Olympiacos-BC-Together-We-Fight-Jumbotron-RedView
4 Μαρτίου, 2021
Banner

Κάντε το όπως ο Βαγγέλης

Ήθελα να γράψω και μετά τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ αλλά κάτι τύχαινε και δεν το έγραφα, τώρα μετά τον αγώνα με τη Μπασκόνια θα γράψω αυτά που θα έγραφα και κάποιες μέρες πριν, δεν αλλάζει κάτι και αυτό είναι φανερό.

Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε τη σεζόν με στόχους. Πρώτος στόχος είναι να φτιαχτεί μια ομάδα από την αρχή μετά τη ΜπλάτΚεμζούρα εποχή. Ο Μπαρτζώκας είχε μισή σχεδόν σεζόν για να δοκιμάσει και να σκεφτεί τι πρέπει να κάνει στην ομάδα για να είναι έτοιμη τη σεζόν που διανύουμε. Δεύτερος στόχος η 8αδα για τα playoffs και μετά βλέπουμε πως θα κάτσει η μπίλια.

Οι Αγγελόπουλοι έβαλαν και πάλι το χέρι στην τσέπη φέρνοντας τον Σλούκα που είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα αλλά και ένα guard που αρκετές ομάδες στην Ευρώπη θα ήθελαν στο ρόστερ τους. Ναι έφυγε ο Μιλουτίνοφ θα πει κάποιος, αλλά σοβαροί να είμαστε. Τα χρήματα που θα πάρει από την ΤΣΣΚΑ πέρα από το συμβόλαιο του, είναι και διαφημιστικά πακέτα φτάνουν κοντά στο 3άρι το χρόνο, νούμερο απαγορευτικό για όλες τις ομάδες της Euroleague.

Ο Μπαρτζώκας έκλεισε το ρόστερ πολύ γρήγορα όπου αυτό δείχνει ότι είχε κάνει σχεδιασμό και το τι ακριβώς ήθελε να έχει στην ομάδα. Μοναδικό “στοίχημα” ήταν ο Χασάν Μάρτιν που αρκετός κόσμος δεν τον ήξερε αλλά από αυτό που είδαμε του βγήκε και θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στον Πειραιά. Οι υπόλοιποι Αμερικανοί δεν είναι στοιχήματα! Τους ξέρουμε, τους μάθαμε, από τον ΜακΚίσικ που ο περσινός αγώνας με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ του χάρισε την παραμονή μέχρι τον Έλις που μόλις ήρθε από τον Προμηθέα όλοι έλεγαν ότι τον είχαμε τόσο καιρό στα πόδια μας και δεν τον έβλεπε κανένας.

Τζέκινγκς έχει φάει με το κουτάλι τα παρκέ της Euroleague ενώ ο Χάρισον με μια σεζόν στη Γαλατά και NBA ξέραμε ότι είναι παίκτης με συγκεκριμένες δυνατότητες και τρόπο παιχνιδιού. Στην τελική ως back up του Παπανικολάου και ΜακΚίσικ θα ερχόταν για να δώσει βοήθειες στο σκοράρισμα.

Α ξέχασα τον Λιβιό όπου επίσης ως 3η λύση πίσω από Πρίντεζη και Βεζένκοφ όπου ο Μπαρτζώκας έδωσε μάχη για να μείνει στον Πειραιά ο τελευταίος…

Από εκεί και πέρα ο coach ήθελε να έχει ένα μεγάλο ρόστερ γιατί το θέμα με τον COVID δεν ήξερε όπως κανένας άλλωστε τι θα φέρει στις ομάδες. Είδαμε με το που ξεκίνησε η σεζόν τι γινόταν, από ακύρωση αγώνων, μέχρι ομάδες να κατεβαίνουν με μισό ρόστερ. Γενικά υπήρχε μια κατάσταση όπου ούτε η Euroleague είχε πάρει μέτρα για το τι θα κάνει σε τυχόν τέτοιες καταστάσεις ενώ είχε ένα καλοκαίρι μπροστά της για να φτιάξει πλάνο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ολοκλήρωσε γρήγορα ένα ρόστερ στα θέλω του προπονητή και μόνο. Εξάλλου για αυτό έχουν προπονητή οι ομάδες, για να τις φτιάχνει όπως έχει στο μυαλό του σχεδιάσει ο εκάστοτε και όχι όπως βγάζουν οι ψηφοφορίες στο Twitter.

