Panaitolikos_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
10 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Τους κάνει πλάκα

Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται από πέρυσι και συνεχίζει το 2021. Ο Ολυμπιακός έχει μετατρέψει ένα πρωτάθλημα σε μακρά προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Η διαφορά με όλες τις ομάδες είναι μεγάλη, ενώ κάποιοι αρχίζουν να πηδούν από το καράβι αφού βλέπουν δύσκολο μέλλον έτσι όπως τα έκαναν.

Ο Μαρτίνς αυτή τη στιγμή έχει το πιο γεμάτο ροστερ που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός, με ισάξιους παίκτες σε όλες τις θέσεις, έτσι μπορεί να κάνει ότι δοκιμές θέλει, να τεστάρει παίκτες για να φτιάξει ακόμα πιο δυνατή ομάδα την επόμενη σεζόν.

Ο Παναιτωλικός δεν είναι εύκολη έδρα άσχετα με το που βρίσκεται στη βαθμολογία. Κι όμως ο Μαρτίνς έχει τέτοια εμπιστοσύνη στο ροστερ που κατέβασε την ομάδα με αλλαγές αφού οι αγώνες Τετάρτη – Σάββατο – Τετάρτη το απαιτούν.

Επίσης μιλάμε για ένα ρόστερ που βγάζεις Φορτούνη για να βάλεις Βαλμπουενά, τέτοιο επιπέδου ρόστερ έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, αλλά ξέχασα ο Μαρινάκης δεν κάνει μεταγραφές για να τσεπώσει τα λεφτά και μόνο πουλάει. Τα ξεχάσατε αυτά που γράφατε ή φωνάζατε;

Έχει minimum από 2 παίκτες σε κάθε θέση που δεν μπορείς να πεις ποιος είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός αφού είναι ισάξιοι και ο καθένας δίνει κάτι το διαφορετικό.

Παράλληλα τρέχει και κάποια project παικτών που στο μέλλον θα φέρουν έσοδα στην ομάδα και δεν θα έχει ανάγκη τις “ενέσεις” του προέδρου. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό και πλάνο του Μαρινάκη που το είχε δηλώσει από την πρώτη μέρα που πήρε τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος να μην έχει ανάγκη κάποια τσέπη και να δουλεύει μόνος του έσοδα – έξοδα. Εάν χρειαστεί η υπέρβαση σε κάτι θα είναι εκεί όπως πάντα.

Δείτε τι γίνεται γύρω σας… ο άλλος πήρε μια ομάδα με χρέη τα φόρτωσε σε εμάς και τώρα ζητάει 70εκ, για να την δώσει επειδή δεν τον θέλουν οι οπαδοί. Άλλος διοικεί μέσω skype και άλλος του χαρίζουν γήπεδο και δεν το θέλει.

Πόσο υγεία έχει αυτή η ομάδα όπου στα τόσα χρόνια είχε και έχει αντιπάλους τους πάντες και τα πάντα. Σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον είναι σαν τη μύγα μες το γάλα και ξεχωρίζει, το γνωρίζουν και έξω αυτό για αυτό θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή από Ελλάδα σε ότι ίσως δημιουργήσουν στο μέλλον.

Μεγάλο πράγμα να έχεις βάσεις, γιατί έτσι έχεις και μέλλον. Τα έγραφα στα δύσκολα όταν πρωτοξεκίνησα το RedView.gr ότι θέλει υπομονή και όταν γίνεται κάτι σωστά δεν γίνεται μετά να μην έχεις επιτυχία. Πολλοί έχουν μάθει στην πρόσκαιρη επιτυχία και το τώρα, αλλά αυτοί που επιβιώνουν είναι αυτοί που βλέπουν μπροστά. Ευτυχώς στην ΠΑΕ έχει μόνο τέτοιους, που βλέπουν το μέλλον όταν οι άλλοι ψάχνουν πως θα πουλήσουν παραμύθι στο παρόν.

Δεν έχει να γράψω κάτι για τον αγώνα, τι να γράψεις, για Φορτούνη; για Βαλμπουενά; Ελ Αραμπί; τα έχουμε χιλιογράψει και οι τυφλοί βλέπουν τι γίνεται.

Για μένα ο μεγάλος στόχος είναι το Europa. Έχουμε καθαρίσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο καθαρισμένο είναι, οπότε το επόμενο βήμα είναι η Ευρώπη. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει και ο πρόεδρος. Το πιστεύω ότι κάποτε θα γίνει και θα έρθει ένας ευρωπαϊκός τίτλος αλλά θέλει συνεχές χτίσιμο και υπομονή.

Οι βάσεις έχουν μπει, σταθερή διοίκηση που δεν έχει οικονομικά θέματα. Προπονητής που ταιριάζει απόλυτα στο DNA της ομάδας και δουλεύει. Παίκτες που ξέρουν που έχουν έρθει και γουστάρουν να παίζουν σε αυτή την ομάδα, το βλέπεις στους πανηγυρισμούς εντός και εκτός χορταριού.

Αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός δεν είναι εκτός, αλλά εντός… οι απ’ έξω το γνωρίζουμε τι δουλειά τους κάνουν, να υποβαθμίζουν κάθε σοβαρή προσπάθεια για να πέσουμε στο επίπεδο τους. Ο εχθρός στα πάντα είναι εντός των τειχών και δεν μιλάω για την ομάδα.

Μιλάω για όλους εκείνους που πάντα έχουν κάτι να βρουν και να μιζεριάσουν έτσι για να φανούν ή να πάρουν μια στιγμή δόξας με το “σας τα έλεγα εγώ”. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όπου βέβαια και ευτυχώς στην ΠΑΕ έχουν πάρει τα μέτρα προστασίας και τους γράφουν όλους τι θα πουν και τι θα γράψουν. Απλά συνεχίζουν να πιάνουν τους στόχους τους.

Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό!