Asteras_Tripolis_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
7 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Καλησπέρα από το παγωμένο Seefeld

Όπως είπαμε και στο τελευταίο άρθρο μας, η ομάδα είναι σαν να βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας. Είναι δεδομένο ότι ο τρόπος παιχνιδιού που έπαιξε η ομάδα στους αγώνες του Champions League ήταν απίστευτα προβλέψιμος και στατικός και ο coach πρέπει να βρει την νέα αναθεωρημένη συνταγή.

Δεύτερο παιχνίδι λοιπόν χτες , με ένα εύκολο αντίπαλο, συνεχίζουμε με ένα ακόμα test στο Αγρίνιο την Κυριακή και περιμένουμε την πρόβα générale στην Τούμπα.

Μια πρόβα που δεν έχει να κάνει με το Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά για την δημιουργία μιας ομάδας, που την κρίσιμη στιγμή με την PSV να είναι έτοιμη για πρόκριση.

Η Τούμπα είναι μια καλή προσομοίωση για αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο που ο Μαρτίνς έβγαλε τον Σεμέδο και έβαλε τον Σισέ για να μπαίνει και αυτό το δίδυμο σε λειτουργία. Μην ξεχνάμε ότι ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος για τον πρώτο αγώνα με την PSV.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να κάνει δυο αλλαγές. Τον Γάλλο για μαέστρο και τον Μασούρα στα εξτρέμ.

Για να δούμε τι είδαμε από αυτές τις αλλαγές.

Ναι, ο Γάλλος είναι παιχτούρα, ναι ο Γάλλος εκτελεί τα στημένα μαγικά αλλά… Είναι αργός για τον άξονα.

Δεν του παίρνεις την μπάλα, αλλά δυσκολεύεται να φέρει την μπάλα γρήγορα μπροστά του, με μέτωπο προς την αντίπαλη εστία.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ενώ η ομάδα κερδίζει την κατοχή από τον αντίπαλο να δυσκολεύεται να χτίσει μια αντεπίθεση με γρήγορες πάσες.

Νομίζω ότι ο ρόλος του Γάλλου στην νέα ομάδα, είναι αυτός της χρυσής αλλαγής και της μαγικής πάσας-στημένου όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Πάμε στον δεύτερο που μπήκε στην εξίσωση. Τον Μασούρα. Καλός ο Γιώργος. Φιλότιμος, οξυδερκής, είναι μέσα στις φάσεις. Αλλά… στο επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε για να είμαστε έτοιμοι για το Europa, πρέπει όταν βρίσκεσαι μέσα στην φάση να την τελειώνεις.

Υπάρχει θέμα στα τελειώματα του και αυτό είναι ένα μειονέκτημα που εκτός ότι σπαταλάει ευκαιρίες, ξενερώνει και τους συμπαίχτες του.

Προς θεού,δεν λέμε ότι οι παίχτες αυτοί δεν είναι καλοί, αλλά ο προπονητής πρέπει να βρει το νέο πλάνο και την νέα συνθήκη ανάπτυξης της ομάδας.

Ένα πλάνο που είτε παίζεις με τον Αστέρα είτε με την PSV πρέπει να είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει σχηματισμό.

Ο ΚΦ7 έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρέπει να ηγηθεί αυτή της προσπάθειας. Είναι ο παίχτης που μπορεί να αλλάξει ταχύτητα στην ομάδα. Χρειάζεται ανοιχτό γήπεδο και δυο εξτρέμ να πατάνε την γραμμή για να έχει περισσότερο πλάτος η ομάδα.

Ο Μπρουμά δείχνει ιδανικός για αυτό το ρόλο. Για την άλλη πλευρά ο Βουρσάι δείχνει να υπηρετεί το πλάνο καλύτερα. Μασούρας και Ράντζε βιάζονται να τελειώσουν τις φάσεις και έχουν το μυαλό τους στο γκολ και όχι στην δημιουργία.

Η ομάδα δείχνει ότι έχει ρολίστες πολυτελείας από την μέση και μπροστά που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι. Ένα πλάνο με τους βασικούς και να έρχονται από τον πάγκο ΒαλμπουενάΜασούραςΡαντζέλοβιτς μέχρι στιγμής μοιάζει ιδανικό.

Ο Ολυμπιακός όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, μπορούν να διαχειριστούν τα παιχνίδια τους καλύτερα όταν προηγούνται. Αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα πρέπει να καταλήξει στο καλύτερο δυνατό βασικό σχήμα. Εάν το παιχνίδι ξεκινήσει καλά, υπάρχει τέτοιο βάθος στον πάγκο που η διαχείριση του γίνεται πολύ ποιο εύκολη.

Μετά το Αγρίνιο θα μιλήσουμε και για την άμυνα. Ότι ο Oleg πρέπει να μπει στην εξίσωση το ταχύτερο δυνατό, για να εγκλιματιστεί εξυπακούεται. Όσο για τον Ραφίνια η ιδέα να κάτσει λίγο εκτός για να ξαναβρεί τον εαυτό του, να ξεκουραστεί και να αναθεωρήσει κάποια πράγματα δεν μου φαίνεται και άσχημη.