Khimki_OlympiacosBC_Euroleague_2020_redview
29 Δεκεμβρίου, 2020
Banner

Δεν την πάτησε αλλά τους πάτησε…

Με κατοστάρα και νίκη κλείνει το 2020 αλλά και τον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 8-8 και επαφή στις θέσεις για τα playoffs της Euroleague.

Δεν την πάτησε σήμερα σε αγώνα που ήταν must win απέναντι σε μια ομάδα που με ρεκόρ 2-15 έχει γίνει ο σάκος του μποξ, οπότε όποιος χάσει από την Κίμκι είναι γκέλα. Έχει καταντήσει ομάδα που θα περάσουν όλοι από εκεί έτσι όπως το πάει αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι αλλαγή μπορεί να γίνει και να αναστρέψει την εικόνα. Μέχρι στιγμής όμως όποιος έχει σοβαρούς στόχους οφείλει να την κερδίσει.

Σε κάτι τέτοια παιχνίδια φοβάμαι πιο πολύ παρά όταν παίζουμε εκτός με πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους. Κάπως έτσι ήταν και ο αγώνας με την Φενέρ αλλά οκ, είναι η Φενέρ, δεν είναι σε τέτοιο χάλι που είναι σε αυτό το πρώτο μισό η Κίμκι.

Βέβαια για να την κερδίσει ο Ολυμπιακός σήμερα έγιναν εξωπραγματικά πράγματα στην επίθεση με σουτ να μπαίνουν από παντού αλλά και να δώσουν λύσεις παίκτες όπως ο Τζένκις και Έλις που είχαν χαθεί τον τελευταίο καιρό.

Ο Σλούκας έκανε διαστημικό παιχνίδι και έπαιξε για άλλα 3 γκαρντ. Απίστευτη ευστοχία και ήξερες ότι θα δώσει λύσεις στην επίθεση, ακόμα και εκεί που θα είχαμε κολλήσει. Επόμενος ο Βεζένκοφ όπου φαίνεται με τον Μπαρτζώκα που επέμενε το καλοκαίρι για να μείνει, έχει δέσει και έχει βρει μια θέση. Όχι μόνο σκόραρε από παντού αλλά έβγαζε και άμυνες και έδειχνε ότι στη ρακέτα όποιος μπει δεν θα τη βγάλει καθαρή.

Ο Πρίντεζης έπαιξε 14 λεπτά περίπου και φάνηκε ότι είχε κούραση, μην ξεχνάμε είχε και τραυματισμό, ενώ ο Λιβιό δεν έπαιξε καθόλου. Έβγαλε 26 λεπτά σε υψηλό ρυθμό και μηδέν λάθη!

Μαζί με τους Έλληνες ακολούθησαν και τρεις Αμερικάνοι που είχαν ακούσει μουρμούρες μετά τα δύο χαμένα παιχνίδια στο ΣΕΦ. Ο Έλις επιτέλους έκανε ένα καλό και γεμάτο παιχνίδι τη στιγμή που ο Μάρτιν ήταν καλός αλλά όχι όπως τις άλλες φορές.

Ο Έλις είχε τα θεματάκια του στην άμυνα αλλά τουλάχιστον έδωσε στην επίθεση λύσεις όπως λύσεις με σουτ που έδιναν αυτοπεποίθηση έδωσε και ο Χάρισον με κρίσιμους πόντους. Ενώ ο Τζέκινς έκανε αυτά για τα οποία τον έφερε ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό.

Γενικά ο Ολυμπιακός κέρδισε την Κίμκι με το ίδιο νόμισμα που κερδίζει και αυτή, την επίθεση. Αλλά όταν και ο άλλος απαντάει με επίθεση όποιος παίξει άμυνα κερδίζει. Ο Ολυμπιακός για ένα ημίχρονο δεν έπαιξε άμυνα αλλά δεν το πλήρωσε.

