Baskonia_OlympiacosBC_Euroleague_2021_RedView
4 Μαρτίου, 2021
Banner

Μάγκες, ξέρετε σε ποια ομάδα παίζετε μπάσκετ;

Αν το μπάσκετ παιζόταν για δέκα λεπτά θα γράφαμε και θα σχολιάζαμε διαφορετικά πράγματα σήμερα, όμως, δυστυχώς, μιλάμε για ένα παιχνίδι 40 λεπτών στο οποίο άπαντες -ειδικά στο επίπεδο της Euroleague– πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Διαφορετικά κινδυνεύουν με διασυρμό…

Δεν με ενοχλεί όταν η ομάδα μου χάνει, αν και σαν Ολυμπιακός το μόνο που σκέφτομαι όποτε πάω στο γήπεδο ή όποτε κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση, είναι η νίκη και μόνο αυτή. Για αυτό αγωνίζονται άπαντες, σε όλα τα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, αυτός είναι ο αυτοσκοπός καθενός που έχει ασχοληθεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Κανένας πρόεδρος, ποτέ στην ιστορία δεν προσέλαβε κάποιον παίκτη λέγοντας του «Έλα για τη χαρά της συμμετοχής». Όποτε υπογράφεται ένα συμβόλαιο, οι δύο πλευρές έχουν εξηγήσει τι μπορεί να περιμένουν ή να δώσουν η μια στην άλλη. Στον Ολυμπιακό φέτος δουλευόμαστε κανονικά και με το νόμο.

Από την ήττα στο Κάουνας κι έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να μην απολαμβάνουν το παιχνίδι, να μην έχουν τη διάθεση να μπουν για να αγωνιστούν. Δεν φτάνει δηλαδή που η ομάδα φέτος είχε ένα σωρό ατυχίες (αποδιοργανώθηκε στον πρώτο γύρο από τον κορωνοϊό, έχασε τον Παπανικολάου νωρίς, έχασε τον Χασάν ενώ είχε ήδη πρόβλημα στους σέντερ), πρέπει να βλέπουμε και παίκτες που κάνουν αγγαρεία και να μας ανεβαίνει η πίεση όποτε σκάει στο παρκέ η «σπυριάρα».

Συγγνώμη, αλλά αυτό το πράγμα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, δεν τιμάει κανέναν. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που συμμετέχει ενεργά στον οργανισμό που λέγεται ΚΑΕ Ολυμπιακός, θα πρέπει άπαντες να σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους και αν αυτό μπορεί να είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ομάδας. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για άλλα λάθη, έγιναν πολλά στις τελευταίες σεζόν και πλέον η ΚΑΕ είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και παίζει ακόμα και την υστεροφημία της.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο σύλλογος που σε κάθε ματς δεν παρατούσε ούτε λεπτό το παιχνίδι, έχανε – κέρδιζε, συνέχιζε να παλεύει. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αλλάξει ριζικά αυτό. Πρέπει άπαντες να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε η χαρά του κάθε αντιπάλου. Και όποιος στεναχωριέται για αυτό και μπορεί να το αλλάξει, να μείνει και να πολεμήσει.

Όσοι είναι συμβιβασμένοι με τη μοίρα τους, σόρι, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν άλλο μονοπάτι. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να γίνει το πείραμα κανενός. Και όποιος έρχεται να αγωνιστεί εδώ, πρέπει να και να ξέρει σε ποιο σύλλογο έχει υπογράψει…