redview-og
30 Ιανουαρίου, 2021
Banner

Αυτός είναι ο Κενί Λαλά

Κάποια πράγματα σχετικά με.την διαφαινόμενη απόκτηση του Λαλά. Είχαμε κάνει αναφορά πριν αποκτηθεί ο Όλεγκ για τους υποψήφιους στόχους του Ολυμπιακού όσον αφορά την απόκτηση αριστερού μπακ κάναμε αναφορά σε κάποιες από τις εκατοντάδες λεπτομέρειες τις οποίες φιλτράρουν οι άνθρωποι του χώρου και για τις οποίες κρίνονται, αυτό για όσους “αξιολογούν” βάση του τι θεωρούν ότι ισχύει από το keyboard τους.

Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα σχετικά με τις επιδόσεις του Λαλά, έβδομος σε χρηματιστηριακή αξία δεξιός μπακ στην Ligue 1, μετά από τον Σελίκ της Λιλ, τον Ατάλ της Νις, τον Φλορένζι της Παρί, τον Ντουμπουά της Λυών, τον Νταγκμπά της Παρί και τον Αγκιλάρ της Σεβίλλης.

Η εύκολη ανάγνωση κάποιων στατιστικών είναι να δει κάποιος πόσα τέρματα και πόσες ασίστ είχε κάθε σεζόν, πχ πρόπερσι με τα 5 τέρματα που πέτυχε και τις 9 ασίστ ήταν έκτος σε συνολική συνεισφορά στο πρωτάθλημα σε τέρματα και ασίστ μετά από τον Σαβανιέ, τον Ντι Μαρία, τον Πέπε, τον Ικόνε και τον Ντεπαί.

Ας δούμε λοιπόν κάποιους αριθμούς σχετικά με την συνεισφορά του Λαλά όχι πχ στην περσινή καταπληκτική σεζόν αλλά στην περσινή. Ο Λαλά λοιπόν την περσινή σεζόν μπορεί να είχε 2 τέρματα, 1 ασίστ αλλά είχε 30 keyey passes, 788 εύστοχες μεταβιβάσεις (78,64% ποσοστό ευστοχίας), 29 τάκλιν, 20 επεμβάσεις και 30 clearances σε 25 ματς πρωταθλήματος.

Την περσινή σεζόν είχε για να καταλάβει κανείς 1,2 key passes ανά ματς, πρόπερσι είχε 1,8 όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε key passes της ομάδας του.

Για να καταλάβει κανείς ο Τρεντ-Αλεξαντερ Άρνολντ είχε στην περσινή καταπληκτική σεζόν που έκανε 2,3 key passes ανά ματς.

Την φετινή σεζόν μέχρι στιγμής είχε 2,44 expected goals και 3,46 expected assists με 74% ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων και 67% ποσοστό σε εύστοχα τάκλιν , την περσινή σεζόν είχε 2,76 expected goals και

2,53 expected assists με 79% ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων και 64% ποσοστό σε πετυχημένα τάκλιν ενώ την προπέρσινη είχε 3,07 expected goals και 4,77 expected assists με 74% ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων και 64% σε πετυχημένα τάκλιν. Μιλάμε για εντυπωσιακά νούμερα.

Για να καταλάβει κανείς ο Ρόμπερτσον της Λίβερπουλ έχει την φετινή σεζόν 1,22 expectes goals και 5,27 expected assists με 84% ποσοστό εύστοχων μεταβιβάσεων και 53% σε πετυχημένα τάκλιν.

Και κάτι ακόμα, ότι ο Ολυμπιακός αποκτά ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή δεν σημαίνει ότι πρέπει κάποιοι να “απαξιώνουν” την συνεισφορά ποδοσφαιριστών όπως ο Ραφίνια που διδάσκει την θέση, έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές το γιατί. Το ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει, όπως και στην περίπτωση του Όλεγκ, να περιμένει μέσα στο καλοκαίρι για το ποιον ποδοσφαιριστή πιθανόν να αντικαταστήσει τον Ραφίνια αν αυτός αποχωρήσει δεν σημαίνει ότι ο Πέδρο δεν είναι ικανοποιημένος μαζί του.

Και επειδή διαβάζουμε κάποιες γελοιότητες, υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Ολυμπιακός να αποκτήσει ποδοσφαιριστή για “σπάσιμο” σε κάποιον “διεκδικητή” του τίτλου? Υπήρχε δηλαδή περίπτωση ο Λαλά που έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι να μην ήταν στην shortlist των ανθρώπων της ομάδας?

Πόσο απλό ήταν να πείσεις ένα ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τέτοιες σεζόν να έρθει στην χωρά μας ενώ μένει ελεύθερος? Δεν αρκούν λοιπόν μόνο οι επενδύσεις, τρομερές και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, απαιτείται τεχνογνωσία, τρόπος και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες θυσίες και διάρκεια.

Ο Ολυμπιακός αυτή την μεταγραφική περίοδο, στην πιο ιδιαίτερη σεζόν που βιώνει ο παγκόσμιος αθλητισμός, έχει καταφέρει να κάνει τρεις τρομερές, έστω στην θεωρία για τις δυο καθώς βλέπουμε τι μπορεί να συνεισφέρει ο Όλεγκ, κινήσεις με τους δυο ποδοσφαιριστές, Όλεγκ και Λαλά, να μην είναι ελεύθεροι, να έχουν γεμάτες σεζόν, να έχουν κομβικότατο ρόλο στις ομάδες τους, σε μια ακόμα δυσκολότερη μεταγραφική περίοδο, δείχνει πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί σε κάθε επίπεδο. Σκεφτείτε πόσο ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό θα είχε ο Ολυμπιακός αν έκανε τις ίδιες κινήσεις το καλοκαίρι. Το know how που λέμε.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει συνεχώς γιατί αποτελεί πρότυπο λειτουργίας ακόμα και για τους συλλόγους στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αντιγραφή από τον καλό φίλο Γιάννη Ιωάννου