Πολλοί μάλιστα τότε πανηγύριζαν για το τι ετοιμάζει ο coach, τι επιλογές έκανε και αρκετοί δημοσιογράφοι έγραφαν το τι περιμένουν να δουν στο παρκέ. Άλλοι βέβαια έκραζαν ότι δεν υπάρχει παίκτης Μάρτιν και δεν γίνεται να στηριχτείς σε παίκτες τύπου Βεζένκοφ… άλλοι απλώς έγραφαν πιο διπλωματικά για να είναι μέσα.

Εγώ δημοσιογράφος δεν είμαι, ούτε αναλύσεις για μπάσκετ με χίλιους αγγλικούς όρους όπως είναι της μόδας θα κάτσω να κάνω. Χομπιστικά έπαιζα σε ομάδα, γνωρίζω τα βασικά αλλά μπορώ να διαβάζω ότι βλέπω από την τηλεόραση. Γιατί καλώς κακώς όλοι μιλάμε αλλά όλοι ως εικόνα έχουμε τον Ολυμπιακό των 40 λεπτών στο παρκέ που βλέπουμε από τον καναπέ.

Φυσικά και δεν έχουμε γνώση τι μπορεί να γίνεται κάθε μέρα στις προπονήσεις στο ΣΕΦ, ούτε φυσικά να είμαστε στα σπίτια των παικτών και στις ζωές τους για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για κάτι.

Προσωπικά όταν ξεκίνησε η σεζόν και βλέποντας τα πρώτα παιχνίδια έτσι όπως έπαιζε και μόνο η ομάδα έδειχνε ότι ο στόχος της 8άδας είναι εφικτός και εύκολα δύσκολα θα ήταν εκεί ο Ολυμπιακός. Ακόμα και τώρα το πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έστω με τις ανορθογραφίες της δεν είναι κακή και η 8άδα δεν ήταν τόσο δύσκολη. Το βλέπουμε σε κάτι 10λεπτα – 20λεπτα το τι μπορεί να κάνουν.

Η ομάδα που κέρδισε μέσα στη Βαρκελώνη, καπάκια μέσα στο Βελιγράδι, μέσα στο ΟΑΚΑ, δύο φορές τη Μακάμπι και χαμένα παιχνίδια στο τελευταίο σουτ δεν γίνεται να ξέχασε το μπάσκετ από τη μια μέρα στην άλλη. Όσοι γνωρίζουν βλέπουν ότι αυτό το ρόστερ όπως είναι έχει δυνατότητες για ψηλά. Ξέρω πολλοί θα διαβάζουν και θα λένε τι μαλακίες λέω αλλά τόσο γνώση έχουν, το ξαναγράφω. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι ομάδα 8άδας ΤΕΛΟΣ ή period όπως λένε οι Αμερικάνοι.

Όμως φαίνεται ότι μια αόρατη δύναμη πλανάται πάνω από το ΣΕΦ και δεν αφήνει την ομάδα να παίξει αυτό που ξέρει και μπορεί. Μια ομάδα σε κατάσταση αποσύνθεσης να παίζει καλά κατά διαστήματα σε κάθε παιχνίδι και μετά να τα παρατάει ή να μην μπορεί να έχει διάρκεια.

Να μπαίνει ως ομάδα ΕΣΚΑΝΑ και στο δεύτερο ημίχρονο να παίζει όπως ξέρουμε τον Ολυμπιακό. 7 σερί ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία του με φήμες να βγαίνουν στα social για το οτιδήποτε και να υπάρχει εικόνα αποσύνθεσης ή το χειρότερο ότι θέλει ο καθένας κάνει.

