Antwerp_OlympiacosFC_Europa_League_2021_RedView
10 Δεκεμβρίου, 2021
Banner

Ήττα στο Βέλγιο και το ταμείο της Ευρώπης μέχρι στιγμής

Λοιπόν για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν έγραψα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ όπου για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός τους κάνει πλάκα. Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι γιατί δεν έχω Cosmote και δεν είμαι οπαδός των κουκουρούκου απίθανων links με τα άπειρα banners και υποφερτή εικόνα. Ούτε οπαδός των “σπασμένων” κωδικών… οπότε Cosmote εάν με διαβάζεις κάνε μια χορηγία να βλέπω Ολυμπιακό όποτε παίζει για να γράφω σωστά.

Έκλεισα την παράγραφο με την κλάψα μου για να πάρω καμιά συνδρομή γιατί αρκετά δίνω ήδη στη Nova χρόνια τώρα… Το παιχνίδι δεν το είδα, οπότε δεν μπορώ να γράψω για το παιχνίδι, ακούω και διαβάζω ότι μόνο ο Βατσλίκ ήταν καλός, όλοι οι άλλοι μάλλον για Εράσμους πήγαν ενώ το γκολ της Ανβέρπ ήρθε από λάθος δικό μας, εντάξει αυτό τείνει να γίνει συνήθειο για την άμυνα φέτος…

Θέλω να γράψω όμως για την τελική σούμα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Τι αντικειμενικά περιμέναμε, τι είδαμε και τι περιμένω από εδώ και πέρα.

Όσοι με διαβάζετε σας τα έχω γράψει από τις αρχές και δεν αλλάζω τίποτα από ότι έχει γραφτεί γιατί σχεδόν σε όλα έχω επιβεβαιωθεί.

Το όλο σκηνικό με covid έχει επηρεάσει τους πάντες και τα πάντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια βόλτα σε άλλα πρωταθλήματα και σπορ θα δείτε πολλές “παραξενιές” που συμβαίνουν. Άλλοτε “δυνατές” ομάδες έχουν θέματα και οι πιο “αδύναμες” έχουν κάνει το μπαμ, ενώ οι παίκτες έχουν ξεζουμιστεί από τα συνεχή παιχνίδια αλλά η μεγάλη αλλαγή της ρουτίνας τους με την μεγάλη διακοπή που είχαν τα πρωταθλήματα, δεν έκαναν προπονήσεις και μετά συνέχισαν να παίζουν. Ναι έγιναν το 2020 και έχουμε 2021 αλλά το σοκ, γιατί περί σοκ μιλάμε δεν ξεπερνιέται εύκολα έχοντας για χρόνια άλλη ρουτίνα, δηλαδή σεζόν, ξεκούραση, προετοιμασία, σεζόν κτλ.

Πέρασε αυτό και φέτος η χρονιά ξεκίνησε κάπως πιο ορθά, για τον Ολυμπιακό τελείωσε αργά λόγω των playoffs αλλά θα έπρεπε να ξεκινήσει και γρήγορα αφού έχει προκριματικά του Champions League. Σε αυτή τη διακοπή έγιναν ότι κινήσεις μπορούσαν να γίνουν αλλά όχι οι βασικές για να βρεθούν στην προετοιμασία και να ενσωματωθούν με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός προχώρησε στα προκριματικά με τους παλιούς και όσους είχαν μείνει από αυτούς αφού covid και τραυματισμοί έκαναν τη δουλειά του Μαρτίνς ακόμα πιο δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τους ομίλους του Champions League όχι από καλύτερη ομάδα, αλλά σίγουρα πιο έτοιμη, όπου μετά οι Βούλγαροι αποκλείστηκαν από ακόμα πιο έτοιμη ομάδα τη Μάλμε που πέταξε έξω και την Rangers! Η Σουηδία βρισκόταν σε φουλ ρυθμούς πρωταθλήματος και η Μάλμε είχε κοντά στα δέκα παιχνίδια ήδη στα πόδια της.


Παρόλο τις δυσκολίες ο Ολυμπιακός μπήκε για άλλη μια φορά στους ομίλους του Europa League όπου τότε είχα γράψει καλύτερα Europa παρά CL αυτή τη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός όπως φάνηκε και στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος έψαχνε να βρει τα πατήματα του, να βρει ρυθμό και οι μεταγραφές όπου μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε να μπορέσουν να κουμπώσουν στο σύνολο και να δώσουν αυτό που ο Μαρτίνς περίμενε.

Με μια ματιά ο Μαρτίνς έπρεπε να κάνει παράλληλα αρκετές δουλειές και όλα αυτά να μην έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Έπρεπε και να βάλει τις μεταγραφές στο παιχνίδι, και να παίζει καλή μπάλα, και να κάνει νίκες , και να μην έχει τραυματισμούς και και και.

