Masouras_Olympiacos_Volos_Superleague_2020_RedView
6 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Πρώτα έβαλε και μετά τους έβαλε μυαλό

Υπό άλλες συνθήκες, με παρουσία κόσμου δηλαδή ο αγώνας με τον Βόλο θα είχε ιδιαίτερη αντιμετώπιση αφού είναι ομάδα από το μπλοκ της εξυγίανσης με γεμάτο παρελθόν.

Ο COVID όμως έχει αλλάξει τον χάρτη των σπορ και πια οι έδρες δεν παίζουν και τόσο μεγάλο ρόλο όπως πριν, έτσι οι άνθρωποι του Βόλου, της περιοχής όπου ο δήμαρχος της την έχει κάνει Μονακό ήρθαν για να τα δώσουν όλα. Όχι ότι είναι κακό αυτό ίσα ίσα έτσι πρέπει να είναι το σωστό αλλά με όλους τους αντιπάλους να γίνεται το ίδιο και όχι επιλεκτικά…

Να το ξαναγράψω ή το έχουμε εμπεδώσει; Αγώνες πριν ή και μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια πάντα κρύβουν παγίδες και ο αδύναμος βρίσκει ευκαιρία για να κάνει τη ζημιά, αφού πολλές φορές το μυαλό από μόνο του πηγαίνει σε πιο κρίσιμα παιχνίδια. Εν προκειμένω στον αγώνα με τη Μαρσείγ όπου ο κάθε παίκτης έχει στην άκρη του μυαλού του να μην τραυματιστεί. Αυτό δεν το κάνουν επίτηδες ότι επιλέγουν, βγαίνει και αυτόματα ως ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι χαζοί. Γνωρίζουν ότι σε αυτό το πρωτάθλημα είναι σκάλες ανώτεροι απ’ όλους τους αντιπάλους τους. Σε 8 παιχνίδια πριν το χθεσινό να έχεις 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 17-2 γκολ κάτι λέει.

Μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι νομίζοντας ότι θα έχουν εύκολο απόγευμα, με το μυαλό να κάνουν ένα γρήγορο 2-0 να το κλειδώσουν και μετά συντήρηση για τον αγώνα με Πόρτο.

Ο Βόλος όμως είναι ομάδα του μπλοκ που έγραψα παραπάνω και δύσκολα θα τα παρατούσε. Έτσι από την αρχή φάνηκε ότι θα κάνει τη ζημιά με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην είναι στα καλύτερα της.

Απανωτά λάθη του Μπα που τον δικαιολογώ, μετά από μακρά απουσία μπορεί να έχει μια κακή μέρα και ξέρετε ότι εάν από την αρχή σου πάει στραβά κάτι σε όλη τη συνέχεια θα πάει έτσι. Τον Βινάγκρε να έχει θέματα και να χάνουμε από νωρίς τον Ντράγκερ, ε όλο αυτό έδεσε.

Κάνουν το 0-1 με ένα πέναλτι που το κέρδισε, ξεγέλασε και το VAR μάλλον δεν ασχολήθηκε καν, ίσως είχαν το νέο PS5 και το δοκίμαζαν για αυτό. Όποιος δει φωτογραφίες θα διαπιστώσει το κόλπο με το ένα πόδι να χτυπάει το άλλο, Μπα σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση που ήταν και επειδή στην αρχή όντως τον τράβηξε στη φάση πιο πριν και ο ίδιος νόμιζε ότι έκανε πέναλτι.

Αλλά όταν έχεις Μασούρα ξέρεις. Βασικά γνωρίζει ο Μαρτίνς γιατί τον εμπιστεύεται σε αντίθεση με τους προπονητές του καναπέ που δεν τους κάνει και έχουν το “που πάμε με Μασούρα”, τρώγοντας σουβλάκια, πίνοντας μπύρα και χαζεύοντας τα διπλώματα Championship Manager που έχουν κρεμάσει στον τοίχο τους.

Ο Μασούρας έβαλε ένα γκολ με αυτοθυσία τρώγοντας κλοτσιά (μαρς κόκκινη για μένα), αφού ο τερματοφύλακας πήδηξε στον αέρα και ταυτόχρονα άπλωσε και το πόδι του και εκτός μικρής περιοχής. Θύμισε κάτι από Φουστέρ δηλαδή.

Στην επανάληψη ο Μαρτίνς έκανε τις αλλαγές του, αφού η πρώτη ήταν να βάλει Ρατζέλοβιτς στη θέση του Ντράγκερ όπου πλάκα πλάκα είναι μια λύση. Αφού ταχύτητα έχει και μπορεί να πάρει μια πλευρά μόνος του σε αγώνες Superleague.

Κάπου εκεί πήρε μπρος και αυτός ο παίκτης που είχε πολλά γκολ επειδή έπαιζε στο Κατάρ και δεν έχουν άμυνες. Ο 33χρονος Ελ Αραμπί μέχρι σήμερα σε 328 παιχνίδια στην καριέρα του έχει 188 γκολ κάντε τις πράξεις μόνοι σας.

Έκανε ένα χατ τρικ ως άλλο ένα Σαββατιάτικο απόγευμα και κάπου εκεί όλα μπήκαν στη θέση τους. Η ομάδα για ακόμα μια φορά ανάμεσα σε αγώνες Champions League τελείωσε την αποστολή της και τώρα σειρά έχει να τα δώσει όλα για όλα στον αγώνα με την Πόρτο που δίνει πρόκριση. Η Σίτυ δεν θα χαριστεί στη Μαρσέιγ αυτό το πιστεύω.

Είναι όμως το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2020 δύσκολο αλλά δεν φοβάμαι, θα κλείσει με νίκες όπως πρέπει και τον Ιανουάριο να δούμε εάν ο Μαρτίνς ζητήσει ενίσχυση ή εάν κάποιος από αυτούς που έχουμε θα την κάνει.

Εδώ είμαστε να τα λέμε.