Ακριβώς ίδια εικόνα όπως είχε ο Ολυμπιακός επί Χάσι στο ποδόσφαιρο, τότε που είχε Μάριν, Οφόε κτλ και η τότε κατάσταση πήρε σβάρνα και παίκτες που ξέραμε την αξία τους αλλά έπαιζαν σε χαμηλό επίπεδο.

Τι έγινε τότε; Κατέβηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στου Ρέντη τους είπε για τα κωλόχαρτα και πήρε σκούπα. Έφερε έναν προπονητή με πρόταση Καρεμπέ όπου με Μοντεστό κάνουν τρομερή δουλειά και άλλαξε όλο το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να ξέρεις μπάλα μόνο για να είσαι σε αυτό το ρόστερ αλλά να είσαι και σωστός επαγγελματίας. Καταστάσεις που χαλάνε το κλίμα τις “ξερνάει” η ομάδα από μόνη της και το αποτέλεσμα είναι αυτά που ζούμε κάθε Σαββατοκύριακο αλλά και Πέμπτες στην Ευρώπη.

Τι πρέπει να γίνει; Σίγουρα οι Αγγελόπουλοι όπου εδώ και χρόνια βάζουν χρήμα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο αλλά αυτό είναι το μπάσκετ στην Ευρώπη, έχουν ενοχληθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν έχουν ρίξει μπινελίκια όπως κάνουμε εμείς πιο εύκολα, με αυτό που βλέπουν, γιατί τα δικά τους χρήματα είναι στο παρκέ όχι τα δικά μας.

Σε μια χρονιά όπου είναι πραγματικοί νικητές με το #mexritelous που πέτυχε, αφού οι εκλογές θα έρθουν μαζί και η αλλαγή της ΕΟΚ μετά από αιώνες, θα έπρεπε η ανάλογη εικόνα της ομάδας να τους δίνει το απόλυτο. Δυστυχώς για όλους μας και για αυτούς δεν βγήκε αυτό που περίμεναν που είχαν σχεδιάσει.

Πέρυσι πέταξαν τόσα χρήματα για τις άπειρες αλλαγές παικτών που έγιναν, φέτος έριξαν πάλι χρήματα για να φτιαχτεί μια ομάδα όπως την ήθελε ο προπονητής και κακά τα ψέματα ο ερχομός Σλούκα είναι υπέρβαση σε τέτοιες εποχές με κλειστά γήπεδα και έσοδα μόνο από ότι χορηγίες υπάρχουν. Τη νέα σεζόν θα πετάξουν πάλι χρήματα για να ξαναχτιστεί κάτι από την αρχή από ότι φαίνεται οπότε ένα πράγμα τους μένει.

Να πάνε στο ΣΕΦ και να τους βάλουν όλους στη θέση τους. Ο πληρώνω έχω και τις απαιτήσεις, τέρμα η απόλυτη δημοκρατία σε αυτή την ομάδα, θα πρέπει να γίνει δημοκρατική μοναρχία του πληρώνω και θα κάνετε αυτό που θέλει αυτός που σχεδιάζει την ομάδα, όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει οι πόρτες είναι ανοιχτές να βρει αλλού συμβόλαιο.

Αναφέρομαι μόνο σε παίκτες γιατί έχω κουραστεί από όσο με θυμάμαι να ασχολούμαι με Ολυμπιακό πάντα μα πάντα να φταίνε οι προπονητές και ποτέ οι παίκτες, ενώ μέσα στον αγώνα παίζουν οι παίκτες οι προπονητές είναι διαχειριστές ή σκακιστές, στη μάχη όμως πέφτουν τα κορμιά των αθλητών.

