OlympiacosFC_IonikosFC_Superleague_2021_RedView
8 Νοεμβρίου, 2021
Banner

Νίκη επί Ιωνικού η διακοπή και ο Covid

Το χθεσινό παιχνίδι δεν είναι για αναλύσεις, ούτε το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν κάτι τρομερό, αντιθέτως ο Ολυμπιακός για άλλο ένα παιχνίδι άφησε απορίες σε όλους.

Τέτοια παιχνίδια ειδικά στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει να τα κερδίζει εύκολα και με ευρύ σκορ, κάτι που φέτος μέχρι στιγμής δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Ίσα ίσα που όταν έχεις σκορ με διαφορά ενός τέρματος όλα μπορούν να συμβούν στο τέλος, ένα τσαφ, ένα γλίστρημα και δεν αργεί να γίνει η ζημιά.

Το μόνο που κρατάμε από τον αγώνα είναι οι 3 βαθμοί, πού είτε με 1-0 είτε με 5-0, τρεις είναι για τη νίκη δεν αλλάζει αυτό, το σακούλι να γεμίζει.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα με 4 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης, σε θέσεις που πάνω κάτω έχουμε υποψιαστεί που κάνει τις αλλαγές, αφού κάποιοι μένουν ακλόνητοι. Φαίνεται ακόμα και τώρα Νοέμβριο μήνα δεν μπορεί να βρει τον συνδυασμό που θέλει, αφού δεν είναι σίγουρος για κάποιους. Δεν μπορεί να εμπιστευτεί ακόμα παίκτες όπως πέρυσι που ήξερε έβγαζε έβαζε και δεν άλλαζε η ποιότητα της ενδεκάδας.

Φέτος το έχω γράψει πολλές φορές, η προετοιμασία ξεκίνησε περίεργα, ήρθαν παίκτες γνωστοί αλλά σε κατάσταση που δεν ξέραμε ενώ μπαίνει σοβαρά και ότι έχει συμβεί με τον Covid, είτε τον 1,5 περίπου χρόνο πριν είτε και τώρα.

Η παγκόσμια αναστάτωση με τον Covid που είχαμε τον προηγούμενο καιρό, με την απότομη διακοπή πρωταθλημάτων και μετά η έκτακτη συνέχεια τους, έχει “χαλάσει” το ρολόι αθλητών σε όλα τα σπορ που είχαν μια ρουτίνα και αυτή ακολουθούσαν.

Ήθελα να το γράψω από καιρό και τώρα είναι η ευκαιρία. Επειδή λόγω στοιχήματος βλέπω αρκετά πρωταθλήματα αλλά και άλλα σπορ εκτός ποδοσφαίρου, εάν κάτσει κάποιος και τα βάλει κάτω θα δει αρκετά παράξενα πράγματα που συμβαίνουν.

Με τον όρο παράξενα θέλω να περιγράψω ότι βλέπουμε αποτελέσματα που τα θεωρούμε εκπλήξεις και αρκετούς αθλητές που αλλιώς τους είχαμε συνηθίσει αλλιώς τους βλέπουμε.

Στο ποδόσφαιρο μια ματιά και αυτή την αγωνιστική που μας πέρασε θα δούμε αρκετά όμορφα πράγματα. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα που άλλαξε προπονητή μετά τα συνεχή τραγικά αποτελέσματα και τον ερχομό του Τσάβι πήγε στη Θέλτα και το 0-3 μέχρι το 52’ έγινε 3-3 στο τέλος. Η Τσέλσι που πάρει τραίνο πήγε η Μπέρνλι που είναι στις τελευταίες θέσεις της πήρε ισοπαλία 1-1. Η Παρί που έχει μαζέψει ότι μπορούσε έχει δυσκολίες και ο Μέσι δεν αποδίδει αυτά που περίμεναν.

Στο NBA εάν δει κάποιος αγώνες έχουμε ξεχάσει τα μεγάλα σκορ που ξέραμε και παίζουν λες και είναι στην Euroleague, ενώ ομάδες που έχουν μαζέψει αρκετούς καλούς παίκτες από ήττα σε ήττα το πάνε. Τα ίδια και στο NFL ομάδες που τις υπολόγιζαν για playoffs και τελικούς με καλούς παίκτες, είναι εκτός και χάνουν στην έδρα τους που δεν έχαναν σχεδόν ποτέ.

Γενικά εάν κάτσει κάποιος και παρακολουθήσει ψύχραιμα τα σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν έρθει τα πάνω κάτω και οι παραδοσιακά καλές, δυνατές, οι ομάδες που είναι οι συνήθεις ύποπτοι για νίκες και προκρίσεις έχουν πέσει ένα επίπεδο κάτω από αυτό που ήταν και βρίσκουν δυσκολίες.

