OlympiacosFC_team_prin_paok_2021_RedView
11 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Ήρθε η ώρα για το πρώτο crash test ενόψει PSV

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα,

Η ομάδα συνέχισε τα παιχνίδια προετοιμασίας της, με ένα εύκολο πέρασμα από το Αγρίνιο.

Ο coach σε αυτό το παιχνίδι ήθελε να τεστάρει την κατάσταση που βρίσκονται οι αναπληρωματικοί του εν όψη της Ευρωπαϊκής συνέχειας και η αλήθεια είναι ότι βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Η ομάδα κατέβηκε με την γνωστή συνταγή από την μέση και μπροστά και με αλλαγές στην άμυνα και στο τέρμα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα άνοιξε τον ρυθμό για δέκα λεπτά, πέτυχε goal και έχασε 3-4 ευκαιρίες για περισσότερα. Πραγματικά, δεν είναι άξιο σχολιασμού το πρώτο ημίχρονο, η διαφορά των δυο ομάδων είναι τεράστια. Ωστόσο θα ήθελα να σταθούμε σε δυο πράγματα.

Το πρώτο είναι ένα ακόμα χαμένο τετ-α- τετ του Μασούρα. Έχουμε σημειώσει ήδη, ότι πρέπει να δουλέψει πολύ παραπάνω σε αυτή την κατηγορία ο συγκεκριμένος παίχτης. Ο στόχος της ομάδας είναι η διάκριση στην Ευρώπη και σε αυτό το επίπεδο απλά δεν επιτρέπεται να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες. Μια ευκαιρία σου δίνεται και αυτή πρέπει να την κάνεις goal. (βλέπε παιχνίδι εντός με Πόρτο)

Το δεύτερο που πρέπει να σταθούμε είναι η καλή χημεία που έχουν βρει ο Φορτούνης με τον Μπρουμά. Η αλληλεπίδραση τους μετά το goal έδειξε την σχέση που υπάρχει μέσα στην ομάδα και την ψυχολογία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι δυο παίχτες είναι παίχτες ψυχολογίας και πρέπει αυτή, να είναι στο μεγαλύτερο σημείο τους πριν το ματς με την PSV.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς μας επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι είναι προετοιμασίας και προχώρησε σε δυο αλλαγές στο ημίχρονο, θέλοντας να δηλώσει ότι και ο ΚΦ7 και ο Μπρουμά ανήκουν στην κατηγορία των βασικών στην Τούμπα.

Η αλήθεια είναι ότι ο coach δεν περίμενε το goal του Παναιτωλικού, ωστόσο μπορεί και να χάρηκε γιατί ήθελε να δει τις ρεζέρβες του, σε συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης, από ένα παιχνίδι που θα ήταν 0-2 στο 50′. Δεν το συζητώ ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρει ο Ολυμπιακός αυτό το παιχνίδι ακόμα και εάν ο Γάλλος δεν έβγαζε αυτή την μαγική πάσα.

Για ένα παιχνίδι ακόμα είδαμε τον Βρουσάι να πατάει καλά στο πόδια του. Αυτός ο παίχτης έχει μια φινέτσα και μια σωματοδομή που μου επιτρέπετε να πω, ότι αυτός είναι το νέο project τύπου Τσιμίκα. Παίχτης χωρίς τουπέ, που ο προπονητής τον εμπιστεύεται να παίξει δεξί back από αριστερό εξτρέμ λέει πολλά. Εννοείται ότι τον περιμένω για βασικό στην Τούμπα.

Από την άλλη πλευρά ο Ραντζέλοβιτς, βυθισμένος στην μετριότητα. Ζητάει την μπάλα συνεχόμενα και όταν την παίρνει τελικά, είναι αναποτελεσματικός. Την δεδομένη στιγμή ο Σέρβος πρέπει να βγει εκτός εξίσωσης και ο Μαρτίνς να δοκιμάσει άλλη λύση στα φτερά για την αλλαγή του. Για παράδειγμα λίγο περισσότερο τον Σουντανί θα ήταν χρήσιμο να δούμε.

Στο κέντρο τα πράγματα είναι απλά. Μπουχαλάκης μετά την Τούμπα για ανάσες στον Εμβιλά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και διαχείριση στον παιχταρά Εμβιλά γιατί ένας τραυματισμός του, απλά θα καταστρέψει τα πάντα.

Και πάμε στην άμυνα. Θα ήθελα να δοκιμάσει ΣισέΜπά στην Τούμπα ο Πορτογάλος προπονητής, αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά. Μετά την Τούμπα και αυτό πρέπει να μπει σε εφαρμογή.

Δεξιά καταλάβαμε εάν είναι καλός ή όχι ο Ραφίνια και πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα αξιόπιστο back με παρουσία στην ομάδα λιγότερο από ένα χρόνο. Καλός ο Ντρέγκερ αλλά χρειάζεται δουλειά. Ας δίνει ανάσες στον Βραζιλιάνο με Λαμία, Τρίπολη κτλ και είμαστε κομπλέ. Αριστερά, πρέπει να έχουμε υπομονή. Μάλλον το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας θα είναι το τελικό test για τον Oleg για προαγωγή στην βασική εντεκάδα.

Συνοψίζοντας. Πρώτο crash test για την ομάδα ενόψει PSV. Περιμένω τον coach να αποφύγει τις Κασσάνδρες που αναγγέλλουν Μπουχαλάκη για βασικό και να δοκιμάσει την νέα συνταγή με Σα στο τέρμα Ραφίνια, Χολέβας, Σεμέδο, Μπα στην άμυνα. ΕμβιλάΚαμαράΦορτούνη στο κέντρο, ΜπρουμάΒρουσάιΕλ Αραμπί μπροστά.

Σίγουρη αλλαγή, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο δεύτερο ημίχρονο Βαλμπουενά και ανάλογα με την εξέλιξη, Μασούρα, Μπουχαλάκη, Χασάν, Σουντανί και Oleg.

Η Νίκη στην Τούμπα θα δώσει αυτοπεποίθηση στο προπονητή να συνεχίσει πάνω στο νέο του πλάνο.

ΥΓ: Είναι πολύ σημαντική η χρησιμοποίηση του Τζολάκη. Πρέπει το δεύτερο τέρμα να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές γίνεται. Όχι μόνο στο Κύπελλο αλλά και σε άλλα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι ένας βασικός λόγος του περσινού αποκλεισμού από την Wolves ήταν και ο τραυματισμούς του Σα λίγο πριν παιχνίδι.