Arsenal_OlympiacosFC_EuropaLeague_2021_RedView
19 Μαρτίου, 2021
Banner

Ευχαριστούμε για το ταξίδι και τα ξαναλέμε…

Η Ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού τελείωσε για φέτος με μια άλλη μεγάλη νίκη στο Λονδίνο που τείνει να γίνει το εξοχικό του για εκτός Ελλάδος.

Δυστυχώς οι συγκυρίες έκατσαν έτσι και φέτος με την πρόκριση να χάνετε στο πρώτο παιχνίδι με το άδικο 1-3. Με τις απουσίες από τραυματισμούς παικτών αλλά και τη βοήθεια του διαιτητή που δεν είδε επιθετικό φάουλ στο γκολ και όχι μόνο.

Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολο έργο αλλά εννοείται δεν το άφησε στην τύχη του. Ο Μαρτίνς έστησε για πρώτη φορά την ομάδα με ένα 5-2-2-1, ένα σύστημα όπου πάση θυσία ήθελε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει στην επίθεση για ένα καθαρό 0-3 που ήθελε.

Αυτό το σύστημα δεν είναι άγνωστο, είναι άγνωστο για Ολυμπιακό γιατί δεν το είχαμε δει ποτέ αλλά είναι πολύ καλό αρκεί να έχεις μπακ-χαφ που θα πάρουν την πλευρά μόνοι τους. Προσωπικά στο μυαλό μου θέλεις μπακ του στυλ Γεωργάτου για τέτοιο σύστημα. Παικτών που ναι οκ είναι μπακ αλλά πιο καλά τα πάνε στην επίθεση παρά στην άμυνα.

Με τριάδα πίσω σε στόπερ είσαι μια χαρά και τα μπακ-χαφ να κάνουν support στα πλάγια. Χθες μάλιστα στη θέση στόπερ έπαιξε ο Χολέμπας για να καταλάβουμε και πάλι με τι προβλήματα δούλεψε ο Μαρτίνς. Είναι πάντως ένα σύστημα που αξίζει να δουλευτεί για καταστάσεις όπως η χθεσινή αρκεί όπως έγραψα από πάνω να έχεις τους κατάλληλους πλάγιους μπακ, εκεί είναι όλο το παιχνίδι σε αυτό το σύστημα, αφού περιμένεις ανεβάσματα και πλαγιοκοπήσεις.

Για άλλη μια φορά ο Μαρτίνς όπως μας έχει συνηθίσει κατέβασε την ομάδα για νίκη στα ίσα και όχι να κλέψει το παιχνίδι. Αυτό το είπαμε 2 χρόνια πριν, έχει αλλάξει το DNA της ομάδας στην Ευρώπη και δεν κοιτάζει το όνομα του κάθε αντιπάλου. Κοιτάζει να παίξει το παιχνίδι που ξέρει και αυτό του βγαίνει. Εποχές πριν το 2000 και λίγο μετά είχαμε μάθει οι Ελληνικές ομάδες στα εκτός να παίζουν για να “κλέβουν” αποτέλεσμα.

Αυτό άλλαξε και για αυτό ο Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους εγχώριους αντιπάλους. Η διαφορά μας είναι μεγάλη και δεν είναι θέμα χρημάτων που θέλουν να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα χρόνια τώρα. Είναι θέμα πρώτα στόχου και μετά πλάνου. Χωρίς πλάνο δεν πας πουθενά και επιτυχίες πυροτέχνημα φαίνονται με τον χρόνο ότι είναι έτσι.

Ο Ολυμπιακός όσο και να μην το θέλουν να το βλέπουν οι αντίπαλοι στην Ελλάδα είναι μια κατηγορία μόνος του και στην Ευρώπη είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα βάση της λειτουργίας του.

Θα το καταλάβετε όταν θα δείτε κείμενα ή συζητήσεις να λένε με απορία εάν είμαστε εντάξει με τα αποτελέσματα αυτά. Έχετε καταλάβει τι λένε;;;

Οι έχω να πάρω πρωτάθλημα ανά 20ετία, οι όταν βγαίνω Ευρώπη δεν μαζεύω βαθμό, ρωτάνε, γράφουν και λένε εάν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι εντάξει που για φέτος παράδειγμα δεν φτάσαμε στον τελικό του Europa. Το ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με προκριματικά στο Champions League, σε έναν όμιλο όπου Πόρτο και Σίτυ προχωράνε τερμάτισε 3ος. Προκρίθηκε Europa League απέκλεισε την PSV και για 2 γκολ έμεινε έξω από την Άρσεναλ.

