OlympiacosFC_Apollon_SmyrnisFC_Superleague_2021_RedView
23 Σεπτεμβρίου, 2021
Banner

Πέδρο Μαρτίνς οεοεοεοεοε

Καλημέρα παιδάκια! Με αυτό το σύνθημα χθες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο κόσμος και η Θύρα 7 έδειξε για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Πορτογάλου προπονητή που τόσα έχει ακούσει από το καλοκαίρι κι ολας.

Ξέρουμε όμως ότι ο coach, δεν είναι στον Ολυμπιακό για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Είναι εδώ για να δουλέψει και εκπληρώσει τους στόχους που έχει βάλει η ομάδα αλλά και προσωπικά ο ίδιος. Τι κάνει; Αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους, να δουλεύει μαζί με το προπονητικό του team για να δώσει στον κόσμο αυτό που έχει φτιάξει στο μυαλό του από την προετοιμασία.

Τα έγραψα και στο προηγούμενο κείμενο μετά τη νίκη επί της Λαμίας. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι καινούριος στο επιθετικό κομμάτι (και τα μπακ στο επιθετικό κομμάτι τα βάζω), οπότε θέλει τις 4-5 εβδομάδες ακόμα για να στρώσει και να δούμε μεγάλα πράγματα.

Το σύστημα μάλλον έχει κλειδώσει και για φέτος με ένα 4-2-3-1 που μπορεί να γίνει και 4-3-3 αναλόγως αντίπαλο ή καταστάσεις αγώνα.

Για άλλη μια φορά έδειξε ο Μασούρας πόσο πολύτιμος είναι και πόσο έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Βέβαια υπάρχουν ακόμα σκοτάδια που θα λένε ποιος Μασούρας, αλλά εδώ είναι για να βουλώνει στόματα. Ο Τικίνιο στη φάση του 2ου του γκολ έδειξε ότι είναι πραγματικό τανκ στην περιοχή και πιστεύω με Ελ Αραμπί θα έχουν μια “εσωτερική κόντρα” για το ποιος θα βάλει τα πιο πολλά.

Πίσω από τον επιθετικό με Φορτούνη εκτός και με διαχείριση χρόνου σε Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός έχει άλλες δύο επιλογές. Τον μικρό Καμαρά και τον Λόπεζ. Ενώ στο κέντρο διάβασα στατιστικά του Κουντέ στο Sport 24 και το παιδί έδειξε για πιο λόγο ήρθε στον Ολυμπιακό. Ως αντί Καμαρά σε περίπτωση που θα έφευγε με μεταγραφή αλλά τώρα έχουμε και τους δύο. Μαζί με ΕμβιλάΜπουχαλάκη βρείτε μου πιο γεμάτο κέντρο στην Ελλάδα αλλά και από τις ομάδες των ομίλων του Europa League. Μιλάμε για τέσσερις παίκτες εννοείται παντού θα έπαιζαν βασικοί αλλά στο παιχνίδι να δίνουν ίδια πράγματα. Οπότε μπαίνει ο ένας βγαίνει ο άλλος δεν πέφτει το επίπεδο της ομάδας. Να ξέρετε ότι ο Μαντί Καμαρά ήρθε στον Πειραιά και εδώ φτιάχτηκε αυτό που είναι σήμερα, σε αντίθεση ο Κουντέ ήρθε ως έτοιμος παίκτης οπότε μόνο εξέλιξη περιμένω να δω.

Σίγουρα θα έχουμε και καλή “κόντρα” στα άκρα με πολλούς παίκτες να διεκδικούν μέσα από προπονήσεις και αγώνες τη θέση βασικού. Νομίζω η πολυκοσμία σε κάποιες θέσεις θα έχει θετικό πρόσημο για παίκτες αφού ένας εσωτερικός “διαγωνισμός” θα τους κάνει καλύτερους και ένας γλυκός πονοκέφαλος για τον Μαρτίνς που θα ήθελε να παίζουν 22 παίκτες αντί για 11, για να τους βάζει όλους στο παιχνίδι.

Για να τα λέμε όλα όμως, χθες δεν σκότωσε το θηρίο… αφού ο Απόλλωνας μάλλον είναι υποψήφιος για να πέσει, αλλά σε κάτι τέτοια παιχνίδια γίνονται και οι γκέλες εκεί που δεν το περιμένεις και νομίζεις είναι όλα εύκολα. Παρόλα αυτά ήταν ένα παιχνίδι μεσοβδόμαδο που έδωσε ρυθμό αφού η ομάδα θα παίζει 2 παιχνίδια κάθε εβδομάδα σχεδόν και άλλα 90 λεπτά στον προπονητή για να μπορέσει να δέσει το σύνολο μέχρι να ρολάρει.

Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να γράψουμε, ότι και να είδαμε στο τέλος μετράνε οι 3 βαθμοί για το πρωτάθλημα και άλλα 90 λεπτά επίσημου παιχνιδιού για την ομάδα και την προσπάθεια της να βρει τα πατήματα της για φέτος.

Το επόμενο παιχνίδι στην Τρίπολη θέλει προσοχή. Ο Αστέρας είναι δυνατός στην έδρα του και είναι παιχνίδι πριν από Ευρώπη… με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκεί θα δούμε πόσο καθαρό μυαλό θα έχουν παίκτες που πρέπει να έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι και όχι σε αυτό που θα έρθει.

Είχαμε και μπάσκετ κύπελλο με Ηρακλή όπου εντάξει η διαφορά τεράστια, δεν έχουμε κάτι να γράψουμε για το παιχνίδι αφού ξέρουμε τι περιμένουμε να δούμε στα πιο δύσκολα παιχνίδια που πλησιάζουν τον Οκτώβριο.