Eintracht_FrankfurtFC_OlympiacosFC_Europa_League_2021_RedView
22 Οκτωβρίου, 2021
Banner

Πρώτη ήττα της σεζόν, οι στόχοι και ο ΠΑΟΚ που έρχεται

Κειμενάρα που γράφω με τα νεύρα τσίτα, όχι για τη ομάδα φυσικά αλλά για τους γύρω γύρω που για άλλη μια φορά είναι εδώ να μας τα κάνουν Ζέπελιν.

Θα τα γράψω έτσι όπως τα έχω χύμα και όπως τα βλέπω εγώ, χωρίς φρου φρου και πασαλείμματα για να καλύψω πράγματα και καταστάσεις.

Πάμε λοιπόν… από το πουθενά έχει ξεκινήσει το καλοκαίρι μια φήμη, μουρμούρα, γκρίνια περί Μαρτίνς, του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ προπονητή που έχει περάσει από τον ερυθρόλευκο πάγκο, του προπονητή που έχει κάνει πραγματική ΔΟΥΛΕΙΑ, έχει ΧΤΙΣΕΙ και μας έχει ΧΑΡΙΣΕΙ απίστευτες στιγμές μέχρι τις επόμενες.

Δεν γνωρίζω πως ξεκίνησε και από ποιους αλλά συνεχίζει μέχρι σήμερα και έχει καταντήσει γραφικό και αστείο σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα η ίδια καραμέλα.

Προσέξτε τώρα το ωραίο… ο Ολυμπιακός είναι 1ος στο πρωτάθλημα και στο Europa ήταν 1ος, πήγε 2ος με ένα βαθμό διαφορά έχοντας στον Πειραιά τη ρεβάνς με Άιντραχτ και εννοείται μέσα σε πρόκριση. Αυτός ο Ολυμπιακός που έκανε την 1η του ήττα της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη 21 Οκτωβρίου! Να το ξαναγράψω έκανε την 1η του ήττα της σεζόν που ξεκίνησε Ιούλιο, στις 21 Οκτωβρίου, όταν την ίδια στιγμή όλες οι ομάδες στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν γράψει πιο πολλές. Μιλάμε για σχιζοφρένεια, βέβαια αυτό δείχνει και την τρέλα που έχουμε με την ομάδα που θέλουμε να τελειώνει τις σεζόν ούτε με ισοπαλία.

Πάμε τώρα στα του παιχνιδιού. Ναι ο Ολυμπιακός από τις αρχές δεν έπαιζε καλή μπάλα μέχρι και σήμερα δεν είναι ο Ολυμπιακός που έχουμε συνηθίσει και θέλουμε να βλέπουμε, υπάρχει λόγος όμως.

Ο προπονητής ξέχασε το ποδόσφαιρο; Ξέχασε να προπονεί; Ωραία τα ξέχασε, ή έχει χάσει τη μπάλα που λένε αρκετοί. Δεν είναι μόνος του στον πάγκο, γύρω του έχει άλλα δέκα άτομα στο τεχνικό team που μιλάνε καθημερινά, δηλαδή εάν κάνει όπως λένε μερικοί μαλακίες, δεν υπάρχει κάποιος εκεί να του πει “coach τι κάνεις;”. Δεν μπορεί ο Τοροσίδης για παράδειγμα να του το πει, αλλά για αυτό υπάρχει ο Καρεμπέ εκεί που έχει πιο άμεση σχέση μαζί του, αλλά μάλλον όλοι τους είναι άσχετοι που περνάνε κάθε μέρα τη ζωή τους στου Ρέντη με τους παίκτες και έχουμε καλύτερη γνώση εμείς από την καναπεδάρα μας τρώγοντας σουβλακάρες και πίτσες και με τα λαδωμένα χέρια πατάμε τα κουμπιά στο Championship Manager που εκεί δεν μπορεί να μας απολύσει κανένας αφού σε ήττα, ξαναπαίζεις το παιχνίδι… τρομερό;

Λοιπόν ζουλάπια, ο Μαρτίνς δεν τρελάθηκε ούτε ξέχασε το ποδόσφαιρο και την προπονητική. Ο Μαρτίνς ακόμα δεν μπορεί να βρει σταθερές στην ομάδα για αυτό και έχει δοκιμάσει ότι σχήματα έχουμε δει. Οι μόνοι σταθεροί είναι Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο, τα 3 βασικά χαφ από πέρυσι Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά και μπροστά ο μικρός Καμαρά! Ο Αγκιμπού για να καταλάβετε προοριζόταν για την ομάδα του Ολυμπιακού Β, και έχει φτάσει στο σημείο να ξεκινάει βασικός γιατί ο Μαρτίνς μετά την απουσία Φορτούνη δεν μπορεί να βρει στο 8άρι την κίνηση που θέλει.


