OlympiacosFC_AELFC_Superleague_2020_RedView
20 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Καλές γιορτές από την κορυφή!

Υπό κανονικές συνθήκες σήμερα το μεσημέρι θα ήταν μια Κυριακάτικη γιορτή λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Στολισμένο το Καραϊσκάκης, κόσμος πολύς πέριξ του γηπέδου, παιδιά να βγάζουν φωτογραφίες με τις εκδηλώσεις που θα είχε ετοιμάσει η ΠΑΕ και όλοι σε ένα mood εορτών.

Καμία σχέση όμως, αφού η εποχή COVID19 έχει σταματήσει και στιγματίσει αυτές τις ασχολίες που θα είχαμε όλοι μας, η καθημερινότητα άλλαξε οπότε από τον καναπέ μας απολαύσαμε άλλη μια φορά την ομάδα που δεν έχει αντίπαλο εντός Ελλάδος.

Η ΑΕΛ ήρθε για τον τελευταίο αγώνα του 2020 με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει όπως πρέπει μια χρονιά με νταμπλ και προκρίσεις στην Ευρώπη. Μια ομάδα που παίζει σερί από το καλοκαίρι του 2019 με μόνη διακοπή το πρώτο lockdown, και να συνεχίζει από το καλοκαίρι με τον τελικό, πρωτάθλημα και Champions League.

Ο Μαρτίνς έχει φτιάξει έναν ισοπεδωτικό Ολυμπιακό εντός συνόρων με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν συμβιβαστεί με αυτό και απλά να περιμένουν να λήξει η σεζόν για την τελική κατάταξη από το 2 και κάτω. Μην ξεχνάμε ότι για ΠΑΟΚ εκκρεμούν κάποια πράγματα που φυσιολογικά (όσο φυσιολογικά μπορούμε να πούμε) θα του ρίξουν στην καλύτερη για αυτούς, κάποιους βαθμούς ποινή. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει για την υπόθεση του Άρη που μάλλον θα έχει γλέντι…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπήκε να κλείσει τη χρονιά με νίκη και ο Μαρτίνς βρήκε ευκαιρία να δώσει χρόνο και ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες που περιμένει να μπουν στο ρόστερ κανονικά. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται παράθυρο μεταγραφών και είναι ευκαιρία τώρα με 1-2 κινήσεις να κάνει τις όποιες διορθώσεις θέλει.

Μπρουμά άρπαξε για δεύτερη φορά (η πρώτη με ΟΦΗ) την ευκαιρία και έδειξε ότι θα προσφέρει πολλά πράγματα στα πλάγια. Γρήγορος και ομαδικός μόλις βρει τη φόρμα του μετά την αποχή του λόγο τραυματισμού θα δώσει λύσεις στον προπονητή. Με Βρουσαί, Σουντανί, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς νομίζω οι θέσεις στα άκρα έχουν καλυφθεί και ο Ολυμπιακός δεν θα ψάξει να κάνει κίνηση για εκεί.

Στο δεξί άκρο της άμυνας ΡαφίνιαΝτράγκερ και ο Ανδρούτσος νομίζω καλύπτουν τη θέση. Από την άλλη πλευρά ο Χολέβας έχει μείνει μόνος του για να τα ακούει κι όλας από κάποιους. Βινάγκρε τέλος που ήρθε μετά Βαΐων και κλάδων και εκεί νομίζω ο προπονητής θα ψάξει για μεταγραφή.

Κέντρο και άμυνα είναι φουλ οπότε μένει το ερωτηματικό του Χασάν και το πότε θα γυρίσει πίσω. Εάν θα αργήσει κι άλλο ίσως πάει για μεταγραφή ο Ολυμπιακός εκεί, για αυτό και τα σενάρια για Μήτρογλου. Ο Καίπερς για 3ος είναι μια χαρά και θα κάνει τα πάντα για την επόμενη σεζόν.

