OlympiacosFC_Eintracht_FrankfurtFC_Europa_League_2021_RedView
5 Νοεμβρίου, 2021
Banner

Μια ήττα που δεν άξιζε και Μαρτίνς μέχρι το τέλος

Ήττα στα χασομέρια που λέμε, για δεύτερη φορά από την Άιντραχτ όπου το αποτέλεσμα αυτό έριξε τις πιθανότητες για την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση, μόνο αυτό και τίποτε παραπάνω.

Αντικειμενικά ο Ολυμπιακός έκανε μόλις την δεύτερη ήττα του στην φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που το έχουν κάνει ομάδες όπως Τσέλσι, Ρεάλ, Πόρτο, Άγιαξ και ίσως άλλες 1-2 που μπορεί να έχω ξεχάσει. Οι παραπάνω ομάδες μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι χθες από το ξεκίνημα της σεζόν τους έχουν μόλις δύο ήττες και η μόνη αήττητη να παραμένει η Λίβερπουλ. Κρατήστε αυτό το στατιστικό για πιο μετά.

Η σεζόν 2021-2022 του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Μαρτίνς χθες παρέταξε τον Ολυμπιακό έτσι όπως περιμέναμε και όπως θα έχουμε συνηθίσει με το 4-2-3-1 και επιστροφή του Ονιεκούρου στο ένα άκρο. Απόλυτα ορθολογική εντεκάδα που κατά 95% ο καθένας μας έτσι θα έστηνε την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός με τη δύναμη της έδρας μπήκε δυνατά και έκανε γρήγορα το 1-0 με τον συνήθη ύποπτο Ελ Αραμπί, αλλά στα καπάκια δέχτηκε πάλι γκολ μετά από λάθος της άμυνας και των κακών αποστάσεων των γραμμών.

Ένα πράγμα που ξεχώριζε ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς τα προηγούμενα δύο χρόνια με φέτος είναι η αμυντική αποτελεσματικότητα, αφού δεχόταν γκολ με το σταγονόμετρο. Φέτος υπάρχει μια αστάθεια αφού Σεμέδο μας τελείωσε νωρίς και ΣισέΜπα μπορεί να έχουν καλά στοιχεία αλλά έχουν εύκολα και το λάθος. Οπότε ο Παπασταθόπουλος με την εμπειρία του πρέπει να κάνει ακόμα πιο πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Όσο ο Ολυμπιακός θα δέχεται γκολ, τόσο θα περιμένει πιο πολλά από την επίθεση του.

Μια επίθεση και ένα 4-2-3-1 που δούλευε ρολόι όταν το κέντρο ήταν στα καλά του. Μαντί ΚαμαράΕμβιλάΜπουχαλάκης είναι οι παίκτες βαρόμετρο για το πως θα συμπεριφερθεί η ομάδα στο χορτάρι. Η αρχή και το τέλος είναι το κέντρο αυτό θα κόψει, αυτό θα “ράψει” τέλος. Το κέντρο φέτος δεν πειράχτηκε καθόλου, ίσα ίσα ήρθε και 4ος για να γεμίσει πιο πολύ η γραμμή αν και πιστεύω ότι έγινε η μεταγραφή του Κουντέ γιατί στην ΠΑΕ περίμεναν πρόταση για Καμαρά.

Η μοναδική γραμμή που δεν πειράχθηκε στην ομάδα το κέντρο με τους ίδιους παίκτες φέτος παίζει τουλάχιστον 50% κάτω από τα δεδομένα των προηγούμενων σεζόν. Από εκεί ξεκινάει το πρώτο και βασικό πρόβλημα της ομάδας, όπου ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να ξέρω τον λόγο γιατί αυτό παρά να κάνω εικασίες.

