Slovan_Bratislava_OlympiacosFC_Europa_League_2021_2022_RedView
27 Αυγούστου, 2021
Banner

Ομίλους αλλά έχει ακόμα να αλλάξει πολλά

Στους ομίλους του Europa League όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός και αήττητος επί Μαρτίνς σε προκριματικά παιχνίδια, κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Θα πω την αλήθεια, το παιχνίδι έτσι όπως το είδα ήταν σαν αγγαρεία για τον Ολυμπιακό και ως ζωής και θανάτου για τη Σλόβαν. Δεν κρύβω δε ότι σε κάποια σημεία έκλεινα και τα μάτια μου… για τόσο κακό παιχνίδι.

Από τη μια η Σλόβαν είπε να κλέψει από τη δόξα άλλων ομάδων της Superleague, έχοντας ένα γήπεδο χωράφι και κάθε σημείο να παραμονεύει και μια παγίδα. Από την άλλη οι παίκτες της αποφάσισαν ότι θα κέρδιζαν εάν είχαν πιο πολλά χτυπήματα στους παίκτες μας παρά να παίξουν μπάλα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους το άνετο σκορ 3-0 από το πρώτο παιχνίδι οπότε είχαν στο μυαλό τους και να προστατευτούν σε αυτό το άθλιο τερέν που έπαιζαν. Προσοχή δεν είναι δικαιολογία για την κακή εικόνα, αυτό το είδαμε όλοι και είναι θέμα που θα λύσει ο προπονητής με το τεχνικό του team.

Φάγαμε 2 γκολ από ομάδα που έπαιζε με 10 παίκτες και για εμένα ήταν από λάθη της άμυνας. Κάπου εδώ θα ήθελα όσοι διαβάζουν τώρα αυτές τις γραμμές, εάν ήταν στο τέρμα ο Τζολάκης τι θα έλεγαν και τι θα έγραφαν σήμερα αρκετοί εκεί έξω, για να τα λέμε όλα και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Ο Μαρτίνς πήγε και πάλι στο σύστημα όπου φέτος θα εμπιστευτεί πολύ, το 4-2-3-1 και αυτό γιατί ο ερχομός των Ονιεκούρου και Λόπες δείχνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει πολύ με τα άκρα του. Για αυτό και επίσης ενίσχυση στα μπακ όπου φέρνει ακραίους που θα παίρνουν την πλευρά όλη. Γενικά πιστεύω ο Μαρτίνς θέλει να περάσει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού διαφορετικό από τον περσινό του 4-3-3. Αυτό όσο δεν υπάρχουν παιχνίδια στην Ελλάδα όταν όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει, θα δυσκολέψει τους παίκτες να το μάθουν.

Βλέπω ότι ο Ολυμπιακός με τις μεταγραφές που ακόμα έρχονται είναι σαν προετοιμασία τα παιχνίδια αυτά των προκριματικών όπου ο βασικός στόχος ήταν να παίζει σε ομίλους. Δεν έκατσε το Champions League, το Europa όμως όπως έγραψα και μετά τον αγώνα με την Λουντογκόρετς είναι τρομερή ευκαιρία για πρόκριση στους 16, έσοδα αλλά και βαθμοί για το δικό του ranking μέσα από τις νίκες στον όμιλο. Αυτό το τελευταίο είναι αρκετά σοβαρό και δεν δίνουν πολλοί βάση αλλά είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας στο κοντινό μέλλον.

Η εικόνα δεν ήταν καλή αλλά εννοείται θα δώσω πίστωση χρόνου, αρχές Νοεμβρίου θα έχουμε εικόνα του πραγματικού Ολυμπιακού. Τις επόμενες ημέρες ελπίζω να τελειώσουν όλες οι μεταγραφικές κινήσεις αλλά και αποχωρήσεις… Ο Μαρτίνς θα πρέπει να περιμένει τις ορέξεις των Ιωνικού, Παναιτωλικού και λοιπών υπερδυνάμεων της Superleague για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να του δώσει τα παιχνίδια που θέλει να μοντάρει την ομάδα όπως πρέπει. Από τα προκριματικά είπαμε, κρατάμε τα αποτελέσματα μόνο!

Δεν έχει κάτι άλλο να γράψω για τον χθεσινό διαδικαστικό αγώνα. Είδα τον Βάις πάντως που ακόμα θυμάμαι την ντρίπλα με Παρί Σεν Ζερμέν στο Καραϊσκάκης κάπου 7-8 χρόνια πριν, και ενώ όλοι περίμεναν να κάνει το μπαμ στην καριέρα του γιατί είχε δείξει καλά δείγματα, στα 31 του γύρισε στη χώρα του για την Σλοβαν χωρίς να έχει κάνει κάτι σπουδαίο. Τα λεφτά των Αράβων τον κράτησαν πίσω και πιστεύω του κόστισε να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του από το ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Σίγουρα έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα και μάλλον αυτό επικράτησε σε σχέση με τις φιλοδοξίες του.

Ελπίζω να τελειώσει η αστειότητα με το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει κάποτε… θα παίξουμε ομίλους χωρίς επίσημα παιχνίδια στο πρωτάθλημα στο τέλος… Αλλά τώρα που μπήκε και ο ΠΑΟΚ μάλλον τυχαία θα βγει λευκός καπνός από το Κονκλάβιο της Superleague.

Στο μπασκετάκι έχουμε φτιαχτεί άσχημα πιστεύω και περιμένουμε όλοι πως και πως το ξεκίνημα της σεζόν…