Εδώ θα πρέπει να πω ένα μπράβο στον Ανδρούτσο. Ένα παίκτη από τις ακαδημίες που έμεινε στην ομάδα και αποφάσισε να το παλέψει για μια θέση στο ρόστερ. Όχι μόνο προσπαθεί αλλά ακούει και τα θέλω του προπονητή. Ένα παιδί που ξεκίνησε σε άλλη θέση και ο Μαρτίνς τον χρησιμοποιεί ως δεξί μπακ τώρα που λείπει ο Ντράγκερ.

Μπορεί να μην είχε περάσει από το μυαλό του να παίζει ως μπακ, αλλά γιατί όχι εάν του βγει η θέση και μπορεί να αποδίδει καλύτερα εκεί. Τα προσόντα τα έχει, δουλεύει, νομίζω ότι το μέλλον είναι μπροστά του. Ότι και να γίνει πάντως μελλοντικά εφόσον δουλεύει και το βλέπουμε, ακούει αυτούς που ξέρουν, δεν θα χαθεί όπως χάθηκαν άλλοι και άλλοι.

Η μικρή διακοπή των γιορτών είναι βάλσαμο για προπονητή και παίκτες όπου θα γεμίσουν μπαταρίες για το τελικό rally που θα έρθει το 2021.

Η ομάδα είναι πρώτη στο πρωτάθλημα και θα παραμείνει εκεί, θα περιμένουμε τους αγώνες κυπέλλου ενώ έχει και αγώνα με την PSV για πρόκριση στο Europa. Μια κλήρωση καλή που φέτος του δώσει αυτό που του στέρησε η Γούλβς και ο κόρακας.

Ήθελα να γράψω δικό μου κείμενο μετά τον αγώνα με Πόρτο και πρόκριση στο Europa αλλά και μετά την ΑΕΚ. Έχει πλάκα αυτή η ομάδα να έχει σηκώσει πρωτάθλημα περίπατο, να έχει ξεφτιλίσει όλο το σύστημα με την κατάκτηση κυπέλλου με περσινό ρόστερ. Να έχει κάνει 2 σερί προκρίσεις απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, να παλεύει μόνη της στην Ευρώπη, να τους έχει ισοπεδώσει όλους εντός συνόρων και να υπάρχει γκρίνια.

Να υπάρχει μουρμούρα γιατί κάποια στιγμή μπορεί να παίξει και άσχημα, ή να τρώει γκολ από δική της βλακεία και να κάνει μια ισοπαλία.

Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοι της να έχουν πάθει πανωλεθρίες να μην έχουν καν επαφή με κορυφή, να πρέπει να τους κλείσεις τα σύνορα για να μην ξεφτιλίζονται στην Ευρώπη, η πράσινη πρεσβεία να είναι σε lockdown χρόνια τώρα και να μην μπορούμε να χαρούμε για τον Ολυμπιακό.

Δεν έχει μείνει τίποτα στους άλλους παρά μόνο μέσω media να πετάνε την κάθε μαλακία τους για να τσιμπάνε τα δικά μας γίδια και να ξεκινάει μια μουρμούρα ότι δεν έχουμε ομάδα. Δηλαδή πέρασα στο Europa αφήνοντας έξω τη Μαρσείγ με 3 βαθμούς όλους κι όλους, έκανα ένα κακό παιχνίδι με Πόρτο και να πρέπει να τα βάψω μαύρα γιατί έτσι το θέλουν μερικοί.

Δηλαδή εάν είχαμε 10 βαθμούς και αποκλειστεί παίζοντας μπαλάρα θα ήταν προτιμότερο; Για να ξέρω δηλαδή γιατί εδώ βιώνουμε έναν παραλογισμό με αυτά που διαβάζω και ακούω. Όπως είπα και πριν το κακό είναι ότι αυτό γίνεται εκ των έσω, γιατί τσιμπάνε κάποιοι… όπως γίνεται από τα προχτές και στο μπάσκετ.