Εκεί υπολόγιζε τον Ρόνι Λόπεζ αλλά μας ήρθε στα ίδια κιλά με εμένα… Ο Βαλμπουενά αισίως έχει πατήσει τα 37 και δεν είναι για 90λεπτα, οπότε με τους πειραματισμούς του ψάχνει το 8-10 που θα παίξει σε ένα 4-2-3-1 ή με 4-3-3 και 4-2-2 όπου εκεί τον έχει προδώσει ο Ονιεκούρου που άλλη εικόνα είχε στη Γαλατά και εδώ δεν κάνει τίποτα πέρα από το να τρέχει και να χάνει τη μπάλα. Εκεί θα του δώσει σίγουρα ο Γκάρι που θα μπει στη βασική εντεκάδα και δεν βλέπω να βγαίνει με Μασούρα στο άλλο άκρο.

Στην επίθεση ο ερχομός Τικίνιο του δίνει την ίδια δεινότητα στο σκοράρισμα που έχει ο Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός μην ξεχνάτε και σας ξεγελάει βρίσκεται στα 34 του και πέρυσι έβγαλε σχεδόν μια σεζόν μόνος του με βοήθειες του Χασάν.

Για να τα λέμε όλα τώρα. Ο Ολυμπιακός πέρυσι πήρε ένα πρωτάθλημα αέρα, έχασε τον τελικό κυπέλλου και οι παίκτες ένιωσαν ότι είναι ανίκητοι αλλά είναι και βασιλιάδες εδώ στην Ελλάδα. Τα έχουν όλα, πληρωμές στην ώρα τους, ζουν σε μια χώρα που έχει τα πάντα και περνάνε τέλεια και στην εργασία τους έχουν από τις καλύτερες εγκαταστάσεις και ανθρώπους γύρω τους. Δεν τους λείπει τίποτα.

Κάπου εκεί χάλασε το καλοκαίρι, πριν την προετοιμασία ίσως και μετά, με τα θέματα Covid με ότι έγινε με Σεμέδο και άλλα. Εκεί νόμιζαν ότι επειδή είναι οι καλύτεροι μπορούν να κάνουν και ότι θέλουν αφού από τους άλλους είναι μια και δύο σκάλες καλύτεροι και το ξέρουν. Κάπου εκεί χάθηκε ο επαγγελματισμός τους και λειτούργησαν σαν μικρά παιδιά που ανοίγουν τα παιχνίδια τους.

Εκεί η ΠΑΕ τράβηξε αυτιά όπως έπρεπε έκατσαν και τραυματισμοί παικτών σε αυτή την περίοδο και ο Μαρτίνς είχε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και την ομάδα ποτέ ολοκληρωμένη, όπως θα ήθελε για να δουλέψει.

Μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος το βλέπουμε δεν κάνει τρέλες, απλώς ψάχνει με ποιους θα ξεκινάει, δεν μπορεί να εμπιστευτεί παίκτες ακόμα και βασίζεται στους λεγόμενους “παλιούς”, που όμως δεν του προσφέρουν ότι του πρόσφεραν την προηγούμενη σεζόν. Οι ίδιοι παίκτες είναι ΜπουχαλάκηςΕμβιλάΚαμαρά που όμως φέτος τους βλέπεις και αποδίδουν μόνο το 50% από αυτά που γνωρίζουν, μπορούν και τους έχουμε συνηθίσει.

Μοιραίως ο Μαρτίνς το ψάχνει και όσο αυτό το ψάχνει δεν υπάρχει καιρός για χασούρα και το έχει καταφέρει. Ενώ ακόμα είναι σαν περίοδος που πάει να δέσει η ομάδα, έχει καταφέρει να έχει τον Ολυμπιακό πρώτο στο πρωτάθλημα και σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρώπη που ίσως τερματίσει και στην πρώτη θέση στο τέλος.

