Manchester_City_vs_OlympiacosFC_Champions_League_2020
4 Νοεμβρίου, 2020
Banner

Ήττα, χαμένο ημίχρονο, καλή εικόνα στο δεύτερο, προχωράμε

Ήττα με 3-0 στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι που στον όμιλο θα είναι αυτή που θα τερματίσει και πρώτη. Αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή σε μέσες άκρες, αλλά όχι να το κάνει με σερί νίκες.

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά πέταξε τα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού. Κάτι που τη φετινή σεζόν με έχει προβληματίσει πολύ, σίγουρα και τον Μαρτίνς.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είναι εικόνα του Ολυμπιακού επί Μπάγεβιτς στο Champions League. Τότε που έμπαινε ψαρωμένος σε έδρες όπως της Σίτι, απέναντι σε αντιπάλους κατά πολύ ανώτερους του και περίμενε απλά το τελικό σκορ. Αδύναμος να κάνει κάτι στο χορτάρι, με στόχο μην φάει πολλά γκολ.

Τέτοια εικόνα είχε στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να κάνει ότι ήθελε και να έφτιαχνε φάσεις με ευκολία. Παρόλα αυτά για 45 λεπτά που κράτησε το σκηνικό αυτό, το εξαργύρωσε με 1 γκολ.

Στο δεύτερο κάτι οι αλλαγές, κάτι ίσως είπαν στα αποδυτήρια ο Ολυμπιακός έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο κάνοντας φάσεις και τελικές, δείχνοντας σιγά σιγά να ξεψαρώνει που λέμε.

Όσο η Σίτι ήταν στο 1-0, τόσο ο Ολυμπιακός ήλπιζε και ο Μαρτίνς περίμενε ένα γκολ. Την ίδια στιγμή ο Γκουαρδιόλα μέσα του γνώριζε ότι στο ποδόσφαιρο η μπάλα τιμωρεί…

Κάτι που δεν έγινε γιατί όσο και να προσπαθούσε ο Ολυμπιακός η μπάλα μέσα δεν έμπαινε, μπήκε ο Ζεσούς και έβαλε ένα απίστευτο γκολ και εκεί τελείωσαν όλα.

Εντάξει σε τέτοιο παιχνίδι για να λέμε και την αλήθεια δεν περιμένεις και πολλά, η ομάδα τα ματς με Πόρτο και Μαρσέιγ έχει σημαδέψει και όχι άδικα. Απλώς σε κάποια βραδιά εάν σου κάτσει η ευκαιρία την αρπάζεις.

Η Σίτι είναι πρώτη με 9 βαθμούς και ακολουθεί η Πόρτο με 6, εμείς με 3 και η Μαρσέιγ στο μηδέν. Στον εντός έδρας αγώνα είναι ευκαιρία για καλό αποτέλεσμα. Η εικόνα στο δεύτερο αυτό μου δείχνει αφού είδαν και οι ίδιοι οι παίκτες ότι δεν είναι άτρωτη και μπορούν να την παίξουν.

Κάποτε θα πρέπει να σπάσει και το ρόδι με το χαμένο πρώτο ημίχρονο, ενώ πιστεύω ότι ο Μαρτίνς ίσως σκεφτεί σιγά σιγά να βάζει παίκτες από τις μεταγραφές για να δώσει μια φρεσκάδα σε μια εντεκάδα που την έχουν μάθει οι αντίπαλοι. Ντράγκερ, Πέπε και λίγο ο Μπρουμά που έχει ακόμα δρόμο, δείχνουν δυνατότητες να προσφέρουν πράγματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Συνεχίζω να επιμένω ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει και την άνοιξη στην Ευρώπη, δεν χάνεται η θέση 2-3 με την καμία.

Εδώ θα είμαστε για τη συνέχεια.