Olympiacos_2021_RedView
4 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Πρώτο παιχνίδι για τη νέα σεζόν με ΑΕΚ

Καλή Χρονιά με υγεία και φτου ξελευθερία σε όλους.

Για αρχή, ευχαριστώ το RedView.gr για το βήμα που μου δίνει,ώστε να μοιραζόμαστε σκέψεις μας για το μεγάλο μας κόλλημα τον Ολυμπιακό.

Το χθεσινό παιχνίδι λοιπόν, ήταν επί της ουσίας το πρώτο παιχνίδι της ομάδας για την σεζόν 2020-2021. Και εξηγούμαι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την φετινή χρονιά, χωρίς να έχει σταματήσει λεπτό από την προηγούμενη. Η περσινή χρόνια τελείωσε επί της ουσίας στο τελικό κυπέλλου τον Αύγουστο και ξεκίνησε αμέσως με must win παιχνίδια με την Ομόνοια για την είσοδο της ομάδας στο Champions League. Η ομάδα έδειξε ωριμότητα και καθάρισε την πρόκριση περνώντας στους ομίλους, που ήταν βασικός στόχος για την νέα σεζόν.

Ο προπονητής και η ομάδα, μην έχοντας χρόνο για ξεκούραση σωματική και ψυχολογική, προσπάθησαν με την δοκιμασμένη συνταγή της περσινής σεζόν να επαναλάβουν μια αξιοπρεπή εμφάνιση και φέτος στους ομίλους του CL. Το παιχνίδι με την Μαρσείγ έδωσε πίστη στην ομάδα, ότι η περσινή συνταγή με Καμαρά σε ρόλο 10αριου μπορεί να αποδώσει και φέτος.

Ωστόσο υπολογίσανε χωρίς τον ξενοδόχο βλέπε Covid με αποτέλεσμα το βασικό συστατικό της συνταγής την κρίσιμη στιγμή (παιχνίδι με Porto & Manchester City) έμεινε εκτός. Η συγκεκριμένη απουσία, την δεδομένη στιγμή, ξεφούσκωσε απότομα την ομάδα αφού όλοι ξέρανε ότι plan B δεν υπάρχει για φέτος.

Η παραπάνω αποδοχή μέσα στην ομάδα, με συνδυασμό την ατυχή επιλογή βασικού αριστερού back, την διαφορά εμπειρίας μεταξύ βασικού και αναπληρωματικού δεξιού back,τα προβλήματα του coach με τον ΚΦ7 που δεν λύθηκαν το καλοκαίρι, ο τραυματισμός του Γάλλου που θα ερχόταν σαν deja vous κάποια στιγμή, έκαναν την ομάδα να μοιάζει εγκλωβισμένοι.

Ο προπονητής και η ομάδα έβλεπαν τα προβλήματα που υπήρχαν αλλά με δεδομένου ότι τα παιχνίδια ήταν συνεχόμενα δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν, να βρουν χρόνο για ανασύνταξη, να ξεκολλήσουν από το τρόπο παιχνιδιού της προηγούμενης σεζόν και να βρουν τον νέο τρόπο προσέγγισης των παιχνιδιών βάση των νέων χαρακτηριστικών της ομάδας. Να κάνουν ένα restart.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να παίζει μεσοβδόμαδα Champions League και την Κυριακή να κερδίζει τον αντίπαλο του στην Ελλάδα το λιγότερο με τρία goal. Ναι αυτοί είμαστε και αυτό θέλαμε. Και όμως η ομάδα ακόμα και έτσι, τα κατάφερε. Τερμάτισε πρώτη με διαφορά από τους διώκτες της στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου γύρου και πήρε και το εισιτήριο για το Europa. Τα ίδια πέτυχε ακριβώς και πέρσι.

Ωστόσο το ποιο βασικό συστατικό που κέρδισε η ομάδα είναι ο χρόνος. Ο χρόνος για να μπορέσουν όλοι στον οργανισμό να βάλουν μια τελεία από την περσινή σεζόν και να σχεδιάσουν την φετινή σε έξι μήνες καθυστέρηση.

Και έτσι φτάσαμε στο χθεσινό παιχνίδι της ομάδας με 2 νέα πρόσωπα στα εξτρέμ, με Καμαρά στο 8, τον αρχηγό στην θέση του, με καινούργιο αριστερό χαφ στα πιτς και συνεχίζουμε. Το ποιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι επιτέλους είδαμε μια ομάδα ξεκούραστη ψυχολογικά. Με σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ένα βάθος στον πάγκο που δίνει την αίσθηση ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει φέτος σε σχέση με πέρσι.

Ο προπονητής καθάρισε το μυαλό του και έβαλε τις σκέψεις σε τάξη, (έστειλε Pepe, Lovera στην εξέδρα, επέλεξε τον Ba από τον Cisse) και παρουσίασε τον Ολυμπιακό του 2020-2021

Για να μην μακρηγορούμε, η ομάδα κατάφερε να μείνει εντός στόχων, κλείνοντας το 19, ξεκουράστηκε ,έκανε τις προσθήκες της και τώρα αρχίζει την προετοιμασία της με παιχνίδια στην Ελλάδα, με στόχο να είναι έτοιμη για το Europa.

Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας και μακάρι να είμαστε και εμείς οι οπαδοί δίπλα στην ομάδα την κρίσιμη στιγμή να βάλουμε και εμείς το χεράκι μας.

Μόνο Ολυμπιακός

Γιάννης Παπούλιας