OlympiacosFC_vs_PanathinaikosFC_Superleague_2020_RedView
22 Νοεμβρίου, 2020
Banner

Έβαλε μυαλό στους τζαμπατζήδες του Βοτανικού

Ένα και να καίει, κλασσικός τίτλος που παίζει παντού, οπότε ξεκινάω με αυτόν και εγώ γιατί δεν είμαι σε mood να βρω κάτι πρωτότυπο.

Ένας αγώνας που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εύκολο απόγευμα, ίσως και με ευρύτερο σκορ, με τα τόσα προβλήματα που ξεκίνησαν μέσα στην εβδομάδα και δεν τελείωναν φτάσαμε να λέμε, να το πάρουμε με μισό μηδέν και όλα καλά.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε φέτος σε ένα ντέρμπι να είναι μισός. Η πρώτη φορά ήταν στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου με το ζόρι να παίξουμε με μισή ομάδα τους ξεφτιλίσαμε. Το ίδιο έγινε και χθες με τις τόσες απουσίες.

Ο ΠΑΟ είδε τα προβλήματα που θα έχουμε και τις αλχημείες που θα έκανε ο Μαρτίνς για την 11άδα, και αναθάρρησε κατεβάζοντας την ομάδα με ένα 4-4-2, ελπίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα κρατήσει δυνάμεις γιατί έχει και το παιχνίδι με τη Σίτυ.

Γενικά είχαν πολλά στο μυαλό τους αλλά μόνο στο μυαλό τους. Γιατί όπως φάνηκε ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και μετά να κάνει μια διαχείριση δυνάμεων για τον αγώνα στο Champions League.

Βέβαια πολλές φορές λέμε ότι οι αγώνες με τον ΠΑΟ είναι διαφορετικοί και πρέπει να αντιμετωπίζονται αλλιώς, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές.

Παιχνίδια μετά από διακοπή εθνικών ομάδων ή πριν και μετά από αγώνες Champions League εγκυμονούν εκπλήξεις, κακά τα ψέμματα το έχουμε δει τόσες και τόσες φορές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι τα παιχνίδια όπου ο αδύναμος προσπαθεί να χτυπήσει τον δυνατό ξέροντας ότι παίζει ρόλο η κούραση αλλά και το μυαλό των αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός έκανε στο πρώτο ημίχρονο εμφάνιση όπως έκανε σε όλα τα δεύτερα ημίχρονα των άλλων αγώνων του στη Superleague και όχι μόνο. Μπήκε μέσα και έπνιξαν τους πράσινους στο μισό του γηπέδου όπου για να περάσουν τη σέντρα έπρεπε να στείλουν SMS στο 6… για το τρέξιμο…

Υπήρχαν ευκαιρίες αλλά και φλυαρία ώρες ώρες, αλλά κάπου εκεί ήταν ο ΚΦ7 για να βάλει με το αριστερό γκολάρα για το 1-0 και να δείξει ότι είναι εδώ για να προσφέρει παρόλο το σούσουρο που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό γύρω από το όνομα του.

Δεν θα κρυφτώ και θα τονίσω ότι φοβόμουν μετά από γκολ την αντίδραση του που είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να κάνει, πήγε να κάνει τα ίδια αλλά τελευταία στιγμή συγκρατήθηκε… κάτι είναι και αυτό και ελπίζω το μυαλό του να ξαναμπεί στο κεφάλι του μέσα… αυτά και μέχρι εδώ.

Η ουσία είναι ότι είτε με 1-0 είτε με 15-0 το αποτέλεσμα είναι οι 3 βαθμοί της νίκης και τίποτα παραπάνω. Είναι σε τέτοια κατάντια οι πράσινοι που μόνο για λύπηση είναι και αυτό είναι χειρότερο από το να τους νικάς κανονικά με 3 και 4 γκολ.

Προσοχή δεν λέω ότι με χαλούσε ένα τέτοιο σκορ, αλλά με τα δεδομένα που υπήρχαν χθες και το 1-0 είναι καλό, ίσως και καλύτερο γιατί πάνω σε αυτό μπορούν να φτιάξουν νέους μύθους ότι κανονικά θα έπρεπε να ήταν 1-1 όπως μας πληροφόρησαν και στα social media τους. Όπως θα συνεχίσει και σήμερα να γράφουν site τύπου SDNA που έχουν τσακωθεί με την αλήθεια.

Νίκη λοιπόν και το τρένο συνεχίζει για άλλο ένα ντάμπλ… Σειρά έχει η Ευρώπη σε έναν αγώνα εντός έδρας απέναντι σε μια Σίτυ που έχασε από την Τότεναμ και αυτό δεν είναι καλό.

Μεγάλη ευκαιρία για κάποιους παίκτες τώρα με τις απουσίες να δείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην εντεκάδα και να βάλουν τέτοιου στυλ πονοκέφαλο στον Μαρτίνς για το μέλλον.