Όποιος με διάβαζε στα πρώτα κείμενα μου που ξεκίνησα το blog έγραφα και τον Σφαιρόπουλο και ότι δεν θα αργήσει η μέρα που θα λέμε όταν μας πήγαινε σε F4 και η 8άδα ήταν συνήθειο. Ο coach Σφαιρόπουλος και τότε είχε θέματα εσωτερικά αλλά είχε τον τρόπο του ή τις καταστάσεις και μπορούσε να κάνει δουλειά και έκανε ότι έκανε πετυχημένα!

Ήρθε ο Μπλατ πάλι φάνηκαν προβλήματα αν και το πέρασμα του είχε και πιο πέρα θέματα. Ήρθε ο πετυχημένος με κατάκτηση Euroleague Μπαρτζώκας και πάλι αντιμετωπίζει από ότι φαίνεται τα ίδια θέματα με τους προκατόχους του αλλά ως ένα όριο. Δεν πάει άλλο…

Οι Αγγελόπουλοι έχουν δύο επιλογές για να προστατέψουν την επένδυση τους. Η μια είναι να πάνε οι ίδιοι και να πάρουν κεφάλια όπως πρέπει σε αθλητικά πλαίσια ή να φτιάξουν ένα ενδιάμεσο team ας πούμε ανάμεσα σε διοίκηση και ομάδα, μπορεί να είναι ο GM αυτός όπου θα λύνει τα πάντα αλλά θα έχει και την απόλυτη ελευθερία.

Αλλιώς εάν συνεχιστεί αυτό θα συνεχίσουν να πετάνε χρήματα και στο τέλος για ότι αρνητικό θα είναι οι μοναδικοί αποδέκτες και θα την βγάζουν καθαρή αυτοί που δεν πρέπει…

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είναι οδηγός για την κάθαρση, τα ίδια βήματα είναι μόνο το σπορ αλλάζει.

Εδώ θέλω να κρούσω και τον κώδωνα του κινδύνου για τα διάφορα ζωάδια των social media που δεν βλέπουν ότι το πρόβλημα είναι μέσα στα αποδυτήρια και ζητάνε να φύγουν οι Αγγελόπουλοι.

Αλήθεια έχουν αναρωτηθεί εάν φύγουν τι υπάρχει μετά; Έχουν κάτσει πέντε λεπτά να σκεφτούν; Δεν τα βλέπουν με τον μπασκετικό βάζελο που ακόμα περιμένει αγοραστή ο Δ.Γ με τα 25 χαρτιά που ζητάει; Και μιλάμε για ένα brand των 6 ευρωπαϊκών που θα παίζει Euroleague, ακόμα να βρεθεί κάποιος και παίζουν με έσοδα έξοδα και ότι χορηγία κάνει κάποιος που δεν θέλει να φανεί το όνομα του.

Αλήθεια δεν τα βλέπετε στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό που χωρίς τα έσοδα από τα διαρκείας ποδοσφαίρου και μπάσκετ τα τμήματα έχουν σχεδόν διαλυθεί αφού δεν υπάρχουν οι πόροι για να κρατήσουν συμβόλαια. Εάν φύγουν οι Αγγελόπουλοι όλοι εσείς που δεν τους θέλετε θα πάτε να δώσετε από τη τσέπη σας χρήματα για να πληρωθεί ο Σλούκας το 1.6; ή θα πείτε στον Βεζένκοφ κάτσε εδώ για πάρτη μας και παίξε με 100χιλιάρικα έτσι για τον Πειραιά.

Που τα έχετε δε αυτά γραμμένα και τι όνειρο έχετε δει που να γίνονται. Ναι υπάρχει η εύκολη λύση ο Μαρινάκης, όπου δεν βρίσκουμε λεφτά δηλαδή να πηγαίνουμε στον Μαρινάκη γιατί έχει μηχάνημα στο σπίτι και εκτυπώνει χρήμα για να το μοιράζει σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ερασιτέχνη ακόμα και στον δήμο Πειραιά θα του ζητήσουν στο τέλος να βάζει χρήματα.

