Porto_Olympiacos_Champions_League_2020
28 Οκτωβρίου, 2020
Banner

Παραμύθι με “δράκους”…

Ο Ολυμπιακός στο ‘Ντραγκάο” ηττήθηκε από την Πόρτο, όμως η εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς δεν είναι τέτοια που θα πρέπει να ανησυχήσει ο κόσμος της.

Όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι τα λάθη του τερματζή που λέγαμε παλιά και της άμυνας, είναι αυτά που φαίνονται μέσα στο παιχνίδι. Ναι, για τη φάση του 11′ η παρατήρηση, που ο Μπουχαλάκης κάνει το “τσαφ” και η Πόρτο από το πουθενά βρίσκεται να προηγείται.

Μέχρι εκεί ήταν όμως το παιχνίδι των Πορτογάλων. Σταδιακά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κυριαρχία, έγιναν η ομάδα που έκανε το παιχνίδι και έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα, θα ισοφαρίσει.

Ειδικά το δεύτερο ημίχρονο, ήταν μια τρανή απόδειξη ότι η Πόρτο είχε επαναπαυθεί στο υπέρ της 1-0 και είχε ως μοναδικό σκοπό να διατηρήσει το προβάδισμά της και όχι να αυξήσει τη διαφορά των γκολ.

Από την πλευρά του οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έγιναν πιεστικοί, έψαξαν δυνατά την ισοφάριση, όμως στις τελικές τους προσπάθειες ήταν είτε άτυχοι, είτε απροετοίμαστοι. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός έκανε πολλά γεμίσματα στην περιοχή των γηπεδούχων προκειμένου να φτάσει στο 1-1, γεγονός που του χάλασε το παιχνίδι. Όμως όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που αμύνεται μαζικά, τότε είναι μια κάποια λύση το γέμισμα, ειδικά από τη στιγμή που το κέντρο της άμυνας των Πορτογάλων έδειχνε ότι μπορεί να κάνει το λάθος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγές για να βρει το πολυπόθητο γκολ, όμως αυτή τη φορά δεν τους έκατσε. Αντίθετα, από την ώρα που βγήκε ο Μπουχαλάκης (ναι, αυτός που έκανε ένα λάθος και πολλοί ξεσπάθωσαν εναντίον του) το κέντρο μας “κλάταρε”, η Πόρτο βρήκε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 85′ τέλειωσε το παιχνίδι με το γκολ του Ολιβέιρα.

Χάθηκε μια νίκη ή έστω μια ισοπαλία. Δεν πειράζει, προχωράμε. Ας μην ξεχνάει κανείς ότι στους δύο σημαντικότερους του αγώνες φέτος, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον καλύτερό του μέσο, τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός είναι ηγετική μορφή στο νευραλγικό αυτό χώρο και η απουσία του είναι εμφανής. Με την Μαρσέιγ δε στοίχισε σε βαθμούς, κόντρα στην Πόρτο ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Πλέον η ομάδα του Πειραιά έχει δύο δύσκολους αγώνες κόντρα στη Σίτι. Άποψή μου είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα τα “χτυπήσει” τα ματσάκια. Με τη γνωστή του συνταγή: Θα ξεκινήσει συντηρητικά και όσο περνάει η ώρα θα ρισκάρει. Έχει δικαιωθεί στο παρελθόν από αυτή την τακτική, αφού ο Ολυμπιακός έχει κάνει ελλιπή προετοιμασία και δεν είναι ακόμα έτοιμος να παίζει 90 λεπτά “στα κόκκινα”.

Ας ελπίσουμε ότι κόντρα στους πανίσχυρους Άγγλους, θα βρει αυτό που δεν βρήκε κόντρα στην Πόρτο. Η ήττα από τους Πορτογάλους ήταν μαγική εικόνα. Το 2-0 ήταν ένα παραμύθι που είχε “δράκους”. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συχνά…