OlympiacosBC_Real_MadridBC_Euroleague_2020_RedView
19 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Όχι ρε Θρύλε…

Σίγουρα θα βγει από τα ωραιότερα κείμενα γιατί το γράφω μέσα στα νεύρα. Δεν ξέρω εάν θα έχω ροή στο γράψιμο γιατί όπως τα έχω στο κεφάλι μου θα τα αραδιάσω εδώ στο κείμενο.

Ξεκινάμε λοιπόν… κρίμα κρίμα κρίμα γιατί το παιχνίδι ήταν στα χέρια μας έτσι όπως εξελίχθηκε στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Ο ΜακΚίσικ που έκανε παιχνιδάρα στο τελευταίο κώλωσε να μπει μέσα να τελειώσει τη φάση μόνος του και ότι γίνει, εξάλλου υπέρ του θα ήταν 2 προς 1. Δηλαδή ή να έβαζε καλάθι, ή να κέρδιζε φάουλ αφού κυνηγούσε όλες τις επαφές σήμερα ή να έτρωγε μια τάπα και να πηγαίναμε παράταση.

Καταλαβαίνω τι πέρασε από το μυαλό του. Γνωρίζει καταρχήν ότι δεν είναι Χάρισον με τις παραστάσεις που έχει ο Αμερικάνος και είχε πάρει το τελευταίο σουτ με Μακάμπι. Γνωρίζει ότι έχει δίπλα του τον Σλούκα όπου καλώς κακώς αυτός και ο Σπανούλης θα το πάρουν πάνω τους στο τέλος. Έφαγε κάτι μπλοκ σε προηγούμενες φάσεις και το μέτρησε αλλιώς αυτή τη φορά και δεν έκανε τη μπούκα που ίσως έδινε και νίκη. Έδωσε πάσα και ο Σλούκας πήρε ένα σκοτωμένο σουτ που το έχασε.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και ας είχε χαμηλό σκορ. Σκορ που δεν τα συνηθίζεις με Ρεάλ. Δεν είχε μια ομάδα να φύγει μπροστά και η άλλη να την κυνηγάει, και οι δύο έπαιρναν διαφορές και τις έχαναν. Η διακύμανση άλλαζε με μεγάλα σερί και από τους δύο, εκεί που έβλεπες να μεγαλώνει η διαφορά και ο άλλος να κολλάει σε 2-3 φάσεις άλλαζε το σκηνικό.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερή άμυνα στην αρχή και κράτησε τη Ρεάλ χαμηλά στο σκορ, από την άλλη και ο ίδιος δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και έμενε χαμηλά στο σκοράρισμα. Αρκετές φορές είχαμε λάθη ή χαζές επιλογές στην επίθεση από βιασύνη. Ταβάρεζ δεν υπήρχε καν που πίστευαν ότι θα χτυπήσει στη ρακέτα ο Λάσο και έβγαλε ένα ημίχρονο με μηδέν πόντους εάν δεν κάνω λάθος.

Παρόλα αυτά κράταγε την άμυνα με τα μπλοκ και τα ριμπάουντ που έπαιρνε απέναντι στους κοντότερους ΧασάνΈλις αλλά και τον πολύ soft Λιβιό που είχα γράψει την άποψη μου στις πρώτες εμφανίσεις του.

Ο Σλούκας ξεκίνησε όχι και τόσο καλά, αλλά ο Σπανούλης φρόντισε να διδάξει το pick n’ roll και κράτησε τον Ολυμπιακό σταθερά κοντά στη Ρεάλ. Στην 4η περίοδο εκεί που όλα θα κρίνονταν η Ρεάλ αποφάσισε να ευστοχήσει στα μακρινά σουτ, εντάξει ξέρουμε ποιους παίκτες έχει και τι μπορούν να κάνουν στο σουτ δεν τους μαθαίνουμε τώρα. Απλώς κυλούσε μια χαρά η βραδιά μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπου κακά τα ψέματα για τα στατιστικά της επίσης δεν θα έβγαζε το βράδυ με τέτοια αστοχία.