Σε αντίθεση με τις ομάδες που δεν είχαν τόση ταλαιπωρία με στόχους και παιχνίδια, οπότε λιγότερη πίεση που έχουν μπει πιο δυνατά και χτυπάνε χωρίς φόβο τα παιχνίδια που άλλες φορές τα έχαναν πριν καν μπουν στο γήπεδο.

Πολλοί θα πουν τι μαλακίες γράφω, τουλάχιστον έχω δει γενικά τι γίνεται στον κόσμο και έχω πλήρη άποψη για αυτό που γράφω. Η κούραση που ανέφερε και ο Μαρτίνς υπάρχει και φαίνεται. Δεν γίνεται να ξέχασαν τη μπάλα όσοι παίζουν σήμερα, οι ίδιοι παίκτες με πέρυσι είναι σε αρκετές θέσεις μην τρελαθούμε τώρα. Αλλά δεν μπορώ να βρω και άλλη λογική εξήγηση για την μια με δύο ταχύτητες κάτω που παίζουν.


Προσοχή, γράφω για λογική εξήγηση και όχι τις πίπες που γράφουν και λένε πολλοί, αυτό που λέμε πέταξε τη μαλακία του για να έχει να πει. Γιατί καλό είναι ότι λέμε να το στηρίζουμε κάπου και όχι να το στηρίζουμε πάνω σε μια μυθοπλασία που έχουμε φτιάξει στο μυαλό μας και να πετάμε εύκολα την ευθύνη όπου βρούμε. Εφόσον θέλουμε να πούμε, κρίνουμε κάτι, θα πρέπει να βρίσκουμε και το γιατί. Το να λέμε λόγια του αέρα α φταίει αυτός μωρέ δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Έχουμε κάνει μια δεύτερη σκέψη γιατί δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του;

Εάν εγώ για παράδειγμα τρέχω κάθε μέρα 5 χιλιόμετρα σε 35 λεπτά και για κάποια περίοδο τα 35 γίνουν 50, τι σημαίνει ότι ξέχασα να τρέχω; Κάτι έχει συμβεί και έχουν ανέβει οι χρόνοι, κάτι συμβαίνει, τι είναι αυτό; Το βρίσκεις και ψάχνεις τη λύση, τέλος!

Να ξέχασαν το ποδόσφαιρο οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν νομίζω, εκτός εάν τους απήγαγαν alien τους άλλαξαν οργανικά και τους έστειλαν πίσω στου Ρέντη. Να ξέχασε ο Μαρτίνς να προπονεί και να κοουτσάρει ούτε αυτό νομίζω, αφού όπως σας έχω γράψει έχει ολόκληρο προπονητικό team γύρω του, κάποιος δεν θα του έλεγε κάτι; Αλλά και πάλι δεν βλέπω να έχει κάνει καμιά προπονητική “τρέλα”, sorry κι όλας, δεν είδα να βάζει τον Τικίνιο μπακ και τον Μπουχαλάκη επιθετικό. Φυσιολογικά κατεβάζει την ομάδα και στηρίζεται στους παλιούς που ξέρει όπου ακόμα και αυτοί δείχνουν να είναι μια ταχύτητα κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Παρόλα αυτά και με όλα τα θέματα ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αήττητος στην Ελλάδα και μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στην Ευρώπη, στο τέλος αυτά μένουν, προκρίσεις και τίτλοι.

Σίγουρα θα θέλαμε και το θέαμα που σε αντίθεση το δίνει φέτος η ομάδα μπάσκετ, αλλά όσο δεν έχουν βρει τον εαυτό τους, αυτό που μετράει είναι το μάζεμα βαθμών.

Έρχεται διακοπή για εθνικές όπου ναι μεν είναι η ξεκούραση που περιμένουν αρκετοί, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες σε εθνικές ομάδες με τα ταξίδια για τα παιχνίδια να είναι επιπλέον κούραση. Έναν αστερίσκο θα βάλω το ότι έχει αρκετούς Αφρικανούς και τα παιχνίδια εκεί με τις μετακινήσεις είναι ακόμα πιο κουραστικά. Θα έρθει Κόπα Άφρικα σε περίοδο που η Ευρώπη θα έχει κανονικά παιχνίδια και εκεί θα πρέπει να προβληματιστούν στην ομάδα για το πως θα είναι και με ποιους παίκτες.

Γενικά αυτή τη σεζόν την πάμε κομμάτι κομμάτι ανά διακοπή πρωταθλήματος με κύριο στόχο βαθμούς για το πρωτάθλημα και για πρόκριση στην Ευρώπη. Ο Ιανουάριος είναι κοντά, η διακοπή των γιορτών αλλά και η ενίσχυση που πιστεύω θα γίνει θα αλλάξουν την εικόνα της ομάδας.