Στις αρχές προσπάθησε να πειραματιστεί με κάποια συστήματα και παίκτες χωρίς να του βγαίνουν αυτά που ζητούσε αλλά δεν έχανε! Οι μεταγραφές ήρθαν είτε ανέτοιμοι, είτε με κιλά, και σίγουρα δεν βοήθησαν τον Πορτογάλο όπως ο ίδιος περίμενε. Έτσι αποφάσισε να μικρύνει το rotation και να εμπιστευτεί παίκτες που βλέπει στην προπόνηση ότι μπορούν να του δώσουν αυτά που ζητάει. Μεγάλο παράδειγμα ο μικρός Καμαρά, που ήρθε στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό Β, αλλά με απουσία Φορτούνη κατάφερε να πείσει τον coach και πήρε τη φανέλα βασικού σπίτι του και όχι άδικα.

Άλλος ένας παγκοσμίως άγνωστος παίκτης όπου ο Μαρτίνς τον έφτιαξε έτσι ώστε να είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον μέλλον στην ομάδα σε παικτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, αφού σε περίπτωση πώλησης θα φέρει σοβαρό ποσό στα ταμεία του συλλόγου. Ο Μαρτίνς το έχει καταφέρει αυτό στα 3 χρόνια που βρίσκεται εννοείται μαζί με το υπόλοιπο team και scouting και του πιστώνετε αυτό, ότι δουλεύει τους παίκτες για να δώσουν το καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εάν έμπαινε στους ομίλους του Champions League με αυτά που είδαμε φέτος στους ομίλους αλλά και με την εικόνα του Ολυμπιακού που είχαμε στις αρχές της σεζόν προσωπικά θα περίμενα μια βαριά δύο νίκες εντός έδρας, ξεκάθαρα και αντικειμενικά. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό των προηγούμενων δύο σεζόν στο Champions League οπότε η παρουσία του στο Europa προσωπικά από τότε πίστευα ότι είναι καλύτερο, όπως και ήταν. Από το Champions League για να καταλάβουμε ήρθαν στο Europa σε αυτή τη φάση Μπαρτσελόνα, Ντόρτμουντ, Πόρτο, Σεβίλλη, για να καταλάβουμε πόσο δύσκολη έχει γίνει η διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός με την παρουσία του στο Europa πριν ξεκινήσει προσωπικά είχα υπολογίσει 3 νίκες εντός και μία νίκη ή ισοπαλία εκτός. Το ξαναγράφω σύμφωνα με την εικόνα που είχα Αύγουστο και αρχές Σεπτεμβρίου όλα αυτά, και δεν έπεσα πολύ έξω αφού έκανε 3 νίκες, ενώ θα μπορούσε και το κάτι παραπάνω που δεν έγινε αλλά προχωράμε.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα είναι αήττητος και πρώτος και στο πρωτάθλημα έχοντας πάρει ήδη διαφορά από δεύτερο και τρίτο. Στο κύπελλο το εμπόδιο του Λεβαδειακού θα ξεπεραστεί αλλά η ήττα στη Λιβαδειά θα έπρεπε να προβληματίσει αυτούς που έπαιξαν και αυτούς που έλεγαν γιατί δεν τους βάζει ο Μαρτίνς να παίξουν… Πήραν την απάντηση τους και για άλλη μια φορά ο Μαρτίνς έχει δικαιωθεί στα όσα έχει ακούσει.

Μέσα σε όλα είχαμε και τις διακοπές για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων όπου ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες και αυτό επίσης δεν βοηθάει τον Μαρτίνς να δουλέψει όπως θέλει στου Ρέντη σε αυτά τα κενά από πρωτάθλημα και Ευρώπη που ήταν σαν μικρές προετοιμασίες για τους ανέτοιμους παίκτες.

Είμαστε στον Δεκέμβριο και τώρα ο Ολυμπιακός δείχνει σημάδια του παλιού του καλού εαυτού στο πρωτάθλημα, προσοχή σημάδια έγραψα όχι ότι παίζει το ίδιο. Παίκτες αρχίζουν και βρίσκουν τη φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει να παίξουν όπως τους γνωρίζουμε και σιγά σιγά γίνεται η ενσωμάτωση αυτών με τον Μαρτίνς να τολμάει και να ανοίγει κάπως το ροστερ αλλά με μέτρο. Ακόμη δεν είναι ευχαριστημένος με την όλη εικόνα και αυτό θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο τον Ιανουάριο που οι Αφρικανοί θα πάνε για το Copa Africa και ο Μαρτίνς θα πρέπει να κάνει αλχημείες και δοκιμές με τα συστήματα και τακτικές με όσους του μείνουν. Δεν γνωρίζω μεταγραφικά τι θα γίνει αλλά δεν περιμένω και πολλά αφού τι να κάνεις μεταγραφή για ένα μήνα; Θα γυρίσουν πίσω όσοι φύγουν, επιστρέφει και ο Φορτούνης, βαριά πιστεύω ο Ολυμπιακός θα κάνει μια το πολύ εάν βρεθεί κάτι εξαιρετικό δύο κινήσεις και μέχρι εκεί. Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για μεγάλες αλλαγές γιατί επίσης θα θέλουν χρόνο και τώρα δεν υπάρχει αυτό αφού στο πρωτάθλημα θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα έχουμε το παιχνίδι για το Europa League και την πρόκριση.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής και το πως παίζει η ομάδα. Δεν ξέχασε το ποδόσφαιρο ούτε ο Μαρτίνς, ούτε ο Εμβιλά, ούτε ο Καμαρά ούτε κανένας, απλώς θα πρέπει στην εικόνα που έχουμε στα 90 λεπτά και μόνο, γιατί μόνο αυτό έχουμε, θα πρέπει να βάζουμε τις παραμέτρους γύρω γύρω πριν βγάλουμε συμπεράσματα! Περιττό να γράψω ότι θα πρέπει να έχουμε και γνώση, και γνώση δεν είναι ότι ξέρουμε τους κανόνες ενός παιχνιδιού έτσι;

