PAOK_OlympiacosFC_Superleauge_2021_RedView
14 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Πρώτο crash test – Αρνητικό

Καλημέρα φίλοι μου,

Με ανυπομονησία περιμέναμε να δούμε το πρώτο crash test που παρουσιάστηκε στην ομάδα μας, μετά τα πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας για την καινούργια σεζόν.

Ο στόχος για την καινούργια σεζόν όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις, είναι η ομάδα μας,να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για τα παιχνίδια του Εuropa League.

Ο ΠΑΟΚ είναι ότι καλύτερο για προσομοίωση αυτών των παιχνιδιών που διαθέτουμε στην Ελλάδα, και ο Μαρτίνς έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει και να testάρει τις σκέψεις του.

Η απόφαση είχε παρθεί μέρες τώρα, ότι η ομάδα θα παίξει στην Τούμπα με το νέο σχήμα, 4-2-3-1. Ωστόσο η ξαφνική αδιαθεσία του Μπρουμά, άδειασε μια θέση στα φτερά και ο coach έπρεπε να πάρει την απόφαση για τον αντικαταστάτη του. Πιστώνω στον Μαρτίνς, ότι δεν δείλιασε μπροστά στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, δεν άλλαξε τον σχηματισμό, στο πιο σίγουρο 4-3-3 με Μπουχαλάκη αλλά ρίσκαρε πάνω σε αυτό που δουλεύει.

Ωστόσο,βάζοντας κάτω, τις απαιτήσεις που απαιτούνται για να παίξεις αυτή την θέση, ταχύτητα, αντοχές, μονομαχίες έναν με έναν κτλ κτλ,η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ο Ματιέ εκεί, έδειχνε από την αρχή ότι εμπεριέχει πολύ ρίσκο. Επίσης, η συνύπαρξη ΚΦ7 και Γάλλου, δυο παιχτών που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η κατοχή της μπάλας στα πόδια τους για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ήταν και αυτό ερωτηματικό.

Μην πολυλογούμε, η απόφαση πάρθηκε από τον προπονητή και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Η ομάδα ενώ δείχνει ότι έχει αφομοίωσε το νέο σύστημα, η παρουσία και των δυο στην ομάδα, περισσότερο την μπέρδεψαν πάρα την βοήθησαν. Όχι μόνο και οι δυο αυτοί παίχτες κινήθηκαν σε ρηχά νερά αλλά και όλη η λειτουργία της ομάδας βραχυκύκλωσε και αποπροσανατολίστηκε. Η προσωπικότητα της ομάδας κατάφερε να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα και να δημιουργήσει 2-3 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά η επιλογή του coach την στιγμάτισε. Το λάθος της επιλογής έγινε ακόμα ποιο προφανές όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Από την στιγμή που και οι δυο game changer που διαθέτεις ήταν ήδη στο παιχνίδι, οι επιλογές σου για να αλλάξεις την εικόνα της ομάδας έγιναν μηδαμινές. Ο coach ενώ έβλεπε ότι η ομάδα δεν μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να συνεργαστεί, κάνει την πρώτη αλλαγή απλά για να την κάνει. Συνεχίζει φοβικά, δεν παίρνει την απόφαση, να βγάλει έναν από τους δυο αλλά προτιμάει εντέλει να αλλάξει τον Γάλλο με τον Χασάν μαζί με το σύστημα για να φτάσει σε ένα goal. 

Το goal ευτυχώς ήρθε από λάθος του αντιπάλου και η βραδιά σώθηκε στο παρά 5′. 

Όλοι δικαιούνται να έχουν κακές βραδιές. Σε μια τέτοια βραδιά βρέθηκε και ο Μαρτίνς χτες. Πιστεύω ότι το ερώτημα εάν χωράει ο ΚΦ7 με τον Γάλλο βγήκε.  Ποιος θα πρέπει να είναι η πρώτη αλλαγή ανεξάρτητου αποτελέσματος απαντήθηκε.

Ωστόσο το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι, μπορεί ο coach να τραβήξει τον δρόμο του και με τις αποφάσεις του να οδηγήσει την ομάδα σε ένα Ευρωπαϊκό μονοπάτι, ή το δίλημμα ΚΦ7 ή Γάλλος είναι η παγίδα και το ταβάνι του.