Ρε πάτε καλά; Νιώθετε; Έχετε καταλάβει τι κάνει αυτή η ομάδα, πόσο καιρό σερί παίζει και τι δυσκολίες έχει βρει μπροστά της εντός και εκτός γηπέδων χτυπώντας την από παντού. Δεν έχει μείνει τίποτα στους απέναντι, σε κάθε γκέλα της ΑΕΚ τους πετάνε τα τσιμέντα του γηπέδου για να ξεχαστούν. Σε κάθε γκέλα του ΠΑΟΚ πετάνε ένα τους πολεμάει το σύστημα, οι βάζελοι λένε ότι τους πολεμάει ο Αλφζ… για πιο λόγο πρέπει εμείς να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και να ψάχνουμε για φαντάσματα;

Για πιο λόγο πρέπει να δημιουργούμε θέματα από το πουθενά επειδή ένας κάπου έγραψε μια παπαριά. Μια βόλτα στο Twitter και facebook να κάνει κάποιος νομίζει ότι γράφουν επιστήμονες και οι ίδιοι (troll) νομίζουν ότι με αυτά θα έχουν μελλοντική θέση κάπου, εκτός εάν πέφτει το 0,60 ανά post.

Ξέρετε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που γράφουν χωρίς να είναι μέσα στο γήπεδο, και γράφουν κείμενα για πράγματα που δεν τα έχει πιάσει η κάμερα. Επειδή έτσι τους είπε κάποιος, άκουσαν, ή τους είπαν να γράψουν. Αυτούς μερικοί τους διαβάζουν και πιστεύουν λες και ζούμε σε σπηλιές και δεν μπορούμε να δούμε και να κρίνουμε από μόνοι μας τι πραγματικά συμβαίνει.

Εμείς το έχω γράψει κρίνουμε με βάση τα 90 ή 40 λεπτά του αγώνα, αυτή είναι η μοναδική εικόνα που έχουμε, βάση αυτής μπορούμε να έχουμε μια άποψη που φυσικά θα είναι λειψή αφού οι ομάδες λειτουργούν κάθε μέρα όλη μέρα, είτε στο γήπεδο, είτε στο προπονητήριο.

Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που σε όλα τα σπορ έχει ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και όχι απλή συμμετοχή έτσι για να λέμε. Με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, με τις νίκες και τις ήττες, άλλωστε δεν υπάρχει ομάδα στον πλανήτη να έχει μόνο νίκες και μόνο επιτυχίες. Έτσι είναι ο αθλητισμός, άνθρωποι παίζουν όχι ρομπότ.

Έχει υγεία όλος ο οργανισμός με τα θεματάκια του σε κάποια τμήματα (ερασιτέχνης), έχει ένα λαό από πίσω του που όμοιος του σε θέμα πίστης δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Αυτά τρομάζουν τους άλλους, τους τρομάζει η σιγουριά που έχει ο Ολυμπιακός, όπου εάν τύχουν τα πολύ δύσκολα υπάρχει ο κόσμος που θα βγει μπροστά, την ίδια στιγμή οι δικοί τους, τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Αυτό θέλουν και χτυπάνε όλοι τους, να ρίξουν το σπόρο της μουρμούρας και της μιζέριας. Αυτό κάνουν οι αποτυχημένοι. Ξέρετε σε μια δουλειά όταν το ξέρεις ότι δεν είσαι καλός και δεν μπορείς να φτάσεις τον πρώτο, το μόνο που σου μένει είναι να τον αποδομήσει, να ρίξεις την αξία πάνω στην εργασία που υπάρχει συναγωνισμός. Αυτό κάνουν χρόνια τώρα. Ο Ολυμπιακός σηκώνει πρωταθλήματα και προσπαθούν κάνοντας τα πάντα να απαξιώσουν το προϊόν. Δεν μπορούν; ρίχνουν το σπόρο της αμφισβήτησης και κάνουν κάποιους να φτάνουν σε σημείο να μην χαίρονται μια πρόκριση ή μια νίκη επειδή ο Ολυμπιακός έτυχε να παίξει χάλια.

Δεν μπορώ να καταλάβω μετά τα παθήματα, με ότι έχουν δει γύρω τους, όταν οι άλλοι είναι πουθενάδες και εμείς είμαστε δέκα επίπεδα πάνω, ακόμα να πιστεύουν ότι τους πασάρουν. Πραγματικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Τα ξαναλέμε μετά τον αγώνα με Φενέρ… ενώ παράλληλα εάν θέλει ο Νίκος Καλαμπάκας θα τελειώσει κειμενάρα έκπληξη…