AEKFC_OlympiacosFC_Superleague_2021_RedView
22 Νοεμβρίου, 2021
Banner

ΑρνητΕς νίΚης – Πρωταθλητές 2-3 και τώρα πιάστε μας

Παιχνιδάρα έγινε χθες στο ΟΑΚΑ για να τα λέμε όλα. Ελληνικό παιχνίδι με σκορ 2-3, κόσμο, ένταση και φάσεις δεν βλέπεις εύκολα ειδικά αυτό τον καιρό. Εάν οι ομάδες ήταν τίποτα Βιγιαρέαλ – Ατλέτικο (που σιγά μην βάλει 3 γκολ η Ατλέτικο, αλλά λέμε), θα λέγαμε τι ματσάρα βλέπουμε. Ωραίο παιχνίδι ήταν, τα είχε όλα εκτός από καμιά μανουριά καλή και τίποτα κόκκινα χαρτόνια για να ολοκληρωθεί.

Η ΑΕΚ κάθε χρόνο αυτό το παιχνίδι περιμένει, για αυτό άλλωστε και κόβει τόσα εισιτήρια, αλήθεια τα ίδια εισιτήρια κόβει όταν υποδέχεται ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ? Δε νομίζω… οπότε μην πεταχτούν να πετάξουν την πίπα τους. Ζουν και αναπνέουν για να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό όπου εάν νικήσουν, όποτε γίνει αυτό είναι κάτι σαν εξιλέωση για αυτούς για την ανυπαρξία τους τόσα χρόνια τώρα.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια που ξεκίνησε να έχουμε VAR αλλά και ξένους διαιτητές μετράει 9 ήττες 3 ισοπαλίες 0 νίκες, οπότε άλλη μια καραμέλα έλιωσε. Είχαμε τα λεφτά του Champions League που έχει λιώσει παταγωδώς εδώ και χρόνια, είχαμε και το ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ, διαιτησία κτλ

Που είστε ρε; Με ξένους διαιτητές που θέλατε και με το VAR που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δεν σηκώνετε κεφάλι. Με τις κίτρινες φυλλάδες κάθε καλοκαίρι να σας πουλάνε παπατζηλίκι για τι ομαδάρα έχετε φτιάξει που θα πάει για κούπα και χάνετε Ευρώπη από τα προ προ προκριματικά περιμένοντας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μπας και νικήσετε και κάνετε τον γύρο του θριάμβου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τα γράφω αυτά γιατί από χθες διαβάζω και ακούω ότι πάει να κλείσει η ψαλίδα της διαφοράς δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και γελάω. Επειδή ξέρω με διαβάζουν και ΑΕΚτζήδες, ανοίξτε τα μάτια σας και λουστείτε με το λουτρό αλήθειας που θα σας γράψω.

Καταρχάς η μόνη ψαλίδα που ξέρω είναι αυτή στα μαλλιά, αν και δεν έχω μαλλιά κάποια γνώση πάνω σε αυτά την έχω. Ο Ολυμπιακός φέτος παίζει στο 40% περίπου από ότι έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό φυσικά είναι δικό μας πρόβλημα που το έχω γράψει και αναλύσει σε προηγούμενα κείμενα μου. Αυτός ο Ολυμπιακός λοιπόν το 40% της δυναμικότητας του τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, είναι μόνος πρώτος και αήττητος στο Ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας χτίσει ήδη διαφορά από τον δεύτερο με 6 βαθμούς, έχοντας ήδη παίξει και τα 3 δυνατά παιχνίδια + τα Γιάννενα που δείχνουν ιδιαίτερα δυνατά φέτος. Όλα αυτά παίζοντας παράλληλα στα κόκκινα στο Europa Leauge που επίσης είναι σε τροχιά πρόκρισης.

Χθες ο Ολυμπιακός δεν έκανε κανένα super duper παιχνίδι, του έκατσε μια γκολάρα από το 1ο λεπτό και αυτό ίσως άλλαξε τα σχέδια και στις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ προσπαθούσε αλλά οι δυνατότητες της έχουν ταβάνι. Έκανε λάθη; φυσικά αλλά και αυτά στο παιχνίδι είναι, εάν δεν έκανε κανένας λάθος στα παιχνίδια δεν θα είχαμε και τόσα πολλά γκολ.

Από την άλλη και ο Ολυμπιακός στα δύο γκολ που δέχτηκε είναι λάθη της άμυνας, ξεκάθαρα. Ο Παπασταθόπουλος έχασε τον Αραούχο και ο Βατσλίκ έκανε άστοχη ή αργή έξοδο και δέχτηκε το πρώτο γκολ. Στο δεύτερο ο Αραούχο πάλι έφυγε από τον Παπασταθόπουλο. Εδώ να τονίσω ότι φέτος μπορεί να τα ρίχνουμε σε κάποια τρανταχτά λάθη πολλές φορές που κάνουν οι Σισέ, Μπα όταν παίζουν αλλά πρέπει να γράφουμε και για τον Παπασταθόπουλο, να θυμίσω και στον Παναιτωλικό είχε ευθύνη. Εδώ φαίνεται και η απουσία του Σεμέδο όπου πέρυσι μαζί είχαν φτιάξει ένα τοίχος με τον ένα να καλύπτει τον άλλον όποτε χρειαστεί. Αυτό για το 40% που έγραψα πιο πάνω, όλα παίζουν ρόλο στο παιχνίδι.