Ο Μαρινάκης δεν είναι χαζός, είναι επιχειρηματίας και βλέπει πιο μπροστά από όλους σας. Όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό είπε ένα πράγματα όπου πέρασε στα ψιλά γιατί απλά δεν το κατάλαβαν και πολλοί αφού δεν τους νοιάζει και το είδαμε με αυτά που έλεγαν ή έγραφαν για τα χρήματα του Champions League. Ο Μαρινάκης ήθελε και το πέτυχε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι αυτόνομη και να μην έχει ανάγκη κανένα πρόεδρο στο μέλλον που θα έχει τον Ολυμπιακό ως όχημα και όχι ως πάθος όπως έχει ο ίδιος.

Ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο εάν αύριο μεθαύριο τη βαρέσει στον Μαρινάκη να πάει να μείνει σε ένα εξωτικό νησί με τα καράβια του για πάρτη του, δεν θα διαλυθεί θα μπορεί να λειτουργεί από μόνος του. Έτσι είναι και το ορθό να δουλεύουν οι ομάδες που κακά τα ψέματα είναι επιχειρήσεις με βιβλία έσοδα και έξοδα. Ο Μαρινάκης το κατάφερε και με το παραπάνω για αυτό και αυτή η ομάδα έχει μέλλον όταν όλες οι άλλες γύρω του έχουν καταρρεύσει και κρέμονται από τα @@ των εκάστοτε μεγαλομετόχων χωρίς λεφτά βέβαια.

Οπότε πείτε μου εάν αύριο τα αδέρφια πουν ότι βαρέθηκαν το μπάσκετ και το να πετάνε χρήματα, τι θα γίνει η ομάδα αυτή; Πως θα δουλέψει; Θα την πάρει ο Δήμος Πειραιά; Θα μαζέψουμε λεφτά ρεφενέ έξω από το ΣΕΦ για να ναυλώσουμε αεροπλάνο για εκτός έδρας αγώνα; Έχετε πάει το μυαλό σας λίγο πιο πέρα; Μάλλον όχι για αυτό πετάτε πίπες στα social media.

Οπότε για να το κλείνω επειδή τράβηξε πολύ… Δύο πράγματα μένουν. Το ένα είναι οι Αγγελόπουλοι να πάρουν σκούπα και να μην υπολογίσουν τίποτα, ούτε ονόματα, ούτε ιστορίες, ούτε τίτλους… κάθαρση και τέλος. Το δεύτερο είναι εμείς οι οπαδοί να στηρίξουμε αυτή την ομάδα όπου έχει ακούσει τα μύρια όσα και έχει ζήσει επίσης.

Τα media πάντα ήταν εναντίων μας, βλέπετε οι άλλοι ούτε διψήφιο αριθμό σε νίκες έχουν αλλά τα media θα γράφουν για Ματζούκα και πότε χέζει ο Χεζόνια και τα ξεχνούν. Σήμερα μάλλον δεν θα τους είπαν ότι αποκλείστηκαν και στο κύπελλο Ελλάδος από τον ΠΑΣ… για τέτοια δύναμη μιλάμε και τέτοιο σανό κατεβάζουν.

Σε αντίθεση με εμάς όπου την ομάδα τη χτυπάνε τα γνωστά media αλλά έχουμε και μια μερίδα από δικούς μας οπαδούς όπου συνεχίζουν το ίδιο και καλά για το καλό της ομάδας και γράφουν τη μια παπαριά πίσω από τη άλλη.

Εύκολα ειδικά στο μπάσκετ μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα σε οπαδούς στο ΣΕΦ οπότε καλά κρατεί ο COVID και είναι άδειο για τώρα…

Τέλος για κάποιους που διάβαζα χθες μια βόλτα στο Twitter για ένα θέμα… ας πάρουν παράδειγμα τη Μπαρτσελόνα του Ναβάρο… αυτό μόνο και τα λέμε σύντομα…