Οπότε σκάστε και κάντε υπομονή, στην πρώτη ήττα μουρμούρα ρε; Δηλαδή στη Ρόμα του Μουρίνιο που άρπαξε 6 από κάτι απίθανους Νορβηγούς τι πρέπει να κάνουν; Μήπως να διώξουν και τον Μουρίνιο; Αλλά ξέρω τι θέλετε να φύγει ο Μαρτίνς για να φάτε κανένα απίθανο Γκατούζο όπως έγραψε κάτι που γνωρίζαμε κάποιοι, ο Περπερίδης στο facebook μετά τον αγώνα με Φενέρ. Ή θα θέλατε τον Μαρίνο Ουζουνίδη που μια εποχή υπήρχε μερίδα του κόσμου που τον ήθελε! Είστε σοβαροί γαμώ την πουτάνα μου γαμώ σε αυτή τη χώρα;

Πάρτε το χαμπάρι δεν έχετε την παραμικρή γνώση σε τίποτα πέρα από την εργασία σας και εκεί δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Είμαστε η χώρα που στις εκλογές όλοι έχουν εκείνο τον γνωστό από μέσα που γνωρίζει το αποτέλεσμα, το καλοκαίρι όλοι είχαν τον άλλο γνωστό που τους έλεγε για νέο lockdown τον Σεπτέμβριο και εννοείται όλοι έχουν ένα γνωστό σε νοσοκομείο που ξέρει από μέσα τι γίνετε με τον Covid. Τα @@ μου ξέρετε ρε μαλάκες, που τώρα να σας βάλω να γράψετε τεστ έκτης δημοτικού οριακά θα το περάσετε μερικοί.

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας, η ομάδα έχει οργανόγραμμα, έχει ιεραρχία και όσοι δουλεύουν εκεί έχουν γνώση στο αντικείμενο τους, έχουν δοκιμαστεί και είναι η γαμημένη εργασία τους αυτή. Ξυπνάνε και κοιμούνται με την δουλειά τους στο μυαλό τους την ίδια στιγμή που εσείς εκεί έξω είστε γνώστες προπονητικής στους αγώνες και μετά γνώστες των reality στην τηλεόραση. Η άποψη σας για τον Ολυμπιακό έχει την ίδια βαρύτητα με την άποψη σας για το Survivor και το MasterChef.

Θα πει κάποιος και εσύ ρε καράφλα που γράφεις τώρα αυτό το κείμενο στο ίδιο επίπεδο δεν είσαι; Ναι, δεν διαφωνώ ότι δεν έχω καμία γνώση προπονητικής, αλλά γράφω ότι βλέπω και ότι αισθάνομαι που δύσκολα θα πέσω έξω. Επίσης θα έχετε καταλάβει ζουλάπια ότι δεν θα κρίνω ποτέ κάποιον επαγγελματία στην δουλειά του αφού δεν έχω την κατάλληλη γνώση. Γίνεται ρε βοσκοί να κρίνετε έναν μάγειρα για παράδειγμα όταν το μοναδικό γκουρμέ που έχετε φάει είναι το βρώμικο έξω από το γήπεδο; Γίνεται να μου πεις ότι ένα ουίσκι είναι καλό όταν του έχεις βάλει δέκα παγάκια και coca cola, σοβαρά τώρα;;;

Μάθετε να σέβεστε τους πάντες και ειδικά όσους είναι επαγγελματίες και κάνουν τη δουλειά τους, που ναι θα κάνουν λάθη αλλά τα κάνουν έχοντας τη γνώση, εσείς δεν έχετε κατά διάνοια τη γνώση που έχει ένας επαγγελματίας πάνω στον τομέα του.

Επίσης σταματήστε και την άλλη πίπα… που λέτε όταν θα πάει καλά η ομάδα ότι κάνατε καλοπροαίρετη κριτική για να καλύψετε τις πίπες που λέγατε πιο πριν. Μάθετε να ξεχωρίζεται την κριτική από την άποψη και τα ξαναλέμε.

Στα του αγώνα τώρα, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Η Άιντραχτ ήταν μια ταχύτητα παραπάνω από τον Ολυμπιακό και το είδαμε όλοι, Γερμανική ομάδα άλλωστε. Που μπορεί να έχει κάνει φέτος μια νίκη στη Μπουντσελίγκα αλλά την έχει στην έδρα της Μπάγερν…

Ο Ολυμπιακός πήγε να παίξει με τον Μαρτίνς να κατεβάζει ένα 4-2-3-1 που πιο πολύ σε 4-3-3 έβγαινε με Μαντί Καμαρά ως 8άρι που δεν έκανε αυτά που μας έχει συνηθίσει και ένα Μπουχαλάκη να δυσκολεύει Εμβιλά πολύ.

Γενικά ο Ολυμπιακός χθες είχε κακή εικόνα, όσο και να έπαιζαν δεν θα έκανε τίποτα παραπάνω, δεν βγήκε τίποτα από ότι ήθελε ο Μαρτίνς και ήταν αγώνας πάμε παρακάτω γιατί έχουμε πιο δύσκολα την Κυριακή.

