Olympiacosbc_Maccabi_Tel_Aviv_Euroleague_2020
16 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Σσσσσς… κάντε ησυχία…

Τι νίκη, τι παιχνίδι, τι ομάδα, τι είδαμε πάλι σήμερα.

Νίκη με τρίποντο αλά Πρίντεζη με Μπαρτσελόνα και ίδιο ακριβώς πάθος στους πανηγυρισμούς, λες και η ομάδα κέρδισε πρόκριση στο F4, οιωνός για το μέλλον…

Ένας αγώνας με δύο ομάδες ισάξιες, περίπου ίδιο στυλ παικτών και με κορυφαίους προπονητές στους πάγκους. Κακά τα ψέματα οι Έλληνες προπονητές στο μπάσκετ για εμένα είναι στην κορυφή της Ευρώπης με διαφορά από τους δεύτερους.

Πολλοί λένε ακόμα και σήμερα ότι τον αγώνα με την Ζαλγκίρις έπρεπε να τον κερδίσει, και απαντάω ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχει έπρεπε. Με την ίδια λογική σήμερα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χάσει ή μπορεί και να έχανε εάν πήγαινε στην παράταση. Η ιστορία όμως έγραψε νίκη με buzzer beater από ένα παίκτη που χρόνια είχαμε να δούμε στο λιμάνι τέτοιο στυλ.

Να ξέρεις ότι έχεις έναν Αμερικάνο που θα τα στάζει από παντού. Ναι έχει σκαμπανεβάσματα αλλά σήμερα έκανε αυτό που ξέρει ο Μπαρτζώκας ότι μπορεί να κάνει.

Ένας Μπαρτζώκας πιο ώριμος από ποτέ και ειδικά από την πρώτη του θητεία που είναι πραγματικός σκακιστής στον πάγκο. Μεταγραφές που δεν τον έχει “κρεμάσει” καμία αντιθέτως τους φτιάχνει καριέρες άλλου επιπέδου.

Στα πρώτα φιλικά που έδειξε και η τηλεόραση θυμάμαι τον ξεσηκωμό για τους ψηλούς, που πάμε με Έλις και Χασάν, γιατί δεν φέρνει ένα “δεινόσαυρο” και άλλα καλούδια, ε 4ος αγώνας και έχετε πάρει τις απαντήσεις σας.

Δεν θα γράψω αναλύσεις γιατί δεν το κάνω και συχνά και πραγματικά πιστεύω ότι ο κόσμος κουράζετε με το να διαβάζει πάλι αυτό που είδε και να βλέπει πεντακόσιους μπασκετικούς όρους.

Θα γράψω όμως ότι αυτή η ομάδα είναι για πολύ ψηλά και σήμερα σιγά σιγά οι αντίπαλοι θα μας βλέπουν αλλιώς. Νομίζω ότι η σεζόν 2012-2013 έρχεται στα μάτια μας σε πιο εξελιγμένη μορφή. Ένα γεμάτο ρόστερ, Αμερικάνοι που είναι καλοί και όχι κομπάρσοι, ένας Σλούκας με πιο πολλές εμπειρίες και ένας Σπανούλης να δίνει απίστευτη ποιότητα σε όσα λεπτά παίζει.

Είναι μαγικό και δεν το έχουμε καταλάβει ότι ο Μπαρτζώκας έχει ΣλούκαΣπανούλη και μπορεί να τους μοιράζει σε περιόδους. Έτσι τους έχει φρέσκους και ξέρει όταν ζορίσουν πολύ τα πράγματα μπορεί να τους έχει και μαζί στο παρκέ. Μιλάμε για ποιότητα που άλλες ομάδες δεν έχουν αν σκεφτούμε μόνο και μόνο τι εστί Σπανούλης.

Χαίρομαι διπλά γιατί αυτή η ομάδα με επιβεβαιώνει σε ότι είχα γράψει από την αρχή μετά την ήττα από Ζαλγκίρις, αλλά και ότι έχω πει σε συζητήσεις με φίλους, αρκετοί τα θυμούνται γιατί σίγουρα στην πρώτη στραβή θα μου τα χτύπαγαν. Δεν τους έγινε η χάρη όμως γιατί απλά αυτός ο Ολυμπιακός κλείνει στόματα.

Και τι χρειάζεται για να κάνεις μια καλή ομάδα; Απλά πράγματα, έναν καλό προπονητή που ξέρει το μπάσκετ, που ξέρει τι παίκτες θέλει και γιατί τους θέλει, και μια διοίκηση να πληρώνει και να προσφέρει ηρεμία στην ομάδα.

Σήμερα η νίκη δεν είναι το 3ποντο του Χάρισον αλλά η εικόνα αμέσως μετά από αυτό, όπου όλη η ομάδα έγινε ένα κουβάρι και το πανηγύρισαν όλοι, και αυτοί που έπαιξαν 30 λεπτά και αυτοί που δεν έπαιξαν καθόλου. Μέχρι και Μπαρτζώκας μπήκε και έγινε ένα με τους παίκτες του.

Σήμερα υπάρχει σιγή από τους αντιπάλους που άλλα περίμεναν, τους είχαν τάξει, τους είχαν ταΐσει και άλλα βλέπουν. Υπάρχει σιγή και για το #mexritelous που με την αναβολή της Α1 και ότι γίνεται στα τηλεοπτικά, επιβεβαιώνουν την σωστή κίνηση των Αγγελόπουλων να φύγουν από το αστείο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Σσσσσς… κάντε ησυχία και απολαύστε αυτό που θα έρθει…

#TogetherWeFight