Ο Καμαρά για άλλη μια σεζόν έμεινε στην ομάδα και δεν έκανε το βήμα παραπάνω που αναζητά κάθε καλοκαίρι και ίσως του έχουν φουσκώσει το μυαλό οι μάνατζερ; Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν είμαι στα μανατζερικά και δεν μπορώ να έχω εικόνα τι και πως. Πάντως πιστεύω και είναι προσωπική άποψη, ότι η μαλακία που έγινε με Σεμέδο και ίσως χάλασε τη μεταγραφή του, χάλασε μια σειρά από μεταγραφικές καραμπόλες που ίσως είχαν σχεδιάσει στην ΠΑΕ, το ξαναγράφω προσωπική άποψη και αίσθηση.

Ο Εμβιλά που είναι ο αγαπημένος μου από την πρώτη μέρα που ήρθε γιατί γνωρίζω τι εστί Εμβιλά και πόσο τεράστιος παίκτης είναι επίσης σε ρηχά επίπεδα. Φταίει ο covid που πέρασε, όλους τους επηρεάζει αλλά θα πρέπει επαγγελματίες παίκτες να είναι πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και το αφήνω εδώ. Είχε και τραυματισμό, τον άφησαν πίσω αφού έλλειπε σε αρκετά παιχνίδια από το καλοκαίρι που η ομάδα άρχιζε να ψάχνει ρυθμό για να μπει στη σεζόν.

Ο Μπουχαλάκης μόνο να τρώει τη μουρμούρα του κόσμου του αρκεί, αφού όταν σε κάνουν πρωτοσέλιδο φυλλάδες τύπου “Μπαχαλάκης” φτάνει να δώσει πάτημα στον κάθε άμπαλο εκεί έξω να έχει γνώμη. Νομίζω τον έχει πάρει η μπάλα μαζί με τους άλλους στο κέντρο και έχει πέσει επίπεδο και αυτός από τα στάνταρ που ξέραμε. Για Κουντέ σας έγραψα σε προηγούμενο κείμενο ναι μεν ήρθε ως έτοιμος παίκτης από τη Γερμανία αλλά ανέτοιμος σωματικά για να μπει στην ομάδα.

Για να έρθουμε στην επιθετική γραμμή την τριάδα των επιθετικών χαφ όπου εκεί η έλλειψη Φορτούνη από την αρχή της προετοιμασίας και η ανετοιμότητα άλλων παικτών ακόμα, έχουν κάνει τον μικρό Καμαρά να φαίνεται ως “μικρός Φορτούνης” με αυτά που κάνει στο παιχνίδι. Να το ξαναγράψω; Ένα παιδί, παίκτης που προοριζόταν για τον Ολυμπιακό Β έχει πάρει τη θέση βασικού σπίτι του γιατί απλά δίνει αυτά που ζητά ο προπονητής και δεν του τα δίνουν άλλοι.

Για να τα λέμε όλα μετά τον τραυματισμό του ΚΦ7 δεν αποκτήθηκε παίκτης στη θέση του, γιατί ίσως υπολόγιζε ο Μαρτίνς τον Βαλμπουενά ή Λόπεζ να την καλύψουν για την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, αφού νομίζω από τη νέα χρονιά ο Φορτούνης θα μπορεί να παίξει.

Αλλά ο Βαλμπουενά στα 37 του δεν είναι για βασικός και όποτε τον έβαζε ο Μαρτίνς πέρυσι πιο πολύ στα πλάγια πήγαινε παρά στον άξονα. Ο Λόπεζ της Σεβίλλης δεν γίνεται να ξέχασε τη μπάλα αλλά όπως επίσης είχα γράψει πιο παλιά ήρθε και με παραπάνω κιλά, αν θυμάμαι καλά ήρθε και προς το τέλος των μεταγραφών οπότε ούτε προετοιμασία με την ομάδα έκανε.

Χθες ο Ολυμπιακός εύκολα θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να ήταν 3-1 και η Άιντραχτ να παίζει με 10 παίκτες και σήμερα οι ίδιοι που κράζουν μόνο τον προπονητή να γύριζαν αλλιώς το μπιφτέκι.