Με τη χθεσινή ήττα δεν χάθηκε τίποτα, αφού ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία εντός έδρας με μια νίκη να ανατρέψει την εικόνα της βαθμολογίας, αφού και η ισοπαλία στο άλλο παιχνίδι έκατσε κουτί. Για εμένα η Φενέρ πρέπει να κερδίσει στο Βέλγιο για να παραμείνει στο παιχνίδι και να χτυπήσει το παιχνίδι με την Αίντραχτ στην Τουρκία.

Το σημαντικό παιχνίδι είναι την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Ένα ΠΑΟΚ που το δουλεύει καλά για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς κόσμο, αφού ο βάζελος που τον υποδέχεται επίσης, πάει να τιμωρηθεί και να παίξει χωρίς κόσμο για 2 έως 4 αγωνιστικές, μαντέψτε… την 2η εντός παίζει με ΠΑΟΚ….

Ο Μαρτίνς για άλλη μια φορά θα αλλάξει εντεκάδα, δεν είμαι ο Κάλχας αλλά είναι φυσιολογικό να κάνει αλλαγές και δοκιμές. Εγώ έτσι όπως έχω δει τον ΠΑΟΚ, θα κατέβαζα 4-4-2 με Τικίνιο και Ελ Αραμπί μπροστά, αφού ο ΠΑΟΚ κάθεται πίσω. Εδώ χθες οι άλλοι με 10 παίκτες από την αρχή του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν πίσω.

Με δύο μπροστά και στα άκρα ΜασούραΓκάρι θα εγκατασταθούμε στην περιοχή του, και μιλάμε για ένα σύστημα που δεν του έχει βγει του Μαρτίνς αλλά με αυτή την εικόνα αυτό βλέπω ότι θα δούλευε σε αυτή την περίπτωση. Δεν γίνεται να μην ξαναμπεί γκολ, ειδικά με την ποιότητα αυτών των παικτών. Στο δεύτερο μπορεί να το γυρίσει με το ρίξει μέσα Βαλμπουενά, αλλά βλέπω πάλι 4-2-3-1 θα παίξει με μικρό Καμαρά στον άξονα. Το ξαναγράφω μην σας προβληματίζει, απλώς δεν μπορεί ακόμα να βρει χημεία και να εμπιστευτεί αυτούς που θα έπρεπε να βγουν μπροστά, για αυτό και τα πειράματα.

Σας είχα γράψει μετά τις Εθνικές ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός και θα είναι, βρίσκεται όπου βρίσκεται σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη έχοντας βγάλει στο χορτάρι το 50% των δυνατοτήτων του, για να καταλάβετε και τη διαφορά που έχει με τους άλλους. Μόνο καλύτερα θα πάει η ομάδα αρκεί οι μεταγραφές επιτέλους να μπουν στη ροή των αγώνων.

Ναι αυτοί που ήρθαν ήταν επιλογές του Μαρτίνς, αλλά όπως σας έχω γράψει και στο μπάσκετ τις μεταγραφές τις κάνεις σύμφωνα με την εικόνα που έχεις δει ήδη και ρισκάρεις να δεις τα ίδια στο μέλλον. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τι θα σου βγει, απλώς έχεις ως κάποια εγγύηση την εικόνα κάποιου παίκτη μέσα από το ιστορικό του. Δείτε για παράδειγμα το κείμενο του Λαλά εδώ στο RedView.gr τι είχε κάνει στη Γαλλία, και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα στον Ολυμπιακό. Δείτε Ονιεκούρου των 5εκ στη Γαλατά και δείτε εδώ.

Κι όμως με αυτές τις δυσκολίες ο Μαρτίνς δουλεύει και το ψάχνει μέχρι να καταλήξει για το υπόλοιπο και μέσα σε αυτή την περίοδο έχει κάνει μόνο μια γαμημένη ήττα! Όποιος πιστεύει μπορεί καλύτερα ας στείλει αίτημα στην ΠΑΕ να το ψάξουν.

Αυτά για σήμερα που δεν τα γράφω και ήρεμα… θα περιμένω σήμερα το μπάσκετ με ΤΣΣΚΑ που σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα βγάλουμε άχρηστο Σλούκα, ψηλούς και Μπαρτζώκα… η πρώτη φορά είναι; Ειδικά για Σλούκα διαβάσαμε κάτι τέτοια μετά τον αγώνα με Μπαρτσελόνα, σε αυτό είμαστε πρωταθλητές…