Lamia_Olympiacos_Superleague_2020
14 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Στην κορυφή, άνετος, απλός και ωραίος

Πέρασε και η έξοδος στη Λαμία, ένα παιχνίδι όπου το είχαν “σημαδέψει” οι γνωστοί εξυγιαντές για να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Είναι όμως η τελευταία ομάδα και χειρότερη του πρωταθλήματος, το μόνο που μπορούσε να γίνει σε αυτό το παιχνίδι ήταν να έχουμε κάποιο τραυματισμό, αφού το γήπεδο ήταν σε τραγική κατάσταση με τα νερά της βροχής.

Αυτό βέβαια και ορθώς δεν πτόησε τους παίκτες του Ολυμπιακού όπου έβαλαν κανονικά τα πόδια τους στη φωτιά που λέμε σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Αξίζει ένα μπράβο σε όλους όσους έπαιξαν σε αυτό το χάλι, τα έδωσαν όλα και έγινε αυτό που έπρεπε, στέλνοντας μήνυμα και πάλι προς πάσα κατεύθυνση τι να περιμένουν.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε απλά, τη μπάλα κάτω και η διαφορά ποιότητας φάνηκε από την αρχή με το 0-3 στο ημίχρονο να είναι η σωστή εικόνα του παιχνιδιού.

Μπήκαν 6 γκολ από 6 διαφορετικούς σκόρερ και ο Μαρτίνς στα πρόσωπα των Τιάγκο Σίλβα, Κάιπερς και Σουντανί βλέπει ότι θα έχει και άλλες λύσεις για την εντεκάδα.

Ο Σίλβα έδειξε ότι κατέχει το τόπι και θα δώσεις λύσεις ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση αφού έχει τεχνική και ποδοσφαιρική ευφυΐα για να κάνει πράγματα. Τολμώ να γράψω αν και δεν πιστεύω ότι στέκει ποδοσφαιρικά ότι θα ήθελα να δω σε ένα σύστημα ΒαλμπουενάΦορτούνη στα άκρα και Σίλβα στο κέντρο, ίσως με αντίπαλο χαμηλού επιπέδου το τολμήσει ο Μαρτίνς αν και όπως έγραψα δεν στέκει ποδοσφαιρικά όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Ο Κάιπερς ήρθε για να αρπάξει την ευκαιρία τώρα που ο Χασάν με θέμα υγείας είναι έξω και θα επιστρέψει το 2021 όπως ενημέρωσε η ομάδα. Είναι κινητικός, έβαλε και το γκολ, θα πάρει σίγουρα και άλλες ευκαιρίες, στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι η θέση στο ρόστερ που του έδωσε ο coach δεν ήταν λάθος απόφαση. Ο Σουντανί θέλει απλά χρόνο αφού έχουμε δει τι μπορεί να κάνει.

Από τους “παλιούς” ο Μπουχαλάκης για 3ο σερί παιχνίδι σκοράρει, και συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να πονάει κόσμο με το παιχνίδι του. Με Εμβιλά είχαν όλο το κέντρο, ένας Εμβιλά που έπιασε μια απίστευτη σουτάρα και καρφώθηκε η μπάλα στο πλεκτό.

Εντάξει τον Εμβιλά όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο τον ξέρουμε. Όσοι παρακολουθούν μόνο ότι γράφουν site και εφημερίδες τον έμαθαν τώρα αλλά δεν τους γεμίζει το μάτι. Θα το ξαναγράψω ο Εμβιλά είναι επιπέδου Καρεμπέ! Τέτοιο αμυντικό χαφ είναι, η καριέρα του κανονικά θα είχε παρουσία σε ομάδες Premier League, Ισπανία κτλ, αλλά κάπου το πήρε στραβά όταν έμπλεξε με τη Ρωσία. Δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε εδώ να παίζει για εμάς και να το γουστάρει όπως βλέπουμε μέσα στο χορτάρι. Υπομονή και έχει να δείξει ακόμα πολλά, ήδη τα νούμερα του για τα χιλιόμετρα που κάνει και την απίστευτη ευστοχία στις πάσες του τα λέει όλα.