Χωρίς πολλά πολλά το παιχνίδι έκατσε έτσι όπου στο τέλος ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να το κερδίσει και τώρα να λέμε άλλα πράγματα από αυτά που διάβασα με μια γρήγορη ματιά.

Την προηγούμενη διαβολοεβδομάδα ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 εκτός έδρας και τώρα έκανε το 2/2 εντός με ήττες αυτή τη φορά. Σύμφωνα και με τους αντιπάλους που αντιμετώπισε πάνω κάτω έσβησε την προηγούμενη εβδομάδα με αυτές τις 2 ήττες σερί.

Αλλά… κρατάω το σημερινό παιχνίδι που έκανε η ομάδα.

Όλοι έχουν βγει και έχουν αρχίσει να μιλάνε, να φύγει ο ένας, να έρθει ο άλλος, αυτός δεν κάνει, που πάμε με εκείνον κτλ. Κλασσικά εικονογραφημένα μετά από ήττες, στις νίκες πάντως δεν έχω δει ίδιες απόψεις, δηλαδή δεν βγήκε κάποιος μετά το buzzer beater του Χάρισον με Μακάμπι να πει που πάμε με Χάρισον, βγήκαν σήμερα. Δεν βγήκε κάποιος μετά το διπλό στη Βαρκελώνη να πει που πάμε με τον τάδε, βγήκε σήμερα και την Τετάρτη που μας πέρασε.

Προσοχή δεν λέω ότι και οι παίκτες δεν έχουν ευθύνες, αλλά που είστε όλοι εσείς το καλοκαίρι που έκλεινε το παζλ των μεταγραφών και λέγατε επιτέλους πήραμε καλούς ξένους; Δηλαδή σε 4 μήνες πρόλαβαν και ξέχασαν το μπάσκετ;

Λοιπόν η αλήθεια είναι ΜΙΑ! Κουμάντο στην ομάδα κάνει ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, και αυτή τη στιγμή η ομάδα ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Αυτός είναι το Α και το Ω στο ποιος παίκτης πρέπει να είναι στο ρόστερ, δεν με νοιάζει εάν μετά από κάποιον αγώνα του βγήκε ή όχι κάτι, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ! Η κάθε κίνηση που κάνει την κάνει βάση δεδομένων εκείνης της στιγμής και εννοείται επειδή έχει να κάνει με ανθρώπους και όχι μηχανές, δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα κάνει ο καθένας στο παρκέ! Αυτό ισχύει για όλα τα σπορ!

Ξέρω ξέρω κάπου εδώ θα λέτε την πίπα που λέτε κάθε φορά, ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε; Δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη; Όχι ρε μαλάκες δεν μπορείτε να κρίνεται! Γιατί δεν είστε καν αθλητές να έχετε την απαραίτητη γνώση, δεν έχετε καν εικόνα από αποδυτήρια και προπονήσεις για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη. Το έχω χιλιογράψει δεν γίνεται να κρίνεις κάτι καλύτερα βλέποντας όλα κι όλα 40 λεπτά αγώνα. Όταν το προπονητικό team έχει και βλέπει άπειρες ώρες γιατί είναι η ΓΑΜΗΜΕΝΗ δουλειά τους!

Οπότε το ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει δεν είναι δική σας γνώμη αλλά του προπονητή. Αλλιώς ξεκινήστε εάν έχετε τα @@ δώστε εξετάσεις, πάρτε το χαρτί και προπονείστε ένα σχολείο και εάν δεν τα κάνετε σκατά από το πρώτο δεκάλεπτο να μη με λένε Χρήστο.

Αυτό έχει ως συνέχεια και της μεταγραφής του 17χρονου Μαντζούκα που βγήκαν το απόγευμα όλα τα payroll να διαδώσουν τη μεγάλη πράσινη νίκη και ήττα των Αγγελόπουλων που λυπήθηκαν το buy out και δεν τον πήραν.

