OFI_OlympiacosFC_Superleague_2020_Masouras_RedView
10 Νοεμβρίου, 2020
Banner

Πρώτο κρούσμα τίτλου στην Κρήτη

Ξέρω ξέρω, άργησα για κείμενο αλλά δεν ξέρω το lockdown με έχει κάνει να κατεβάζω ιδέες οπότε κάνω ταυτόχρονα πολλά πράγματα που θα ενημερώσω τους fans.

Διπλό και εύκολο διπλό στην Κρήτη σε μια έδρα όπου άλλοι μάλλον θα περάσουν αέρα και άλλοι ίσως δυσκολευτούν, εννοώ από αυτούς που είναι στην κούρσα μπας και μας φτάσουν στην κορυφή.

Για άλλη μια φορά το πρώτο ημίχρονο πέρασε σα να μην υπήρχε και πλέον γίνεται παράδοση να θέλουμε 45 λεπτά για τα σκοράρουμε. Από την αρχή της σεζόν έχει δημιουργηθεί αυτό και δεν ξέρω πραγματικά σε τι οφείλετε, αφού λογική εξήγηση δεν υπάρχει.

Σίγουρα δεν θα τραβήξει όλη τη χρονιά αυτό, κάποτε θα σπάσει η “παράδοση” και πιστεύω θα είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για εδώ Ελλάδα, μιας και η διαφορά με τους άλλους είναι χαοτική.

Μια ματιά να ρίξει κάποιος στον πάγκο και τις αλλαγές που μπορεί να κάνει ο Μαρτίνς το καταλαβαίνει αυτό. Όσο προχωράνε οι αγώνες και οι νέοι παίκτες θα μπαίνουν στο παιχνίδι θα δουν αρκετοί γιατί έγραφα το καλοκαίρι ότι είναι το πιο γεμάτο ρόστερ από άποψη παικτών αλλά και ποιότητας.

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ για άλλη μια φορά ο Χασάν έδειξε γιατί ο Μαρτίνς επέμενε στην απόκτηση του. Ένας παίκτης που αρκετούς δεν “γεμίζει” το μάτι, αφού μοιραίως έρχεται σε σύγκριση με τον Ελ Αραμπί, αλλά που εάν κάτσει κάποιος και σκεφτεί τι γκολ έχει σκοράρει, σε τι αγώνες θα καταλάβει ότι έχει κομβική σημασία στην πορεία του Ολυμπιακού.

Από το περσινό γκολ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις όπου εκεί κλειδώνει και ο τίτλος, μέχρι αυτή τη σεζόν το γκολ με Μαρσέιγ.

Πρέπει να έχουμε στα υπόψιν για κάθε παίκτη που είναι στο ροστερ, ότι ρόλο παίζει και η συμπεριφορά του στην ομάδα. Ο Χασάν γνωρίζει ότι θα είναι πίσω από τον Ελ Αραμπί, δεν θα φέρει γκρίνια αλλά ξέρει πως όταν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι αξίζει και δεν έκαναν λάθος που τον έφεραν στην ομάδα. Κάθε παίκτης βασικά πρέπει να το κάνει αυτό ανεξαρτήτως εάν είναι βασικός ή όχι, κανένας δεν έχει σύμβαση με τη φανέλα βασικού.

Η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ του Χασάν έκανε τα πράγματα πιο απλά. Ο ΟΦΗ δεν περνούσε καν τη σέντρα και ο Σα ήταν απλά θεατής. Κάποιες υποψίες φάσεων έγιναν από λάθη της άμυνας και μόνο.

Η νίκη αυτή όσο σιγανά και αν πέρασε είχε γύρω γύρω θέματα για να ασχοληθεί κάποιος.

Θα τα γράψω γιατί έχω ξεκάθαρη προσωπική άποψη.

Θα ξεκινήσω με ότι έγινε με τον Φορτούνη. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πόσο συμπάθεια έχω στον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που όση μπάλα γνωρίζει δεν τη γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί. Κορυφαίος παίκτης σε τεχνική επιπέδου Αζάρ (ναι ναι γελάτε), αλλά σε τέτοια κατηγορία τον έχω.

Ο Κώστας λοιπόν έχει ένα κακό, που δεν το έχει μόνο αυτός, είναι σε μεγάλο βαθμό Ελληνικό προνόμιο αθλητών. Αφού αρκετοί αθλητές σε πολλά σπορ κατά κάποιο τρόπο βολεύονται όταν φτάσουν σε ένα σημείο και εκεί σταματούν την εξέλιξη τους.

Ο Φορτούνης έκανε πριν τον τραυματισμό του μια τρομερή σεζόν, το καλοκαίρι έκανε extra προπονήσεις με τον Γερμανό αθλητή – προπονητή που έχει φτιάξει σε ταχυδύναμη παίκτες και παίκτες και ήταν έτοιμος για ακόμα καλύτερη σεζόν. Ίσως τότε να πίστευε ότι θα του φέρει και πρόταση από καλή ομάδα καλύτερου πρωταθλήματος, ίσως αυτό να του έλεγε και ο manager, δεν γνωρίζω εικασίες κάνω.

Έκατσε ο χιαστός και τέλος. Η επιστροφή του συνέπεσε με τον COVID19 αλλά και με ένα Βαλμπουενά από άλλο πλανήτη. Η μεταγραφή του Ματιέ πολλοί θεώρησαν ότι λόγο ηλικίας θα έγινε για να δώσει ποιότητα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά και εδώ Ελλάδα όποτε χρειαστεί στα ντέρμπι.