Παρόλα αυτά θέλει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου σε κάποιες φάσεις και να δουλεύει το VAR εν έτη 2021, σε ενάμιση μήνα μπαίνουμε στο 2022, ο άνθρωπος πάει στο φεγγάρι και εδώ λέμε δεν δούλευε το VAR…

Δεν θα σταθώ στα της διαιτησίας όλοι είδαν, έχουμε δει, δεν μπορώ να κάνω κάτι, είναι θέμα της ΠΑΕ πως θα το δουλέψει αυτό και μόνο εκείνοι μπορούν να βρουν το τι γίνεται.

Στα του αγώνα όμως, ενώ το πρώτο ημίχρονο κύλισε όπως έπρεπε και με ατυχία δεν ξεκίνησε το δεύτερο με προβάδισμα, ήρθε σιγά σιγά μια καθίζηση. Το κέντρο έχανε παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά η ισοπαλία έμενε, οι Γερμανοί ήταν οκ με αυτό, ο Ολυμπιακός έψαχνε την ευκαιρία για να χτυπήσει και να πάρει τη νίκη.

Αλλαγές έγιναν, πολλοί λένε αργά, δεκτό εάν πάμε με το ρολόι, αλλά και που έγιναν τι έγινε; 1-2 στο τέλος μπορώ να απαντήσω εγώ, ναι με τις αλλαγές που δεν έφεραν τίποτα απολύτως στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έχασε. Οπότε μετά το αποτέλεσμα μπορώ και εγώ να λέω ότι δεν έπρεπε καν να τις κάνει και να μείνει έτσι, γιατί ίσως θα τελείωνε ισοπαλία.

Ξέρω σε πολλούς ξενίζει όπως το γράφω αλλά θέλω να δείξω ότι αυτή είναι η λογική σας! Νομίζετε ότι με τις αλλαγές θα μπουν οι φρέσκοι και θα γίνουν Μέσι να κερδίσουν το παιχνίδι μόνοι τους. Το έγραψα, ο Μαρτίνς δεν είναι χαζός, απλώς ακόμα και τώρα Νοέμβριο μήνα δεν μπορεί να εμπιστευτεί κάποιους παίκτες. Δεν μπορούν, είναι κουρασμένοι, έχουν θέματα; Δεν το γνωρίζω και δεν είναι δική μου δουλειά να το λύσω, είναι θέμα που στου Ρέντη γνωρίζουν καλύτερα. Αλήθεια λέτε να έχει τρελαθεί ο Πορτογάλος και να λέει καλά τα πάω με 11 παίκτες ας μην βάλω άλλους μέσα. Λέτε άλλοι στο team να μην το έχουν συζητήσει αυτό; Τι νομίζετε ότι ο Μαρτίνς θέλει η ομάδα του να μην κερδίζει; Έχει βάλει κάποιο στοίχημα με τον εαυτό του να βγάλει τη χρονιά με 11-14 παίκτες μέχρι το τέλος; Για να καταλάβω δηλαδή τι σκατά έχετε στο μυαλό σας όταν πετάτε την κάθε μαλακία σας.

Μάλλον ξεχάσατε τα κολλύρια που θέλαμε για να κερδίσουμε ακόμα ομάδες τύπου Μπερσεβά ή και τον Απόλλωνα που φωνάζαμε για πέναλτι στο τέλος σε χαμένη σεζόν…

Αρκετοί πεθυμήσατε και τον Βαλβέρδε που όταν ήταν στον Ολυμπιακό και έφερνε Ορμπαίθ, Ντομί, Όσκαρ, Ουρτάδο και Μαρκάνο οι ίδιοι λέγατε ότι φέρνει τους δικούς του για να βγάζει μίζες. Τα ξεχάσατε; Και στην τελική πέρα από το προσωπικό του πρόβλημα ο Βαλβέρδε πάντα έβλεπε τον πάγκο της Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό ως το σκαλοπάτι, όπου και έτσι έγινε.