Το παιχνίδι δεν είναι για να γράψει κάποιος πολλά, αφού ήταν άλλη μια Κυριακή στη δουλειά με άλλους 3 βαθμούς για το δρόμο προς το 46ο. Αυτό που αξίζει να γραφτεί και κρατάμε από τον αγώνα είναι η εικόνα όλων των παικτών στους πανηγυρισμούς.

Έπαιζαν με μια χαμηλότερου επιπέδου ομάδα και παρόλα αυτά πανηγύριζαν τα γκολ λες και τα είχαν βάλει σε κάποιο ντέρμπι. Έβλεπες ότι σε ένα τέτοιο γήπεδο χάλι το χαίρονταν. Απίστευτες εικόνες με τους παίκτες που ήταν εκτός, στον πάγκο πως έκαναν στα γκολ που έμπαιναν και πως όλοι γελούσαν και ήταν μια γροθιά.


Αυτό είναι έργο Μαρτίνς αλλά και διοίκησης φυσικά, αφού είναι βασικό να παρέχει όλες τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές της, ειδικά στην περίεργη περίοδο που ζούμε. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο δέσιμο με όλους, για αυτό όσοι με διαβάζετε κάπου πριν λίγο καιρό είχα γράψει ότι αυτή η ομάδα είναι τόσο οικογένεια όπου κάθε πιθανή παραφωνία την ξερνάει από μόνη της και την βγάζει εκτός ομάδας… Οπότε όποιος θέλει να είναι μέλος πρέπει να μπει στο ίδιο κλίμα ομοιογένειας.

Μεγάλο πράγμα να έχεις παίκτες και ειδικά ξένους όπου να γουστάρουν να παίζουν στην ομάδα και όχι να παίζουν επειδή έχουν υπογράψει ένα συμβόλαιο και θα περιμένουν να πληρωθούν. Μια ματιά τι γίνεται στις άλλες ομάδες τα λέει όλα και βουλώνει στόματα στα περί δεν δίνει χρήματα ο πρόεδρος.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και όποιος παρακολουθεί τι γίνεται στον κόσμο έχουν κοπεί οι μεταγραφές με τα μεγάλα ποσά, από εδώ και από εκεί, με εξαιρέσεις φυσικά. Τώρα το κόλπο με τους δανεισμούς έχει λύσει τα χέρια ομάδων όπου υπάρχει και το FFP. Αλλά όταν φέρνεις ένα παίκτη στην ομάδα για να παίξει θέλει λεφτά, δεν τους δίνουμε φασόλια να φάνε για να παίξουν, αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το μετράει ο κόσμος ή δεν θέλει να το υπολογίσει. Βάλτε κάτω ένα ρόστερ με 22-25 παίκτες + προπονητής + τεχνικό team + άτομα που δουλεύουν στου Ρέντη αλλά και στο Καραϊσκάκης και κάντε τις πράξεις. Μιλάμε για μαθηματικά στο πόδι και το ελάχιστο αφού δεν βάζω άλλα 10 πράγματα που κοστίζουν σε μια ΠΑΕ, όπου ο Ολυμπιακός πληρώνει σε αντίθεση με άλλους τζαμπατζήδες…

Τα γράφω γιατί έρχεται νέα μεταγραφική περίοδος και θα ξεκινήσει πάλι το γνωστό παραμύθι από τους γνωστούς άγνωστους…

Σήμερα θα βγει και ο αντίπαλος για το Europa League όπου είμαι ανάμεσα σε PSV και Milan να μας κάτσει. Δεν θα σχολιάσω περί ΠΑΟΚ γιατί γελάει ο κόσμος, αλλά θα περιμένω από την ΠΑΕ να κινήσει διαδικασίες εφόσον έχει και αποδεικτικά στοιχεία για ότι έχει συμβεί πριν τον αγώνα. Επιτέλους να πάει εκεί που της αξίζει η ομάδα κλόουν της Β. Ελλάδος.