Ενώ η ΑΕΚ ήταν γηπεδούχος και μείωσε σε 2-3 και περίμενες την φυσιολογική πίεση της έδρας, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για το 4ο γκολ, όπως είχε και πιο πριν για να κάνει το 1-4 με μεγάλη ευκολία, αλλά δεν έγινε.

Ο Μαρτίνς είχε διαβάσει άριστα την ΑΕΚ και κατέβασε μια εντεκάδα όπου τακτικά του δίνει αυτό που ζητάει, και αναφέρομαι για την επιλογή Ονιεκούρου αντί Γκάρι. Στα μάτια μου έπαιξε κάπως όπως και μέσα στην έδρα της Φενέρ, περιμένοντας να βρει χώρους και να χτυπήσει σε κάθε λάθος του αντιπάλου. Αυτό αυτός ο Ολυμπιακός σήμερα μπορεί να το κάνει τέλεια, δεν μπορεί ακόμα να κάνει αυτό που έκανε πέρυσι, το καλησπέρα ήρθα να σας πατήσω δεν με νοιάζει σε πια έδρα είμαι.

Η πρώτη αλλαγή έγινε στο 68ο λεπτό με σκοπό να θωρακίσει το κέντρο με τρεις και εκεί να κλειδώσει την ΑΕΚ, περιμένοντας τη στιγμή για την κόντρα, όπως και έγινε. Να έχετε υπόψιν, όταν το παιχνίδι πάει όπως θέλεις, δύσκολα κάνεις αλλαγή προσώπων έστω για φρεσκάρισμα, γιατί δεν ξέρεις εάν “χαλάσει” όλο αυτό που έχει δέσει εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και ο Γιαννίκης έκανε μια αλλαγή στο 46΄ γιατί ο Γκαρσία δεν υπήρχε και μετά η δεύτερη προς το τελευταίο τέταρτο. Αλήθεια αυτός είναι ο Γκαρσία που πολλοί Ολυμπιακοί έλεγαν γιατί δεν τον πήραμε εμείς και θα έκανε τι διαφορά;;; Γιατί πέρυσι άκουγα και διάβαζα κάτι τέτοια…

Ο Μαρτίνς είχε στήσει όπως πρέπει την ομάδα για να φύγει νικητής και το κατάφερε. Μπορεί να μην βλέπουμε τον περσινό Ολυμπιακό που ξαναγράφω, καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν είναι στα καλά της. Η μεγάλη διακοπή λόγω Covid, το πως συνεχίστηκαν τα πρωταθλήματα, προετοιμασίες κτλ, τους έχει επηρεάσει όλους, κανείς δεν πάει τραίνο. Να έχετε υπόψιν ότι ο Covid πάλι θα παίξει ρόλο, κάποιοι παίκτες κολλάνε πάλι, με τις ομάδες να παίρνουν μέτρα γιατί αυτές πληρώνουν και αυτές χάνουν νίκες και έσοδα εάν παίζουν χωρίς παίκτες. Ψάξτε και διαβάστε για την Μπάγερν Μονάχου και θα καταλάβετε…

Το ότι δουλεύει ο Μαρτίνς στην προπόνηση αρκεί να δει κάποιος το 2ο γκολ του Ολυμπιακού, πως ξεκίνησε, που ήταν ο Λαλά μπροστά και πίσω ως μπακ ο Μασούρας. Για να βγει τέτοια φάση πρέπει να την έχεις δουλέψει, δεν γίνεται τυχαία αυτό.

Κάπου εδώ να γράψω για να λιώσει επίσης η άλλη καραμέλα του πέναλτι. Λοιπόν… Κανόνας. Σε κάθε εκτέλεση στημένου, φάουλ ή κόρνερ σπρωξίματα, τραβήγματα φανέλας κτλ, στην περιοχή υπάρχουν. Σε όλα τα παιχνίδια σε ολόκληρο τον πλανήτη. Άλλα τα δίνουν και άλλα δεν τα δίνουν αναλόγως το που είναι η μπάλα, πως επηρεάζει τη φάση, πως γίνεται η κάθε παράβαση. Ο διαιτητής κρίνει και φυσικά το VAR όταν δεν μπορεί να κρίνει στέλνει τον διαιτητή να τσεκάρει. Το σπρώξιμο του Μασούρα που ήταν άγγιγμα για να πέσει ο γνωστός Βράνιες λες και τον χτύπησε ηλεκτρισμός κάτω αριστερά με την μπάλα να παίζει πιο πάνω όπου τελικά το καθαρίζει ο Βατσλίκ δεν είναι πέναλτι και ορθώς δεν δόθηκε, μιλάμε για αστειότητα, εάν ο διαιτητής έδινε τέτοια θα έπρεπε σε όλο τον αγώνα να είχαμε φάουλ, κάρτες και πέναλτι. Παίζει ρόλο το πως σφυράει και ο κάθε διαιτητής το πως αφήνει το παιχνίδι να κυλήσει. Δεν το έδωσε, δεν του είπε το VAR καν να πάει να το δει, και εννοείται δεν τον έφερε ο Ολυμπιακός από την Πορτογαλία για να σφυρίξει το παιχνίδι. Τα έγραψα πιο πάνω, αυτά τα νέα έθιμα είναι της εξυγίανσης, δικό τους πρόβλημα.