Ο Μαρτίνς ήρθε από το πουθενά, χωρίς πολλά και έφτιαξε μια ομάδα από το μηδέν, άκουσε πολλά από το χαμένο φιλικό με Μπρίζ εάν θυμάμαι που χάσαμε με μεγάλο σκορ, στην προετοιμασία μέχρι το αποκλεισμό από την Λαμία, αλλά αυτός εκεί συνέχισε να δουλεύει για να μας χαρίσει στιγμές, τίτλους και προκρίσεις που είχαν χαθεί πριν από τον ερχομό του.

Μην ξεχνάτε εάν πάλι το θυμάμαι καλά, είχε πρόταση από Άραβες και καλή όπου αρνήθηκε γιατί απλά θέλει να τελειώσει αυτό που έχει στο μυαλό του με τον Ολυμπιακό. Μα θέλει να πάει στην Premier, ναι δεν είναι κακό να έχεις όνειρα και βλέψεις, αλλά σέβεται τον σύλλογο και ότι του έδωσε μέχρι σήμερα και γνωρίζει ότι για να κάνει το μεγάλο βήμα πρέπει να έχει αποτέλεσμα και για αυτό δουλεύει.

Αλήθεια εάν φύγει αύριο κι όλας, τι νομίζεται θα γίνει στον Ολυμπιακό; Για κάποιο καιρό θα έχουμε υπηρεσιακό προπονητή τύπου Ιμπαγάσα, Νικοπολίδη κτλ, μέχρι να βρεθεί ο επόμενος. Και τι νομίζετε ότι στη μέση της σεζόν θα έρθει ο Μουρίνιο (που αυτή την Μπόντο πάλι δεν κέρδισε) ή ο Τουχέλ θα αφήσει το Λονδίνο για τον Πειραιά. Πρέπει να πατάμε και λίγο Γη και να δούμε τι παίζει γύρω μας. Πάνε οι εποχές που έπαιζαν ονόματα και έλεγες αυτός είναι καλός γιατί έκανε αυτό και εκείνο, αυτοί είναι ελάχιστοι και είναι οι σταρ που λέμε. Στην Ελλάδα και για αυτό δεν φταίει ο Ολυμπιακός εννοείται θα έρθουν προπονητές που πάνω κάτω θα είναι στοιχήματα. Δεν το βλέπετε στους άλλους τι γίνεται; Από τον Μιλόγεβιτς (που είχε ακουστεί για Ολυμπιακό παλιά), πήγαν στον Γιαννίκη, οι μπουγάτσες ξαναέφεραν τον παπατζή που τους πουλάει παραμύθι και οι βάζελοι κάθε εβδομάδα πάνε για πρωτάθλημα όταν παίζουν εντός και το ξεχνάνε όταν παίζουν εκτός.

Ο κόσμος προχωράει βγείτε από τη λούμπα για όλα φταίει ο προπονητής και ότι οι αλλαγές θα φέρουν μόνο καλό, δεν βάλατε μυαλό στο μπάσκετ με Μπλάτ; Για να έρθει η εποχή του Μπαρτζώκα ο όποιος μετά από ευρωπαϊκή κούπα, τον έκαναν να παραιτηθεί μετά από χαμένο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Μαλάκες θα σας τα θυμίζω για εκατό ζωές αυτά, ναι αυτές τις μαλακίες που έχουν γίνει γιατί το πάθημα θα πρέπει να γίνεται μάθημα και όχι να ξαναπέφτουμε στα ίδια.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ πως και πως περιμένουν να βγει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό γιατί ξέρουν με τον Πορτογάλο μπαμπά δεν έχουν τύχη ούτε φέτος που θα ξαναπάρει πρωτάθλημα!

Διαβάστε τα γνωστά site που σας λένε “αλήθειες”, μάλλον σας γράφουν αυτά που θέλετε να διαβάσετε και επειδή ταιριάζουν με τις λογικές σας λέτε σωστά το σκέφτηκα. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε γνώμη και άποψη για κάτι, μετά ένα μεγάλο ποσοστό ψάχνει μέσω των site την επιβεβαίωση της σκέψης τους για να συνεχίσουν την ίδια πίπα να λένε.