Οι Αγγελόπουλοι λυπήθηκαν τα 250χιλιάρικα που έβαλαν τσάρτερ για να πάνε από Βαρκελώνη – Βελιγράδι όταν οι ανοιχτοχέρηδες βαζέλες το έκαναν οδικώς Γαλλία – Ιταλία.

Λοιπόν τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός είχε. Τον Πόκου, τον είδατε ποτέ; Κάπως έτσι μπορεί να πάει και ο Μαντζούκας. Ολυμπιακός και ΠΑΟ δεν είναι ομάδες όπου ένας μικρός θα βρει τις ευκαιρίες για να παίξει, θα μάθει επειδή δίπλα του θα έχει καλούς παίκτες αλλά το βασικό είναι να παίζει.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή δεν έχει πολυτέλεια να βάλει στο ροστερ έναν 17χρονο. Εδώ έχει τον Κόνιαρη και δεν μπορεί να βρει χρόνο. Ο ΠΑΟ από την άλλη φέτος τον έχει πάρει η κατρακύλα και κάνει τις εντός έδρας ήττες συνήθειο. Δεν έχει στόχους και αφήστε τι λένε οι ζέλες μεταξύ τους, μπορεί να του δώσει χρόνο αφού χειρότερα να τα κάνει δε νομίζω.

Θα μπουν τα μεγάλα μέσα (media/payroll) και θα πιπιλάνε ότι ο ΠΑΟ φέτος πάει για να χτίσει και όχι για Final Four όπως έλεγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και κάθε χρόνο έραβαν – ξήλωναν το 7ο… Θα του δώσει χρόνο του μικρού σε παιχνίδια που έχει διαφορές είτε υπέρ είτε κατά.

Όλοι αυτοί σήμερα που κράζουν την ΚΑΕ, εάν ο ίδιος παίκτης έμπαινε και έκανε 1-2 λάθη θα έλεγαν τι σαπάκι έφεραν και πάνε να φτιάξουν ομάδα με 17χρονους.

Το ότι όλοι το λένε ταλέντο δεν μου λέει τίποτα. Μια ματιά στο παρελθόν θα δουν πολλούς νέους “Σπανούληδες” και “Διαμαντίδηδες” που έχουν εξαφανιστεί ή γυαλίζουν πάγκους. Ξεχάσατε τον Αρσενόπουλο που έλεγαν επίσης για νέο Σπανούλη (ο Θεός να βάλει το χέρι του)… ξεχάσατε τις ανακοινώσεις του ντι πι τζι που έλεγε θα σηκώσει ευρωπαϊκό με Χαραλαμπόπουλο; Μαντέψτε που βρίσκεται ο Χαραλαμπόπουλος που τον είχαν βαφτίσει νέο “Διαμαντίδη”. Πόσοι και πόσοι στην Ελλάδα δεν έχουν βαφτιστεί ταλέντα και έμειναν εκεί ή έφτασαν στα 22 τους για να τα λέμε ακόμα ταλέντα;

Το ότι ο Θεός έδωσε σε κάποιον ένα χάρισμα δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα και ο Lebron. Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να το δουλέψεις αυτό το ταλέντο, εάν μείνεις στο ότι έχεις ταλέντο πάει το τρένο… άλλοι χωρίς τόσο ταλέντο βλέπε Πρίντεζη με τη δουλειά έγιναν μεγάλοι παίκτες. Έχει μεγάλη διαφορά να έχεις το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου, αλλά είναι ψιλά γράμματα για πολλούς. Ότι πουν στο ράδιο και στα site, για τέτοιο scouting λέμε.

Στην τελική ο Ολυμπιακός εάν πραγματικά ήθελε τον παίκτη θα τον έπαιρνε, εννοείται και με συμβουλή προπονητή, αφού ο Μπαρτζώκας δεν ήρθε για να μείνει 1-2 χρόνια, αλλά για να χτίσει.

