paobc_olympiacosbc_euroleague_2020
11 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Ανέδειξε το αυτονόητο, μπορεί να δώσει στίγμα…

Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κάποιος το νικητή του ντέρμπι, ας μη γελιόμαστε μεταξύ μας.

Η διαφορά του φετινού Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ήταν εμφανής, ακόμα και πριν μπουν μέσα στο γήπεδο οι δύο ομάδες.

Φάνηκε από τις κινήσεις το καλοκαίρι, εκεί όπου οι δύο αντίπαλοι συμπεριφέρθηκαν όπως η μέρα με τη νύχτα. Η κύρια διαφορά ήταν ότι ο Ολυμπιακός έφερε στο λιμάνι έναν άνθρωπο που μπορεί να πάρει το ρόλο του ηγέτη, δηλαδή τον Σλούκα, ενώ ο Παναθηναϊκός απώλεσε τον πιο ακριβό του γκαρντ τα τελευταία χρόνια (Καλάθης) και τον αντικατέστησε με τον έμπειρο μεν, αλλά «αδύναμο» από πολλές σκοπιές, Νέντοβιτς.

Οι δύο ομάδες είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούσαν στην πρεμιέρα. Ο Ολυμπιακός είδε την σαφώς πιο αδύναμη από τα προηγούμενα χρόνια, Ζαλγκίρις, να παίρνει τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μια αποδεκατισμένη Χίμκι έφυγε νικητής από τη Μόσχα και έφερε ενθουσιασμό στους οπαδούς του.

Πακέτο όμως. Η νίκη αυτή στάθηκε ικανή να βάλει τους «πράσινους» σε διαδικασία ονείρωξης και η προσγείωση στην πραγματικότητα ήταν μάλλον απότομη. Στο ΟΑΚΑ τον χορό έσυρε ο Πρίντεζης που στα πρώτα πέντε – έξι λεπτά είχε ήδη 9 πόντους και η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Μπαρτζώκα να συντηρούν μια διαφορά 7-10 πόντων και να παίρνουν και προβάδισμα έως 15. Πριν το ματς θα έλεγε κανείς ότι ο Ολυμπιακός φοβόταν το παιχνίδι στη ρακέτα, ειδικά από τη στιγμή που έπαιζε χωρίς τον Λιβιό Ζαν Σαρλ. Στο παρκέ όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν από τους ψηλούς τους τους περισσότερους πόντους (17 ο Πρίντεζης, 8 ο Χασάν, 9 ο Βεζένκοφ) και ανέδειξαν το πρόβλημα της ομάδας του Βόβορα και εκεί.

Αν έβλεπε κάποιος τον παλμό στα social media πριν το ματς, οι γηπεδούχοι είχαν μια κάποια έπαρση. Νόμιζαν ότι επειδή οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τη Ζαλγκίρις είναι στα ίδια επίπεδα με τον Ολυμπιακό. Το «χαστούκι» δεν ήταν δυνατό, αφού με λίγο ρυθμό παραπάνω και λίγη σοβαρότητα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετος και όχι να αγχωθεί για μια λάθος πάσα κι ένα τρίποντο, όμως είναι εμφανέστατο ότι το επίπεδο δεν είναι το ίδιο. Οι «πράσινοι» θέλουν πολλή δουλειά και κάποιους παίκτες για να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Αντίθετα, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί αυτή την εβδομάδα που έχει δύο αγώνες με Αρμάνι και Μακάμπι, να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θέλω να «τραβάω» τα πράγματα και να έχω ψευδαισθήσεις. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζετ στη διοργάνωση που έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στο Final Four εφόσον πάει μέχρι εκεί η διοργάνωση.

Όμως θεωρώ ότι ο συνδυασμός της εμπειρίας που προσφέρουν οι Έλληνες με την ενέργεια και την θέληση των ξένων είναι ικανός να κάνει υπερβάσεις.