LamiaFC_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
20 Σεπτεμβρίου, 2021
Banner

Στα χωράφια αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί

Δεύτερη αγωνιστική χθες με τον Ολυμπιακό να παίζει στο χωράφι – ΔΑΚ Λαμίας. Ο νομός Φθιώτιδας φημίζεται ως αγροτική περιοχή, οπότε δεν μου έκανε εντύπωση που ο αγωνιστικός χώρος δεν ξέφυγε από αυτό.

Ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά προβλημάτισε κόσμο με την εμφάνιση, όχι όμως εμένα και θα το εξηγήσω παρακάτω. Ο στόχος όμως αυτή τη χρονική περίοδο είναι οι βαθμοί και αυτό έγινε.

Σίγουρα όλοι θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα να παίζει καλά, αλλά θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά. Είναι δυνατόν από Σεπτέμβριο μήνα και στον μόλις δεύτερο αγώνα η ομάδα να έχει την εικόνα που είχε πέρυσι όταν ήταν σε φόρμα;

Φέτος έγινε μια προετοιμασία μετά τη σεζόν με COVID που έγινε όπως έγινε, με ένα Euro τον Ιούνιο, με χτυπήματα COVID Ιούλιο – Αύγουστο και με το ρόστερ ακόμα πριν δύο μέρες να έχει ενίσχυση. Νομίζετε ότι με 6 αγώνες στα προκριματικά και ένα στους ομίλους του Europa, η ομάδα θα κάνει ότι έκανε στο τελείωμα της προηγούμενης σεζόν; Όταν έχει Φορτούνη εκτός που θα ήταν από τους βασικούς άξονες του παιχνιδιού φέτος, Μασούρα εκτός και νέους παίκτες στην επίθεση;

Ο Μαρτίνς το έδειξε ότι ακόμα το ψάχνει όταν δοκίμαζε και το 4-4-2 όπου είχα γράψει σε προηγούμενα κείμενα δεν βλέπω να μένει για πολύ σε αυτή την ιδέα όπως και το έκανε. Η άμυνα κατά κάποιο τρόπο παραμένει ίδια με ΠαπασταθόπουλοΣισέ και ένα καλύτερο τερματοφύλακα από τον Σα. Στα άκρα ο Μολδαβός φαίνεται να παίζει καλύτερα και με πάθος, ενώ στα δεξιά θα γίνει μάχη. Το κέντρο γεμάτο και με Κουντέ extra λύση ως αντι-Καμαρά, για να μείνει η επίθεση που έχει γεμίσει νέους παίκτες και θα πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη χημεία.

Δεν φοβάμαι γιατί, ο προπονητής σίγουρα ξέρει καλύτερα το ρόστερ από εμάς. Είναι κάθε μέρα μαζί και δουλεύουν, οι μεταγραφές είναι σχεδόν όλες δικές του προτάσεις και ικανοποιήθηκαν, οπότε κάτι παραπάνω θα ξέρει. Δεν είναι πρώτος χρόνος στην ομάδα, ξέρει τι εστί Ολυμπιακός, ξέρει τους αντιπάλους, γνωρίζει τι γίνεται γύρω του δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο μέσα σε ένα καλοκαίρι. Ξαναγύρισε πάλι στο 4-2-3-1 αλλά και 4-3-3 που έχει μάθει να παίζει η ομάδα, είναι θέμα χρόνου να ενσωματωθούν οι νέοι παίκτες και να ρολάρει η ομάδα.

Αλήθεια ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βλέπετε; Έχετε δει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα της να πηγαίνει τρένο; Όλες έχουν κάνει γκέλες, ακόμα και η Γιουβέντους είναι στον πάτο της βαθμολογίας με 2 βαθμούς σε 4 παιχνίδια. Η Μπαρτσελόνα κάπου στη μέση και η PSG δεν μπορεί να κερδίσει μέσα στη Μπριζ.

Όλες οι ομάδες θα βρουν τα πατήματα τους και τον δρόμο τους, όσοι έχουν δουλέψει, μαθηματικά θα βγει αυτό πιο μετά. Το έχω χιλιογράψει όσο η ομάδα κάνει ευκαιρίες δεν τη φοβάμαι. Σε 4-5 εβδομάδες η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική με αυτή που έχουμε τώρα, το στοίχημα είναι σε αυτή την περίοδο να μην χαθούν βαθμοί σε Ελλάδα και Ευρώπη γιατί μετά θα τρέχουμε… αν και στην Ελλάδα με τα playoffs υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να ισοφαριστεί ή όποια γκέλα γίνει.

Οι νέοι παίκτες που έχουν έρθει εάν δούμε το τι έχουν κάνει είναι γνωστά, δεν πήραμε στοιχήματα πλην του Ονιεκούρου όπου προσωπικά Αφρικανοί παίκτες ερχόμενοι από Τουρκία δεν με ενθουσίαζαν ποτέ… μακάρι να με διαψεύσει.

Οπότε κρατάμε τους 3 βαθμούς της νίκης, κάποια σημάδια από κάποιους παίκτες και με υπομονή θα περάσει αυτή η περίοδος ως προετοιμασίας – ρολαρίσματος της ομάδας. Δεν θα σχολιάσω την εικόνα γηπέδου αλλά και το παιχνίδι των παικτών της Λαμίας με τα συνεχή σκληρά φάουλ και διακοπές του αγώνα που είναι σύνηθες όταν παίζουν με Ολυμπιακό ομάδες τέτοιου επιπέδου…

Εδώ θα είμαστε για τα υπόλοιπα.