CSKA_Moscow_OlympiacosBC_Euroleague_2020_RedView
4 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Πήγε για την έκπληξη αλλά δεν είχε διάρκεια

Μπορεί το κλασσικό ντέρμπι να είναι Ολυμπιακός – ΠΑΟ ή το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, στο μπάσκετ όμως οι αγώνες Ολυμπιακού με ΤΣΣΚΑ είναι άλλη ιστορία.

Οι συναντήσεις τους στα Final Four και τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών έχουν κάνει τους μεταξύ τους αγώνες all time classic. Οι Ρώσοι όποτε βλέπουν τα δύσκολα να τους έρχονται εικόνες από το παρελθόν και εμείς πάντα μέσα μας να ξέρουμε ότι στο τέλος θα γίνει η ανατροπή.

Βέβαια καμία σχέση δεν έχουν οι μεταξύ μας αγώνες στην κανονική περίοδο με αυτούς όταν τους πετυχαίνουμε σε F4, για αυτό και πάντα μετά από ήττα που εντάξει να μην κρυβόμαστε είναι το πιο σύνηθες, άλλωστε με 11-2 πήγαμε στη Μόσχα, να λέμε ότι την καλή νίκη την κρατάμε για εκεί που πρέπει.

Στο παραπάνω δεν έχουμε άδικο αφού η προϊστορία είναι υπέρ μας στα μεταξύ μας παιχνίδια εκεί που κρίνονται προκρίσεις ή και τίτλοι.

Χθες ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στο παρκέ και στα πρώτα 6-7 λεπτά παίχτηκε μπάσκετ – show, πάνω κάτω η μπάλα, καλάθια, όχι φάουλ και καλές φάσεις. Τολμώ να πω ότι ήταν σαν αγώνας NBA έτσι όπως έβλεπες τις ομάδες στο ξεκίνημα.

Στη διάρκεια όμως κάπου χάθηκε το τρένο για τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ με τις πολλές εναλλακτικές στον πάγκο γύρισε το παιχνίδι και έστειλε μήνυμα ότι δεν χάνει.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει εύκολα ley up, να χάνει σουτ έξω από τα 6.75 και γενικά να μην δίνει πράγματα στην επίθεση. Στην άμυνα το πάλευε αλλά ως ένα σημείο, όταν ο άλλος έχει λύσεις όλη την ώρα δύσκολο να κρατήσεις σε διάρκεια, ειδικά όταν έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία σε κάποιες θέσεις όπως είναι κοντά στο καλάθι.

Μοιραία η διαφορά έφτασε ψηλά και παρέμεινε εκεί, το ρεκόρ για την ΤΣΣΚΑ έγινε 12-2 και ο Ολυμπιακός απλά θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για τα επόμενα παιχνίδια.

Μια ήττα που εντάξει μεταξύ μας και προγραμματισμένη είναι στη Μόσχα όταν έχεις και απουσίες, αλλά πάντα εννοείται το παλεύεις και πας για να πάρεις κάτι.

Ίσως να ήταν και μια δυνατή προπόνηση για το μετά σε έδρες που μπορεί και θα χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Το βασικό από το ταξίδι αυτό είναι ένα. Να γυρίσουν όλοι καθαροί από COVID γιατί κάθε εξόρμηση στη Ρωσία όπου έχει τους δικούς της κανόνες ξέχωρα από τις υπόλοιπες χώρες (και κάποιος επιτέλους πρέπει να μιλήσει στη Euroleague), είναι και τζόγος.

Ελπίζω όλο το team να είναι καθαρό γιατί ή όποια απώλεια θα κάνει δυσκολότερη τη συνέχεια.

Αλλά… μέσα σε όλα το “καλό”, εάν μπορεί κάποιος να το πει έτσι είναι ότι είχαμε αρκετούς παίκτες που το πέρασαν οπότε για το υπόλοιπο της σεζόν έτσι όπως λένε και πιστεύω δεν θα έχουμε απουσίες από COVID.

Επίσης θετικό είναι ότι με αντιπάλους ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα (που θα παίξουμε), τώρα με τις απουσίες παίζαμε εκτός έδρας. Οπότε στον δεύτερο γύρο που θα τους έχουμε στο ΣΕΦ, ελπίζω να μην έχουμε απουσίες στο ρόστερ.

Είτε βλέπω πιο μακριά είτε πιο κοντά το αποτέλεσμα είναι ότι συνεχίζουμε για να τελειώσει το 2020 με το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται. Μια καλή εκτός έδρας νίκη για να ισοφαρίσει την εντός ήττα από Μπασκόνια και να μην χαθεί η επαφή στις πρώτες 8 θέσεις είναι ο στόχος.

Άλλωστε η 8άδα όπου εξακολουθώ να πιστεύω θα είμαστε και εύκολα εκεί, είναι βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Το δήλωσαν και οι πρόεδροι στο φιλικό με τον Κολοσσό. Δεν είναι ακατόρθωτο αφού οι κινήσεις έχουν γίνει, από εκεί και πέρα είναι θέμα δουλειάς ατομικά και ομαδικά αλλά και τύχης στην τρελή σεζόν που διανύουμε.

Τα λέμε Σάββατο μετά το παιχνίδι με τη Μονακό της Ελλάδος…