OlympiacosFC_VolosFC_Superleague_2021_RedView
29 Νοεμβρίου, 2021
Banner

Η δουλειά έγινε με Βόλο και συνεχίζει αήττητος

Παιχνίδι μετά (αλλά και πριν), από Ευρώπη τα έχουμε πει, είναι πάντα επικίνδυνα για γκέλα. Φέτος την έκανε μια φορά μετά το διπλό στην Τουρκία έφερε 0-0 με ΠΑΟ στο Καραϊσκάκης. Την Πέμπτη έγραψε άλλη μια μεγάλη νίκη που έδωσε πρόκριση στον επόμενο γύρο και ο Βόλος για τους αντιπάλους, φάνταζε ιδανική ομάδα για να κόψει βαθμό από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Βόλου εάν δεν είχε πρόεδρο μεταφραστή και διάφορες άλλες σχέσεις, έχει ομάδα που μπορεί να σου βάλει δύσκολα. Στην Τούμπα το 4-1 κατάφερε να το κάνει 4-4, εάν δεν τον προσέξεις μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Μεσημεριανό παιχνίδι όπως παλιά φάνταζε ένα χαλαρό παιχνίδι όπου ο Μαρτίνς θα βρει την ευκαιρία να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν τραβήξει κουπί. Να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες να δείξουν πράγματα που δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα. Μην ξεχνάμε ότι Ιανουάριο ο Ολυμπιακός θα χάσει παίκτες για το Copa Africa οπότε θα πρέπει κάποιοι άλλοι να μπουν στην εξίσωση της ομάδας, να παίξουν, να βρουν τα πατήματα τους και ρυθμό για να καλύψουν τα κενά που θα έχουμε για κάποιο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα από την Ευρώπη αλλά την μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι του Βόλου με το πέναλτι που κέρδισαν αλλά ο Βατσλίκ που έκανε και το λάθος, πήρε ρεβάνς με την απόκρουση του. Το ημίχρονο κύλισε με κάποιες φάσεις αλλά η άμυνα του Βόλου μαζί με την τύχη κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές ο Μαρτίνς βάζοντας ΑνδρούτσοΜασούραΜαντί Καμαρά για να έρθει το 60’ και να μπει επίσης ο Βαλμπουενά μετά από καιρό εάν δεν κάνω λάθος. Παιχνίδι που είναι στο μηδέν και ομάδα που παίζει μόνο άμυνα, για να ξεκλειδώσει θέλει ατομική προσπάθεια από παίκτες που κάνουν τη διαφορά και ο Γάλλος είναι τέτοιος παίκτης.

Το γκολ ήρθε στο 85’ με πέναλτι στο αριστερό μηχανάκι της άμυνας Ρέαμπτσιουκ με τον Ελ Αραμπί να εκτελεί ένα άρτια τεχνικό πέναλτι που ήταν τόσο όσο για να μην μπορεί ο τερματοφύλακας να κάνει τίποτα. Καπάκια όμως ήρθε και η ισοφάριση από το Βόλο μετά από κόντρες στην άμυνα που ευνόησε τον επιθετικό τους. Τα έχουμε πει Σισέ και Μπα χαμηλά έχουν θεματάκια, το γνωρίζουμε αυτό.

Για να έρθει στο τέλος ένα φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή και τον Ματιέ παλιά μου τέχνη να κάνει το 2-1 με μαγική εκτέλεση φάουλ, που νομίζω έχουν λείψει από τον Ολυμπιακό τέτοιες εκτελέσεις, αφού και ο Φορτούνης είναι εκτός. Άλλες εποχές ήξερες ότι ένα μεγάλο ποσοστό εκτελέσεων φάουλ ήταν γκολ, κάτι που από τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, ίσως με την επιστροφή του ΚΦ7 να γίνει και αυτό.

Η δουλειά έγινε και ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος και αήττητος, είπαμε στην τελική οι βαθμοί μετράνε και να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά από δεύτερο και τρίτο. Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Άρη στην έδρα του και η απόσταση μεταξύ μας πήγε ήδη στο +10 από Νοέμβριο μήνα…

Η επόμενη αγωνιστική στον ΟΦΗ είναι ακόμα πιο δύσκολη και θέλει προσοχή, εάν περάσει και από εκεί με νίκη θα έχει βγάλει ήδη ένα δύσκολο πρόγραμμα με εκτός ΠΑΣ, ΟΦΗ, ΑΕΚ που θεωρητικά είναι δύσκολοι αντίπαλοι.

Το ξαναγράφω όλο το θέμα είναι ο Ιανουάριος. Θα υπάρχει Copa Africa, θα υπάρχει μεταγραφική περίοδος και γενικά Ιανουάριο οι ομάδες κάνουν μια κοιλιά. Θα έχουμε μάθει και το τι θα κάνουμε στο Europa και με ποιον θα παίζουμε, οπότε στο μυαλό θα υπάρχει και η προετοιμασία για το παιχνίδι. Σε αυτό τον μήνα προσωπικά πιστεύω θα παιχτούν όλα και ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει πάρει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά από τους άλλους. Αυτό σημαίνει μόνο νίκες και κάποια γκέλα (που θα την κάνουν) οι άλλοι.

Η ομάδα δείχνει να βρίσκει καλύτερο ρυθμό από ότι στο ξεκίνημα και η διακοπή που θα έρθει θα είναι μια mini προετοιμασία αλλά είναι καιρός να βγουν μπροστά παίκτες που δεν έχουν πάρει τον χρόνο που πίστευαν να έχουν και να αποδείξουν πράγματα. Όλα στο χορτάρι θα φανούν εξάλλου.