Εγώ ξέρω ότι με τον Μαρτίνς είδα μπαλάρα, είδα τίτλους, είδα προκρίσεις, περιμένω προκρίσεις περιμένω τίτλους και θα τους έχω. Είναι ότι καλύτερο έχει περάσει από τον πάγκο το λένε και τα στατιστικά του αυτό και ότι δουλεύει στο 100% στου Ρέντη. Ναι εντάξει δεν φοράει κοστούμια στον πάγκο και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις και ίσως ξενίζει αλλά θα συνεχίσει να πονάει κόσμο.

Υπάρχει διοίκηση που πληρώνει και έχει δώσει όλες τις ανέσεις σε παίκτες και προπονητές. Από εκεί και πέρα η ευθύνη βαραίνει στο 100% τους παίκτες που είναι δουλειά τους να συνέλθουν και να αποδώσουν αυτά που ξέρουμε και τους έχουμε δει να κάνουν. Να λύσουν τα χέρια του προπονητή όπου θα ξέρει ότι αλλαγή και να κάνει δεν θα πέσει η απόδοση ή ποιότητα της ομάδας, όπως έκανε πέρυσι.

Από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει το όλο σκηνικό σε παίκτες αλλά και γύρω γύρω με την μέγιστη μαλακία περί Μαρτίνς, μιλάμε από τα φιλικά έτσι; Χωρίς λόγο, η εργολαβία ξεκίνησε για τα καλά ρίχνοντας τον σπόρο της αμφισβήτησης και στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να ανθίσει, γενικά στην Ελλάδα η μαλακία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα πάντα.

Προσωπικά θα στηρίζω τους πάντες, αλλά είναι η ώρα παίκτες να ξυπνήσουν, αλλιώς ο Ιανουάριος είναι κοντά για αλλαγές και όχι μόνο…

Να έβλεπα την ίδια περσινή απόδοση παικτών φέτος και ο Ολυμπιακός να είχε άσχημα αποτελέσματα και κακό παιχνίδι, ναι να πω Μαρτίνς δεν μας τα λες καλά. Αλλά όταν βλέπω παίκτες που τους ξέρουμε και ήταν στην ομάδα να έχουν τη μισή απόδοση από πέρυσι, sorry αυτό πάει αλλού και πρέπει να λυθεί αλλιώς, ο προπονητής έχει δεμένα χέρια.

Σήμερα με Μονακό στο ΣΕΦ άλλη μια νίκη και πάμε για το 6-2, την ίδια στιγμή οι άλλοι έριξαν λευκή πετσέτα αλλά βλέπετε τίποτα να γράφουν; Μάλλον οι Αγγελόπουλοι ψάχνουν τρόπο για να φύγουν από την ομάδα θα σας γράψουν πάλι. Ειλικρινά αρκετοί εκεί έξω που στα δύσκολα συνεχίζατε την ηλίθια γραμμή κάποιων ΑΡΔ, βλέπετε τι γίνεται στα media; Μπορείτε επιτέλους να αποκτήσετε σωστή σκέψη και να δείτε κάποια πράγματα που σας γράφω εγώ και άλλοι και επιτέλους να μην τα καταπίνετε αμάσητα ότι σας προσφέρουν. Ο καθένας εκεί έξω τη δουλειά του θέλει να κάνει, αυτό του δίνει ψωμί.

Εγώ προσωπικά την καύλα μου κάνω και γράφω, πληρώνω hosting, domain, design και την ώρα να γράφω κείμενο γιατί μου αρέσει. Όπως θα έχετε δει ούτε διαφήμιση δεν έχω γιατί δεν με νοιάζει, απλώς γράφω ότι γράφω, όπως το βλέπω απλά και έτσι όπως πιστεύω ότι είναι αλλά τουλάχιστον σας εξηγώ και 2-3 πράγματα δεν σας τα γράφω και μετά λέω ακολουθήστε με σαν Ευαγγέλιο…

Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!