Αλλά… δεν αντέχω να ακούω και να διαβάζω ότι δεν έδωσε πέναλτι και αμέσως στην επόμενη φάση έφαγαν το γκολ, είναι αστείο. Λοιπόν επειδή έχετε τσακωθεί με την αλήθεια. Γίνεται η εκτέλεση φάουλ και ο Βατσλίκ καθαρίζει την φάση, όπου περνάνε 3-4 δευτερόλεπτα μέχρι να δει που θα δώσει τη μπάλα για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η φάση τελείωσε στο μπλοκάρισμα του, τέλος! Από εκεί και πέρα ξεκινά άλλη φάση, και ξεκινά ο Ολυμπιακός να χτίζει επίθεση, οπότε δεν είναι αυτό που θέλουν να λένε οι ΑΕΚτζήδες ειδικά ΑΡΔ ότι δεν έδωσε το πέναλτι και καπάκια έφαγαν το γκολ.

Για να γίνει αυτό που λένε θα έπρεπε μετά την εκτέλεση του φάουλ να μην την μπλοκάρει ο Βατσλίκ και ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ το παιχνίδι, να την πάρει ένας του Ολυμπιακού και να βγάλει σέντρα με τη μια, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ! Σταμάτησε η φάση, πέρασε χρόνος, ο Βράνιες αστείος να διαμαρτύρεται τι στιγμή που υπάρχει VAR και φυσικά να μην φτάνει στην άμυνα. Ο Βατσλίκ να ψάχνει που να τη δώσει και να την δίνει στον Μασούρα που είχε έρθει μπακ, αυτός να δίνει πάσα στον Λαλά και ο Λαλά με ένα σκαφτό να βρίσκει Ελ Αραμπί που ξεφτιλίζει την άμυνα της ΑΕΚ και να σκοράρει. Από την εκτέλεση φάουλ και το πέναλτι που ζητάνε, μέχρι το γκολ, μιλάμε πέρασαν άλλες 3 φάσεις, η μπάλα έπαιξε κανονικά και η ΑΕΚ μπορούσε να την ανακόψει. Οπότε νταξ καλά τα παραμύθια αλλά για τις φυλλάδες και το ραδιόφωνο να μοιράζετε σανό.

Ο μικρός Καμαρά ήρθε στον Ολυμπιακό με κοντά τα 100 χιλιάδες ευρώ για τον Ολυμπιακό Β και ο Μαρτίνς τον έχει κάνει ένα μικρό Φορτούνη να φαίνεται. Μπορεί να ξέρει μπάλα να έχει ταλέντο αλλά πάντα χρειάζεται ο προπονητής για να σε κάνει να φανείς, αλλά και να σε κάνει ακόμα καλύτερο. Ο Λαλά επιτέλους είναι αυτός που περιμέναμε και είχαμε δει στο Γαλλικό πρωτάθλημα και είχε γραφτεί εδώ στο RedView.gr τι παίκτης είναι. Ο Εμβιλά ανεβασμένος από τα προηγούμενα παιχνίδια και γενικά μια εικόνα όχι ή τέλεια αλλά αρκετή για να παραμείνει αήττητος ο Ολυμπιακός που έτσι θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους…

Δεν έχει κάτι άλλο να γραφτεί, όλοι τον ίδιο αγώνα είδαμε. Όπως έχω γράψει θα περιμένω τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που πιστεύω ο Μαρτίνς θα κάνει αλλαγές, για να διορθώσει πράγματα που περίμενε και ο ίδιος αλλά ακόμα δεν έχει δει.

Το απόγευμα έχουμε μπάσκετ και επιτέλους, ντέρμπι στο ΣΕΦ με βάζελο όπως παλιά… Δεν έγραψα μετά την εύκολη νίκη επί της Μακάμπι γιατί θέλω να έχω εικόνα και σήμερα και να τα συνδέσω. Εξάλλου στις νίκες είναι εύκολα κείμενα, τα αφήνω για τους άλλους… στις ήττες είναι που πρέπει να γραφτούν αλήθειες…

UPDATE: Έπεσε στο μάτι μου ένα κείμενο από το FWS.GR όπου πρόσεξα το πέσιμο του Βράνιες, όχι όμως κοιτώντας όπως όλοι μας ψηλά, αλλά στα πόδια… ένα θα γράψω… άσταδιαλα ρε μαλάκες ασχολούμαστε ακόμα μαζί σας…