπει.

Θα διαβάσετε αλλού σε αθλητικά site και πολύ καλύτερα από εμένα ρεπορτάζ για τους VARίστες, τις γραμμές κτλ, οπότε κάτι παραπάνω δεν έχω να γράψω για αυτό.

Πάμε στο αγωνιστικό μέρος, αφού εάν ο Χασάν δεν σημάδευε τα πουλιά στη φάση που ήταν απέναντι στο τέρμα θα μιλούσαμε για τις γραμμές και πάλι, αλλά θα είχαμε τους 3 βαθμούς και όχι τον 1 που έχουμε τώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα όπως έχουμε συνηθίσει από την προηγούμενη σεζόν και έχω χιλιογράψει εδώ στο RedView.gr με τα 3 χαφ στο κέντρο. Η λογική λέει ότι ο Εμβιλά πρέπει σιγά σιγά να μπαίνει στην ομάδα και να μάθει το ρόλο του, και ο Καμαρά να είναι το ψευτό 8άρι που λέμε να μοιράζει παιχνίδι, αφού στο 4-3-3 δεν παίζουμε με τον παίκτη playmaker πίσω από τον επιθετικό.

Ένα σύστημα που επανειλημμένος έχω γράψει ότι με μικρές ομάδες και ειδικά εντός έδρας δεν υπάρχει λόγος να το παίζουμε αυτό. Αφού όταν ο άλλος έρχεται για να κλειστεί ή να παίξει με κρυφτούλι 2 αμυντικά χαφ είναι αρκετά, έχοντας βέβαια και πολύ καλή άμυνα πίσω.

Χθες επειδή ο ΠΑΣ είναι σκληρή ομάδα (αλήθεια με άλλους θα είναι έτσι;) και παίζει την κόντρα ήμουνα έτσι και έτσι για 4-3-3 ή για 4-2-3-1, μια τριάδα μπροστά από ΚαμαράΜπουχαλάκη, τύπου ΒαλμπουενάΦορτούνηΡαντζέλοβιτς θα έβαζαν δύσκολα θεωρώ στους Γιαννιώτες.

Όπως έγραψα θεωρώ, γιατί από το να το γράφω μέχρι να γίνει είναι απόσταση.

Προσπαθώντας να διαβάσω το μυαλό του Μαρτίνς βάζω κάποια δεδομένα όμως, για να καταλάβω γιατί επιμένει σε αυτό το σύστημα.

Ξεκινάμε λοιπόν από κάτι που είναι γεγονός. Η ομάδα παίζει σερί από πέρυσι καλοκαίρι με μοναδική διακοπή που είχαν όλοι στο lockdown. Με το που τελείωσε μπήκε σε ρυθμούς πρωταθλήματος και Ευρώπης. Μικρή διακοπή μετά τον αγώνα με Γούλβς και καπάκια προετοιμασία για τελικό κυπέλλου και πρωτάθλημα.

Φέτος δεν έγινε η προετοιμασία που έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια τώρα, η διακοπές και γενικά η κανονικότητα της ζωής του ποδοσφαιριστή. Ο αγώνας για το Europa έφαγε ημέρες όταν άλλες ομάδες τότε έκαναν διακοπές, το ίδιο συνέβη και για τον τελικό κυπέλλου με τη μοναχοκόρη.

Παρόλα αυτά έφυγαν παίκτες και ήρθαν άλλοι για να καλύψουν τις θέσεις. Οπότε χωρίς προετοιμασία και αρκετά φιλικά η ομάδα δεν έχει δέσει, αλλά και ίσως κάποιοι όπως ο Εμβιλά δεν έχουν βρει το ρόλο τους. Επίσης ακόμα ο Ολυμπιακός αγοράζει παίκτες όπου προορίζονται για βασικοί και θα δώσουν άλλα πράγματα στο χορτάρι.

Οπότε ο Μαρτίνς γνωρίζοντας το επίπεδο του πρωταθλήματος αλλά και των αντιπάλων κάνει και τις αναμενόμενες αλλαγές, ή δοκιμές μέσα από αυτά τα παιχνίδια να μπορέσει να βρει το νέο κορμό και που θα στηριχτεί στη συνέχεια.

Η διακοπή για τις Εθνικές είναι μια ανάσα για μια mini προετοιμασία, με όποιους παίκτες βέβαια μείνουν στου Ρέντη, γιατί έχουμε και αρκετούς που παίζουν στις εθνικές.

Σίγουρα η προσθήκη του Πέπε και Τιάγκο Σίλβα ρε ρόλους 8αριού, ο Μπρουμά στα άκρα αλλά και τα μπακ που ήρθαν θα ανανεώσουν κατά πολύ την ομάδα. Από τη μια θα λύσουν τα χέρια του Μαρτίνς από την άλλη θα έχει πονοκέφαλο ποιον να πρωτοβάζει να παίζει, γιατί μαζεύτηκαν αρκετοί στο ρόστερ.

Ένα ροστερ που έχει γεμίσει με ποιότητα και όχι με παίκτες να έχουμε να λέμε, όπως έχουν κάνει άλλοι. Ο λόγος είναι και ο κορωνοϊός όπου βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες στην Ευρώπη που άλλες δεν κατεβάζουν καν 11άδα.

Ευτυχώς αυτό το προέβλεψαν στην ΠΑΕ και είμαστε γεμάτοι σε όλες τις θέσεις με 2 και 3 παίκτες. Σε μια σεζόν που θα έχει Champions League, Superleague και κύπελλο και κόντρα σε ένα σύστημα, κανείς δεν περισσεύει.

Οπότε πρώτος στόχος παράλληλα με την προετοιμασία που γίνεται μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος, είναι να μην χάνεις. Βασικό αυτό και δεν θα χάσουμε. Δύσκολα αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ να μην έχει καλύτερη εικόνα από την προηγούμενη σεζόν.

Υπεργεμάτοι παντού και με ποιοτικούς παίκτες το ξαναγράφω γιατί μια βόλτα από τα social, δεν έχουν καταλάβει τι παίκτες έχουν έρθει. Μερικούς δεν τους γνωρίζουν, αλλά τους γνωρίζει σίγουρα ο προπονητής που είναι η δουλειά του.

Χρόνο θέλει η ομάδα και θα γίνουν πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας από τον καναπέ δυστυχώς, γιατί βλέπω να αργεί το άνοιγμα των γηπέδων…

Δεν φοβάμαι όμως, ούτε Μαρτίνς ούτε παίκτες, ούτε και το σύστημα που θα έχουμε απέναντι μας γιατί είμαστε καλύτεροι παντού. Όταν θα πάρει μπρος η ομάδα θα πρέπει να κατεβάσουν και εξωγήινους για να μας σταματήσουν.

Υπομονή όπως και στο μπάσκετ και όλα θα είναι όπως πρέπει την Άνοιξη.

ΥΓ1: Χρωστάω κείμενο με εικόνα για κλήρωση Champions League, το έχω υποσχεθεί το γνωρίζω. Ελπίζω σήμερα, βαριά αύριο να κάτσω να το γράψω.