Από την άλλη μην ξεχνάμε και τα παιχνίδια των εκλογών στην ΕΟΚ… με ότι αυτό συνεπάγεται, οπότε και 1 εκ να έδινε ο Ολυμπιακός ο Προμηθέας εάν τον είχε τάξει αλλού δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Αλήθεια πόσα έδωσε ο ΠΑΟ για να τον αγοράσει θα μάθουμε; Γιατί το δουλεύουν έσοδα / έξοδα εκεί στην ΚΑΕ φέτος.

Ααα να μην ξεχάσω, Καρύδα εντάξει; Το ευχαριστήθηκες σήμερα, έγινε η παράταση που ήθελες και έλεγες με προσμονή στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ; Ναι είμαι προληπτικός και δεν γίνεται να λες σε παιχνίδι που παίζει Ελληνική ομάδα και πάει για νίκη, ας δούμε παράταση!!! Κάπου ΕΛΕΟΣ δηλαδή!

Δεν μπορώ να καταλάβω το σπηκάζ στη Nova. Όταν Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί έχουν θέμα σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουν καλά εκεί στην Κάντζα. Την έχουν δει ESPN; Τραγικό σπηκάζ εκτός από 1-2 εξαιρέσεις.

Για κλείσιμο. Έρχονται Χριστούγεννα και πάντα σε όλους μπαίνει αυτόματα ότι είναι η εποχή των μεταγραφών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αν και στο μπάσκετ όποτε θέλεις κάνεις έτσι όπως είναι.

Ότι αλλαγή είναι να γίνει θα την κρίνει ένας, ο coach και θα την πληρώσουν δύο, οι πρόεδροι, γιατί μην ξεχνάμε όταν διώχνεις και κάνεις αλλαγή πάλι πληρώνεις, δεν τους λες στο χιόνι ούτε τους δίνεις φιστικιά. Ο Μπαρτζώκας ξέρει τι θέλει η ομάδα, μπορεί ακόμα να ψάχνεται αλλά με τραυματισμούς, Covid και απουσίες συνέχεια δεν μπορείς να έχεις πραγματική εικόνα και να κάνεις τα πράγματα όπως θέλεις.

Ο Ολυμπιακός είναι στο 7-7, και έχει γκρεμιστεί το σύμπαν μετά από ήττα με Ρεάλ στο ΣΕΦ και ο ΠΑΟ με 5-9 όλα καλά, πήρε Μαντζούκα και τελείωσε η σεζόν… Εκεί θέλουν να το πάνε οι γνωστοί άγνωστοι και κάποιοι δικοί μας συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στο μύλο.

Θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά. Αυτό τον Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι, θα είναι ΑΝΕΤΑ στην 8άδα και θα χτυπήσει όσο πιο ψηλά μπορεί με αυτό το ροστερ κι όλας το γράφω!

Όποιος δεν το πιστεύει ας δει curling που είναι και της εποχής τώρα, αλλιώς ας δει την πετυχημένη πράσινη ομάδα της Αθήνας που τα κάνει όλα σωστά.

Η ομάδα έχει διοίκηση που πληρώνει, είναι εδώ και δεν το σκάει όπως κάνουν άλλοι, έχει προπονητή που θα μείνει, εκτός εάν θέλετε από το πάνω ράφι όπως γράφατε κάτι χρόνια πριν μετά τον Σφαιρόπουλο και σκίζατε τα ρούχα σας για τον Μπλατ, έχει και παίκτες!

Οι τελευταίοι θα είναι πάντα υπό κρίση του coach… αυτός έχει τον τελικό λόγο και όχι οι προπονητές του facebook και του Twitter.

Αυτά και προχωράμε… το μέλλον και ο μεγάλος στόχος δεν είναι για λιγόψυχους!