Καμία σχέση, ο Γάλλος αναγεννήθηκε και παίζει λες και είναι στα 25 του, γουστάρει και αυτό φαίνεται, και δύο 90λεπτα σερί βγάζει εύκολα.

Ο Φορτούνης επειδή είναι παίκτης ψυχολογίας φάνηκε σα να τον πήρε από κάτω. Έχασε και το περιβραχιόνιο και φαίνεται ότι δεν νιώθει άνετα όπως ήταν 2 χρόνια πριν.

Είχα γράψει στο facebook, ότι θα έρθει πρόταση δανεισμού του στη Γερμανία και εάν δεν αλλάξει κάτι τραγικά στην ομάδα είναι πιθανό το άλλο μισό της σεζόν να το περάσει εκεί. Καλό θα του κάνει, να αλλάξει εικόνες και παραστάσεις, ξέρει πως είναι η Γερμανία και την πρώτη φορά του έκανε καλό.

Όλα αυτά είναι αποφάσεις της ομάδας και ρόλο παίζει τι κατάσταση θα επικρατεί μέχρι τότε, η σεζόν είναι ρευστή όσο αφορά με ότι γίνεται γύρω μας και κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Αυτό που κρατάω όμως είναι ένα, ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Άλλες χρονιές στο παρελθόν ειδικά τέτοιες καταστάσεις έτρωγαν προπονητή και δημιουργούσαν θέμα στον οργανισμό. Σε αυτό τον Ολυμπιακό όχι, γιατί βλέπει κάποιος το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες, γνωρίζουν όλοι ότι δεν υπάρχει κάποιος να είναι ανώτερος από κάποιον άλλο.

Ξέρουν ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και ξέρουν ότι σε αυτό τον οργανισμό υπάρχουν κανόνες, όπου για να έχεις τα προνόμια θα πρέπει να τους τηρείς, εάν δεν τους τηρείς θα έρθει η τιμωρία. Έτσι λειτουργούν οι σοβαροί σύλλογοι.

Για να το πω πιο απλά, όποιος δεν κάνει τον “ξερνάει” η ίδια η ομάδα, αυτό ισχύει για όλους που βρίσκονται εκεί σήμερα. Το σημερινό κλίμα που βλέπουμε να βγαίνει σε χορτάρι, πανηγυρισμούς κτλ δεν το έχει καμία άλλη ομάδα. Γνωρίζουν όλοι ότι είναι στον καλύτερο σύλλογο της Ελλάδος και κοιτάζει ισάξια άλλες ομάδες στην Ευρώπη, γνωρίζουν ότι βρέξει χιονίσει οι πληρωμές τους θα είναι στην ώρα τους, γνωρίζουν ότι δεν θα αδικήσει κανέναν σε θέματα συμβολαίου και όλοι ανταμείβονται. Γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τους δώσει ίσως μια καλύτερη μεταγραφή, γνωρίζουν ότι με τον Ολυμπιακό θα κερδίσουν τίτλους! Οπότε ξέρουν η οποιαδήποτε γκρίνια τους ή λάθος χειρισμός τους στην ομάδα αυτομάτως θα τους βγάλει έξω από αυτή την οικογένεια.

Σε συνέχεια αυτών που γράφω είναι και το χθεσινό θέμα με την τριάδα στο party. Πολλοί διαβάζω γράφουν για τον ρουφιάνο που έβγαλε το θέμα, σε site γνωστών ιδιοκτητών. Εγώ ως κυνικός θα γράψω καλά έκανε και το έγραψε, έτσι είναι αυτά και μαγκιά του που βρήκε αυτό το θέμα. Αλήθεια εάν αυτό γινόταν από την άλλη πλευρά θα μας ενοχλούσε εάν για παράδειγμα ο Πρωταθλητής ή το FWS.GR έβγαζε το θέμα; Έλα να λέμε αλήθειες…

Μεγάλη μαλακία και των τριών όχι γιατί πήγαν σε ένα party όπου δικαίωμα τους είναι η διασκέδαση, όταν δεν έχουν με την ομάδα υποχρεώσεις βέβαια, αλλά τέτοια εποχή δεν το κάνεις. Πρέπει να είσαι εντελώς βλαμμένος να ρισκάρεις τη συμμετοχή σου σε μελλοντικούς αγώνες εάν μια στο εκατομμύριο κολλήσει κάποιος τον ιο, όπου θα πάρει μπάλα και άλλους μαζί.

Η ομάδα σε πληρώνει για να είσαι υγιείς και να παίζεις, όχι να ρισκάρεις την υγεία σου με αποτέλεσμα να αλλάζει και τα πλάνα του προπονητή. Αλλιώς μετά από κάθε αγώνα να πάνε για αναρρίχηση, για κανένα bungee jumping, κανένα σκι τώρα που θα έρθουν και τα χιόνια. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Αλλά ακόμα και αυτό ο οργανισμός του Ολυμπιακού το αντιμετώπισε όπως έπρεπε και βούλωσε στόματα που περίμεναν στη γωνία. Αυτό δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει σε σχέση με τις άλλες Ελληνικές ομάδες.

Πωωωω δεν υπάρχει αυτό… από χθες που ήθελα να γράψω το κείμενο είχα στο μυαλό μου 3 θέματα να τονίσω μέσα σε αυτό. Τα δύο ήταν ο Φορτούνης και το party, τώρα που γράφω ξέχασα το 3ο… πραγματικά όμως έχω κολλήσει…

Τέσπα θα το κλείσω έτσι και όταν το θυμηθώ ίσως το γράψω σε επόμενο κείμενο… ομολογώ τεμπέλιασα το ΣΚ ενώ έπρεπε όταν τα έχω στο μυαλό μου να τα γράφω…