Ionikos_HNC_Coin_OlympiacosBC_friendly_2021_RedView
3 Σεπτεμβρίου, 2021
Banner

Δείγμα θετικό απέναντι στον Ιωνικό HNC Coin

Χθες το απόγευμα όσοι βρεθήκαμε στο κλειστό του Πλάτωνα στη Νίκαια, είδαμε για πρώτη φορά τον νέο μπασκετικό Ολυμπιακό απέναντι στον Ιωνικό HNC Coin

Σίγουρα το παιχνίδι δεν ήταν για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα, αφού το φιλικό και ο σκοπός του αγώνα πιο πολύ για ζέσταμα στο τουρνουά που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ ήταν.

Παρόλα αυτά κάποια πράγματα μπορούμε να πούμε ότι τα είδαμε. Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα έδειξε ότι η άμυνα θα είναι όλα τα λεφτά. Σκληρή και σφιχτή να πνίγει τον αντίπαλο και μετά γρήγορο παιχνίδι στην επίθεση με τη μπάλα να γυρίζει αρκετές φορές θα έλεγα.

Οι παίκτες αν και με καινούρια πρόσωπα έβλεπες ότι βρίσκονταν λες και έπαιζαν μαζί από την προηγούμενη σεζόν. Καλό σημάδι που δείχνει ότι έχουν δέσει μεταξύ τους παλιοί και μεταγραφές. Χωρίς Σλούκα και Παπανικολάου ο Ολυμπιακός απέναντι σε μια ομάδα της Α1 που φέτος πιστεύω θα κάνει καλή πορεία έδειξε καλό πρόσωπο.

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με ΓουόκαπΝτόρσει, στο 3 τον ΜακΚίσικ όπου εκεί πιο πολύ τον βλέπω για φέτος παρά στο 2, Βεζένκοφ στο 4 και τον γίγαντα Φάλ στο 5. Για τον Φάλ θέλω να γράψω ότι η ανακοίνωση του στην αρχή δεν με είχε ενθουσιάσει (προσωπική γνώμη), αφού στο μυαλό μου έχω άλλου στυλ ψηλό και είχα φτιάξει μια δική μου τριάδα που θα ήθελα.

Η εικόνα του όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έδειξε ότι θα δώσει απίστευτες λύσεις απέναντι σε ίδιου καλουπιού ψηλούς. Χθες που τον είδα από κοντά είναι πραγματικός γίγαντας και παρόλο το ύψος του έχει ταχύτητα, δεν ξέρω πως θα φανεί αυτό που θα γράψω αλλά νομίζω έχει σχεδόν ίδιο σουλούπι με Μιλουτίνοφ. Δεν λέω ότι είναι ίδιος ή θα κάνει τα ίδια πράγματα, αλλά μπορώ να πω ότι πλησιάζει σε κάποια χαρακτηριστικά του, μένει να τα δούμε και στην πράξη που πιστεύω θα με δικαιώσει.

Γενικά για πρώτη φορά η εικόνα ήταν καλή εκτός ενός πράγματος που θα πρέπει να το γράψουμε από τώρα που είναι νωρίς. Οι βολές! Ο Ολυμπιακός χθες έχασε αρκετές. Οι βολές σε ένα τουρνουά σε βάθος χρόνου παίζουν ρόλο, είναι το μόνο θέμα που ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι με προβλημάτισε. Βασικά όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους γύρω μου που άκουγα όταν τις χάναμε, και χθες χάσαμε αρκετές… Είναι θέμα συγκέντρωσης; ψυχολογία; προπόνηση; δεν ξέρω, αλλά θα πρέπει αυτό το κομμάτι να δουλευτεί και είναι θέμα ατομικής προπόνησης νομίζω.

Κατά τα άλλα αύριο στο ΣΕΦ απέναντι στη Μονακό, είναι ευκαιρία να δούμε τον Ολυμπιακό απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας σε ένα πιο δύσκολο τεστ ετοιμότητας και μπροστά στον κόσμο του.

Τα παιχνίδια του τουρνουά θα τα δείξει η NOVA αλλά ευκαιρία είναι για μια βόλτα από το ΣΕΦ (εισιτήρια εδώ) για να δείτε την ομάδα από κοντά με τις νέες προσθήκες στο ρόστερ της.

Το μεγαλύτερο κέρδος από χθες, είναι ότι επιτέλους πήγαμε γήπεδο να δούμε από κοντά τον μπασκετικό Ολυμπιακό μετά από πολύ… καιρό…

*UPDATE: Με Λαύριο θα παίξει αύριο ο Ολυμπιακός στο τουρνουά στο ΣΕΦ, μετά την απουσία (λόγω Covid) της Μακάμπι, άλλαξε το πρόγραμμα.