OlympiacosFC_ArisFC_Superleague_2021_RedView
21 Φεβρουαρίου, 2021
Banner

Προσγείωση πριν την εκτόξευση

Το έχω χιλιογράψει και θα το ξαναγράψω. Αγώνες πριν ή μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι επικίνδυνοι για να γίνει η στραβή. Έγινε με ΠΑΟ στη Λεωφόρο πριν τον εντός με PSV έγινε και σήμερα που η ομάδα είναι μετά τον εντός με PSV αλλά και πριν τη ρεβάνς.

Προσωπικά θεωρώ τέτοιες γκέλες, γιατί για Ολυμπιακό ακόμα και ισοπαλία θεωρείται γκέλα μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Σε ένα τελειωμένο πρωτάθλημα εδώ και καιρό με την ανωτερότητα να είναι φανερή από τους αντιπάλους τέτοια παιχνίδια καλώς κακώς πρέπει να υπάρχουν για να προσγειώνουν τους πάντες.

Η ήττα από τον ΠΑΟ που γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά φάνηκε να έκανε καλό αφού η επιβλητική νίκη με 4-2 επί της PSV και το μισό βήμα για την πρόκριση τα έσβησε όλα. Ελπίζω και η σημερινή ισοπαλία να φέρει το ίδιο γούρι και την Πέμπτη βράδυ να κάνουμε μαντεψιές για τον επόμενο αντίπαλο στους 16.

Τέτοιες συγκυρίες περιμένουν και οι αντίπαλοι για να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουν ότι υπάρχει σημαντικός αγώνας μπροστά μας και ποντάρουν σε λίγο χαλαρότητα ή το μυαλό αλλού που μπορεί να βρεθούν κάποιοι παίκτες.

Επίσης ισχύει και το άλλο… βαράμε στο ψαχνό έτσι ώστε να φοβηθούν και να μην βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, αυτό είναι σύστημα ομάδων με μικρότερη δυναμική για να “τρομάξουν” τον μεγάλο. Αποτέλεσμα σήμερα είχαμε δύο τραυματισμούς με αποχωρήσεις όπου ελπίζω να μην είναι σοβαροί και ένας τρίτος με τον Σα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός σήμερα αν και το σύστημα 4-2-3-1 περίμενα να έχουμε εύκολο απόγευμα, αφού τα παιχνίδια με τον Άρη είναι over επειδή παίζει κανονικά και όχι όπως άλλες ομάδες όταν έρχονται στον Πειραιά. Δεν μας έκατσε πάμε παρακάτω.

Το καλό του να έχεις χτίσει μια διαφορά από τους άλλους, ειδικά και όταν υπήρχαν τα παιχνίδια του Champions League είναι αυτό! Μπορείς να κάνεις και 2-3 κακά αποτελέσματα χωρίς να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη βαθμολογία. Για αυτό και πολλές φορές γράφαμε ότι είναι ευκαιρία έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα να χτυπήσουμε για τα καλά την Ευρώπη αφού οι συγκυρίες είναι υπέρ μας.

Το κακό που βλέπω είναι ότι η άμυνα είναι σε κακό φεγγάρι και δεχόμαστε χαζά γκολ, είτε από λάθη, είτε από στημένα. Δεν θα κρατήσει για πολύ γιατί γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει και τι κάνει η ομάδα. Αργά η γρήγορα θα έρθει στα γνωστά επίπεδα που είναι απροσπέλαστη, είναι και θέμα συγκέντρωσης η άμυνα.

Δεν υπάρχει να γραφτεί κάτι άλλο σε μια μέτρια απόδοση σήμερα από αρκετούς. Ένας πόντος, αγωνία για τους τραυματισμούς και όλο το βάρος πέφτει στην πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός θεωρώ δεδομένο ότι στην Ολλανδία ένα γκολ το έχει από τα αποδυτήρια, αυτό δεν το συζητώ καν, αφού και η PSV πίσω έχει τα θέματα της. Οι Ολλανδοί δεν θέλουν 2 γκολ και το μηδέν πίσω. Θα κυνηγήσουν τα 3 γιατί το 2-0 είναι πολύ ρευστό και έχει πολύ ρίσκο. Οπότε είναι αναγκασμένοι να ανοιχτούν, σε τέτοιο παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει όργια αν και πιστεύω ότι θα σκοράρουμε πρώτοι και θα γίνει ροντέο.

Προσωπικά βλέπω έναν Ολυμπιακό όπως με Κρασνοντάρ στη Ρωσία να πηγαίνει το ματσάκι… Υπομονή και εδώ θα τα γράφουμε.