Από την 3η περίοδο αποφάσισε να το κάνει, το έκανε καλά και έτσι η Κίμκι κόλλησε. Για να λέμε την αλήθεια επειδή Ολυμπιακός ήμαστε μέχρι να φτάσει το τελευταίο δίλεπτο και διαφορά πάνω από 10 μέσα μας είχαμε μια ανησυχία γιατί τόσα έχουμε ζήσει.

Τέλος καλά όλα καλά. Ο Ολυμπιακός στο μισό του τουρνουά έχει πάει 3 φορές Ρωσία και έχει φύγει νικητής τις 2 (Ζενίτ, Κίμκι) σε έδρες που άλλες ομάδες την έχουν πατήσει ή θα την πατήσουν. Δεν ξαναπάει Ρωσία με ότι αυτό συνεπάγεται περί Covid που ζήσαμε μετά τον αγώνα με Ζενίτ.

Στον 2ο γύρο σε κάθε παιχνίδι θα μετράμε και τι κάναμε στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου. Είτε θα διπλώσει τις νίκες είτε θα κερδίσει πρώτα και εάν είναι δυνατό να πάρει τις διαφορές που θα παίξουν ρόλο στην κατάταξη.

Για μένα τώρα ξεκινάει η πραγματική Euroleague αφού μετά από κάθε αγώνα θα μετράμε αντίστροφα και θα κάνουμε τις πράξεις που πρέπει για να δούμε τι θέση μπορούμε να πάρουμε. Ότι έγινε έγινε στον πρώτο γύρο και τώρα είναι η ώρα για “διορθώσεις”, άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρχει.

Το ότι πέρασαν αρκετοί παίκτες τον Covid σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλα κρούσματα, μιας και με το εμβόλιο, τα lockdown θα περιοριστεί αρκετά πιστεύω. Τραυματισμούς να μην έχουμε έτσι ώστε ο προπονητής να δουλέψει όπως θέλει.

Ίσως γίνουν και αλλαγές στο ρόστερ; Δεν ξέρω, άλλος κάνει τα σχέδια άλλος γνωρίζει καλύτερα από όλους μας και μετά τη σημερινή εικόνα νομίζω θα δώσει και άλλη μια ευκαιρία με Μπάγερν για να δει κάποιες καταστάσεις εάν παγιωθούν.

Ο αγώνας με την Μπάγερν την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, θα δείξει πολλά. Η Μπάγερν έχει κάνει την έκπληξη και είναι στις πρώτες θέσεις παίζοντας καλό μπάσκετ και κερδίζοντας σε έδρες που δεν περίμενε κανένας. Είναι στο 10-6 (μέχρι σήμερα) και με ήττα τους, εμείς θα πάμε στο 9-8 και αυτοί στο 10-7 οπότε καταλαβαίνει κανείς τα μαθηματικά που έγραφα πιο πάνω.

Γενικά πιστεύω ότι ο πίνακας θα πάει σε πιο “φυσιολογική” κατάταξη αφού δεν πιστεύω ομάδες όπως η Μπάγερν ή Ζενίτ θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Έκαναν τις εκπλήξεις στην αρχή με ότι έγινε και με Covid, αλλά σιγά σιγά θα έρθει η κανονικότητα, έτσι το βλέπω έτσι το πιστεύω.

Ο Ολυμπιακός θα είναι εννοείται εκεί που ανήκει μέσα σε αυτή την κανονικότητα…

Το 2020 μας αφήνει σε κάτι ώρες και το 2021 έρχεται. Χειρότερο από το ‘20 να είναι δεν πιστεύω, το αντίθετο μάλιστα.

Το βασικό είναι να υπάρχει υγεία για να μπορούμε και πιστεύω επιτέλους να μπούμε στα γήπεδα για να δούμε από κοντά τις προσπάθειες των παικτών.

Πλάκα πλάκα 3 χρόνια RedView.gr θα κλείσουν την 1η Ιανουαρίου, κάτι που ξεκίνησα στο χαλαρό και παραμένει στο χαλαρό να γράφουμε όπως γουστάρουμε.