Ναι με αυτή την πορεία κατά τη γνώμη τους πρέπει να τα βάψουμε μαύρα και να λέμε Μαρινάκη πούλα. Για τέτοια τρέλα τους έχει πιάσει και τα πιστεύουν από πάνω! Τόσο έχουν μικρύνει σε όλα τα επίπεδα, τόσο μικρές είναι και οι ομάδες τους, αλλά είναι πιο εύκολο και χωρίς κόστος να τους ταΐζουν σανό και πάντα να φταίει ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός δεν τους βλέπει απλά και συνεχίζει στο πλάνο του. Ένα πλάνο πάνω σε γερές βάσεις όπου είναι θέμα χρόνου εάν συνεχιστεί έτσι να βρεθεί στους 8 μετά στους 4 και μια φορά στον τελικό! Την ίδια στιγμή οι άλλοι θα παίζουν ντερμπάρες σε Μολδαβίες, Ανδόρες και Μάλτες με τις εκεί ομάδες. Ακόμα αυτό δεν το έχουν καταλάβει το τι αντιπάλους θα βρουν στην κλήρωση το καλοκαίρι που θα έρθει. Θα κάνουν sold out με Βαλέτα και Σέριφ που είχαμε πετύχει εμείς σε κάτι προκριματικά πριν χρόνια.

Κάπου εδώ θέλω να σταθώ και στην αποθέωση του Μαρτίνς από αρκετούς δημοσιογράφους σήμερα. Δεν είναι κακό αυτό… κακό είναι όταν κάποιοι πιστεύαμε στον Μαρτίνς μετά την βαριά ήττα εκείνο το καλοκαίρι σε ένα φιλικό και ήθελαν κάποιοι να φύγει ή ακόμα και μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λαμία

Ναι τότε προσωπικά έγραφα κείμενα (όποιος θέλει τα ψάχνει να τα βρει), ότι ο Μαρτίνς δουλεύει ΣΩΣΤΑ και θα φανεί σε βάθος χρόνου. Μόνο εάν έχεις υπομονή μπορείς να δεις ένα αποτέλεσμα, αλλά όταν βλέπεις ότι γίνεται σωστή δουλειά είναι θέμα χρόνου και μόνο να βγει αυτό.

Αλλά στην Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε πως να ανεβάζουμε και πως να κατεβάζουμε. Το βασικό είναι ένα όμως και θα πρέπει να γίνει μάθημα! Μάθετε επιτέλους να ΒΛΕΠΕΤΕ και να ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ όταν κάποιος ΔΟΥΛΕΥΕΙ! Το ξέρω σας είναι δύσκολο και ξινίζει λίγο όταν κάποιοι ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ σκληρά γιατί ίσως κάποιοι έχουν μάθει αλλιώς, αλλά όποιος ΔΟΥΛΕΥΕΙ αργά η γρήγορα θα γευτεί τους καρπούς της εργασίας του.

Αυτό κάνει ο Μαρτίνς, αυτό κάνει και ο πρόεδρος όπου δεν άκουσε φωνές και στήριξε προπονητή και το team του όλο στα δύσκολα. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τώρα και όλοι βγαίνουν τώρα ένας ένας να αποθεώσουν Μαρτίνς αλλά και κάποιους παίκτες που άλλα έγραφαν πριν καιρό ή πριν τους φέρουμε στον Πειραιά… βλέπε κάποιον

Ελ Αραμπί που ήρθε από το Κατάρ όπου όλοι βάζουν εκεί εύκολα γκολ… τι τα ξεχάσατε;

Πόσοι και πόσοι δεν έγραψαν τα χίλια μύρια γιατί δεν ήρθε ο Μπέργκ και ήρθε το παλτό από Κατάρ ο γερό Αραμπί γιατί δεν βάζει το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος… έλα τώρα μεταξύ μας είμαστε…

Αυτός ο Ολυμπιακός έχει πολύ μέλλον και δεν τον φοβάμαι. Οι άλλοι θα πρέπει να φοβούνται τώρα γιατί χωρίς Ευρώπη θα πέσει όλο το βάρος να τελειώσουν τα playoffs έτσι όπως πρέπει… Κανονικά θα έπρεπε να εύχονταν πρόκριση του Ολυμπιακό μήπως και τους λυπηθεί στα μεταξύ τους, αλλά τώρα θα έχει show time σε κάθε αγώνα που θα παίξουν πιο ελεύθερα έχοντας κάβα τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά.

#WeKeepOnDreaming