koe_oct21_RedView
3 Οκτωβρίου, 2021
Banner

Η απαξίωση του πρωταθλήματος πόλο

Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο ανδρών. Ένα πρωτάθλημα, στο οποίο εκτός από την αίγλη των παγκόσμιων αστέρων που ήρθαν φέτος στον Ολυμπιακό, όπως ο πολύς Φιλίποβιτς, έχει και την αίγλη των μεγαλύτερων αθλητικών σωματείων της χώρας, που αν δεν κάνω σοβαρό λάθος, για πρώτη φορά λαμβάνουν μέρος, τόσα πολλά, στην πρώτη κατηγορία.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Εθνικός, Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος, είναι ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη βάση φιλάθλων στην χώρα, κάτι που σημαίνει ότι αυτόματα το ενδιαφέρον όλο και περισσότερου κόσμου, θα αυξηθεί για το άθλημα ακόμα και αν ο κόσμος αυτός, δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με αυτό, ειδικά και μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από την εθνική μας ομάδα, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Αν σε αυτές τις ομάδες προσθέσουμε και τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως την Χίο, την Γλυφάδα και φυσικά την Βουλιαγμένη, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι φέτος πρόκειται να απολαύσουμε το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Βέβαια αυτό το… “απολαύσουμε” δεν είναι και τόσο σίγουρο. Ή μάλλον δεν είναι καθόλου σίγουρο. Θα έλεγα μάλιστα ότι το αντίθετο είναι πιο πιθανό. Το καλύτερο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης των τελευταίων δεκαετιών, είναι πραγματικά θαμμένο από την ίδια την ομοσπονδία η οποία αν και άλλαξε, αν και οι άνθρωποι οι οποίοι ανέλαβαν, διατυμπανίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν, ότι θα δώσουν νέα πνοή στα υδάτινα σπορ, ότι θα τα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, καμία μα καμία διαφορά δεν βλέπουμε από ότι ίσχυε μέχρι πριν τις εκλογές. Οι “νέοι” άνθρωποι που ανέλαβαν δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν μπορούν να αντιληφθούν την ευκαιρία που υπάρχει την δεδομένη χρονική στιγμή για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Καμία μα καμία προβολή από την ομοσπονδία για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε το Σάββατο με έναν αγώνα που είμαι σίγουρος ότι αν ήταν τηλεοπτικός θα έσπαγε τα κοντέρ τηλεθέασης. Μπορεί η δυναμικότητα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να μην είναι η ίδια, αλλά η δίψα για το άθλημα και το ενδιαφέρον των οπαδών των δύο ομάδων, να δουν την ομάδα τους, είναι σίγουρο ότι η τηλεθέαση θα ήταν πολύ μεγάλη.

Μα τι λέω… μιλάω για τηλεοπτική κάλυψη, την ώρα που η διοργανώτρια αρχή δεν έχει κάνει τα απολύτως βασικά για την προβολή του αθλήματος… και του πρωταθλήματος. Με το ζόρι πληροφορηθήκαμε τα αποτελέσματα των αγώνων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ας είναι καλά οι ομάδες που δίνουν τις πληροφορίες μέσω των social media και των site τους. Μέσα σε έναν καταιγισμό πληροφοριών και ειδήσεων σχετικά με τα υδάτινα σπορ, και τα πρωταθλήματα υποδομών, έχουμε και τα φοβερά και τρομερά δελτία τύπου της ΚΟΕ των 5 γραμμών με τα αποτελέσματα. Ίσα ίσα να βγει η υποχρέωση δηλαδή, όπως μας έχει συνηθίσει η ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια.

Όσο για τα φοβερά και τρομερά social media που κοκορεύονται ότι έχουν αναπτύξει στην νέα διοίκηση, καλό θα ήταν τους εξηγήσει κάποιος ότι δεν ξέρουν τίποτα από τον ορθό χειρισμό τους, που θα προσφέρει κάτι στα αθλήματα, αφού η αντιμετώπιση τους είναι η ίδια όπως με τα δελτία τύπου που ανέφερα παραπάνω. Να βγει η υποχρέωση. Και αν στο facebook υπάρχουν αυτά τα υποτυπώδη δελτία τύπου, στο instagram δεν υπάρχει καμία… απολύτως καμία πληροφορία – φωτογραφία – δημοσίευση σχετικά με τους αγώνες της πρεμιέρας. Σαν να μην έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ!

Αν στην ΚΟΕ αισθάνονται “μεγάλοι” για τους νεωτερισμούς της εποχής οι οποίοι καλώς ή κακώς είναι αναγκαίοι για να πάει μπροστά το “εξαιρετικό προϊόν” που όπως διαλαλούσαν έχουν στα χέρια τους, καλά θα κάνουν να βρουν τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της νέας εποχής και όχι να βολευτούν απλά σε μια καρέκλα, ως άλλος χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Σε διάφορα μέσα έχω διαβάσει πολλές παραφωνίες για την νέα διοίκηση που βγαίνουν σιγά, σιγά στην επιφάνεια, λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε νέα και για άλλα θέματα που φαίνονται να εξελίσσονται σε βαρίδια για τον υδάτινο αθλητισμό