OlympiacosFC_PASGiannina_Superleague_2021_RedView
18 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Από το Περιστέρι, με Μαρσείγ και τώρα με τον ΠΑΣ

Τέλος καλό όλα καλά, σε ένα παιχνίδι που τελικά εξελίχθηκε πιο δύσκολο από ότι το περιμέναμε όλοι μας πάνω κάτω, αφού όπως έχω γράψει και σε προηγούμενα κείμενα όλες οι ομάδες είναι δύο και τρία επίπεδα κάτω από τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, αυτό στα χαρτιά, διότι για να κερδίσεις πρέπει και να παίξεις. Τα γκολ δεν μπαίνουν ούτε με τα μάτια ούτε με τη φανέλα, θέλουν πόδι ή στην περίπτωση χθες κεφάλι.

Στους τελευταίους αγώνες υπάρχει κάτι σαν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα ας το πούμε. Η ομάδα δεν αποδίδει όπως έκανε πριν τις γιορτές και έδειχνε σε όλους ποιος κάνει το απόλυτο κουμάντο. Όχι ότι και τώρα δεν έχει το πάνω χέρι αλλά μια κοιλιά την κάνει.

Στα θετικά όμως είναι, πως ακόμα και με αυτό το ντεφορμάρισμα δεν χάνει. Έτσι κερδίζεις τίτλους, όταν και στα μη πολύ καλά σου μπορείς να μην χάνεις τσάμπα βαθμούς. Ο Ολυμπιακός ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν το έχει πληρώσει αν εξαιρέσουμε τον αγώνα στην Τούμπα όπου οκ, ήταν ντέρμπι. Οι χαμένοι βαθμοί με ομάδες που οι άλλοι γνωρίζεις ότι δεν θα χάσουν είναι το θέμα.

Κάπου εκεί υπάρχει ο Χασάν. Όπως πέρυσι στον αγώνα με τον Ατρόμητο που χτύπησε στο τέλος, όπως φέτος στο Champions League με το χρυσό του γκολ μας έστειλε στο Europa League, έτσι και χθες έσωσε τον Ολυμπιακό από το να χάσει τσάμπα βαθμούς.

Ο Χασάν που σε πολλούς δεν γεμίζει το μάτι, είναι εδώ και δίνει απαντήσεις όπου η ομάδα κολλάει. Ένας εργάτης στο γήπεδο που δεν θα μουρμουρίσει γιατί δεν είναι βασικός αλλά έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Σίγουρα με αυτά τα 3 μόνο γκολ που έγραψα από πάνω έχει βγάλει τα συμβόλαια στον Ολυμπιακό, αν και έχει δώσει επίσης και άλλα σημαντικά γκολ και έχει βγάλει ασπροπρόσωπο ας το πούμε έτσι, τον Μαρτίνς που τον θέλει στην ομάδα.

Μετά από ότι πέρασε με το θέμα της υγείας του είχε δώσει υπόσχεση στον εαυτό του αλλά και στον κόσμο για την επιστροφή του, το γκολ απλά έδειξε ότι είναι έτοιμος, είναι εδώ για να προσφέρει όποτε η ομάδα τον χρειαστεί.

Από την άλλη η κοιλιά που κάνει η ομάδα δεν με ανησυχεί. Σίγουρα δεν γίνεται να βγει μια σεζόν σερί στο κόκκινο και με την απόδοση να είναι στα ίδια. Όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά, είναι αδιανόητο να τελειώσεις με φουλ ρυθμό. Το καλό είναι ότι αυτή την κοιλιά που φαίνεται στο προπονητικό team την περίμεναν, για αυτό και ο Μαρτίνς όποιος έχει δει τα τελευταία παιχνίδια κάνει μεγάλες παρεμβάσεις με αλλαγές συστημάτων στο παιχνίδι.

Δεν συνεχίζει πάνω στο βασικό με αλλαγές προσώπων, παρά κάνει ριζικές αλλαγές στον σχηματισμό μέσα στο γήπεδο και δοκιμές. Το καλό είναι ότι τώρα κάνει ο Ολυμπιακός αυτό το ντεφορμάρισμα που μαθηματικά κάποτε θα γινόταν. Τώρα πριν το κρίσιμο παιχνίδι στο Europa League με την PSV, που κακά τα ψέματα όλοι εκεί έχουμε το μυαλό μας. Στην Ελλάδα είναι μεγάλη η διαφορά όπου και να γίνει μια γκέλα μπορεί να διορθωθεί σε επόμενα παιχνίδια.

Επίσης καλό είναι ότι βρίσκουν φόρμα και ρυθμό παίκτες όπως ο Φορτούνης τη στιγμή που ο Βαλμπουενά δεν φαίνεται να πατάει καλά. Ο Ελ Αραμπί δεν γίνεται να είναι φορτσάτος σερί σε όλα τα παιχνίδια αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Χασάν που έρχεται. Ο Μπουχαλάκης μετά το τρομακτικό σερί με τα σκοραρίσματα του μπαίνει ως αλλαγή και αργά ή γρήγορα θα ξαναβρεί τον εαυτό του.

Ο Μαρτίνς έχει γεμάτο ρόστερ που του δίνει την δυνατότητα να κάνει δοκιμές, να αλλάζει παίκτες χωρίς να πέφτει η ποιότητα στο χορτάρι και πιστεύω στα κρίσιμα η ομάδα θα βρει και πάλι τον εαυτό της όπως ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο.

Στον αγώνα με τον ΠΑΣ όμως δεν μπορείς να πεις και το άλλο. Ότι δηλαδή πάει τελείωσε το πρωτάθλημα και κάνουμε αγγαρεία, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Στο πρώτο ημίχρονο άνετα θα μπορούσε να είχε γράψει 3-0 και να είχε τελειώσει η παράσταση. Ευκαιρίες έκανε ο Ολυμπιακός, δεν μπήκαν, κρατάω αυτό.

Θα με προβλημάτιζε εάν παίζαμε δεν κάναμε καν σοβαρή ευκαιρία για γκολ και κερδίζαμε στο τέλος. Τώρα δεν ανησυχώ γιατί ναι μεν μπορεί να μην αποδίδουμε τώρα το ποδόσφαιρο που παίζαμε το φθινόπωρο αλλά όσο η ομάδα κάνει ευκαιρίες σημαίνει ότι λειτουργεί σωστά. Το γκολ εξάλλου είναι λίγο απ’ όλα, θέμα ικανότητας, θέμα τύχης, θέμα timing, θέμα καθαρού μυαλού.

Θα τελειώσει η “κοιλιά” και ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στις εμφανίσεις όπως τον έχουμε μάθει.