Μέσα σε όλα ξεκίνησε μια παπαρολογία από το καλοκαίρι για τον Μαρτίνς. Θα γράψω εγώ τι έχω καταλάβει, πως το έχω δει και στο ριπαπα μου τι θα μου πει ο καθένας γιατί θα το προχωρήσω παρακάτω πιο μακριά.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού ακόμα και με ξένους διαιτητές, ήττες κάνουν, ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει και για αυτό ευθύνονται δύο πρόσωπα. Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης και ο προπονητής Πέδρο Μαρτίνς.

Για τον δεύτερο ξεκίνησε όπως έγραψα παραπάνω η παπαρολογία από το καλοκαίρι ότι δεν κάνει, δεν παίζει ο Ολυμπιακός όπως πρέπει και μάλιστα έγραφαν για σκέψεις να φύγει κτλ. Αστειότητες από τα γνωστά υπόγεια των site που είναι γεμάτα απρόσωπα payroll αλλά και troll στα social με μόνο σκοπό να πετάξουν τον σπόρο της αμφισβήτησης στους οπαδούς του Ολυμπιακού για να αρχίσει η μουρμούρα εκ των έσω, γιατί ότι και να λένε οι αντίπαλοι δεν θα ασχοληθεί κανένας.

Ο σπόρος έπιασε τόπο και σε μια μερίδα οπαδών φυτεύτηκε για τα καλά όπου άρχιζαν να γράφουν και λένε την μια μαλακία μετά την άλλη. Όταν βέβαια τους ξεφτίλιζε ο Μαρτίνς με Φενέρ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αήττητο κτλ κάνουν τους νεκρούς στους κάδους και χάνουμε την επαφή τους… μέχρι την επόμενη γκέλα, και όταν λέμε γκέλα, μιλάμε να κάτσει καμιά ισοπαλία… Την απάντηση τους την πήραν αφού ΠΑΕ και Μαρτίνς πάνε για ανανέωση όπως διαβάζω στα ρεπορτάζ…

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η λάσπη προς το πρόσωπο του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη γιατί έχουν πονέσει αρκετά αυτά τα χρόνια. Οπότε βρίσκουν ευκαιρία μέσω και της πολιτικής να τον χτυπάνε με πυροτεχνήματα, γιατί όλες οι παπάτζες τους έχουν καταρριφθεί.

Επί ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά είχαμε ένα δημιούργημα και ένα success story με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, και δώστου φωτογραφίες στις σουίτες με κασκόλ του ΠΑΟΚ υπουργών, αλλά και των τότε προσώπων της συγκυβέρνησης με φανέλες του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν έκανε και τις μπίζνες του στη Θεσσαλονίκη και στα media. Σήμερα βλέπετε την κατάντια του ΠΑΟΚ αλλά και τα media και μπίζνες του μεγαλομετόχου.

Πριν τις εκλογές ο Ευάγγελος Μαρινάκης του Μιλιτιάδου και πατέρας αλλόθρησκων έδωσε μια συνέντευξη όπου ακόμα από ότι είχε δηλώσει τότε απαντήσεις δεν δόθηκαν ποτέ από το τότε Μαξίμου. Από ότι μαθαίνω τον έχει καλέσει για κατάθεση ο εισαγγελέας για κάτι θεματάκια που είχαν γίνει τότε και είναι γνωστά…

Οι βασικές δουλειές του Μαρινάκη είναι εκτός Ελλάδος, οπότε δεν έχει ανάγκη και την οποιαδήποτε κρατική βοήθεια για να πει κάποιος ότι πρέπει να είναι κοντά σε κάποια κυβέρνηση. Ίσα ίσα που ο ίδιος από την τσέπη του σε στιγμές καταστροφών στη χώρα έχει βοηθήσει, όταν το κράτος δεν έκανε τον κόπο καν να πάει να τσεκάρει τι και πως…

Παρόλα αυτά υπάρχουν τα γνωστά payroll του ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τους βγήκε το αφήγημα τότε, να συνεχίζουν τη σπέκουλα είτε online είτε offline, μέσω των social media και όχι μόνο. Είναι τόσος ο πόνος που τους έχει μείνει και θα τους μείνει για πολλά χρόνια, όπως έχει μείνει στους βαζέλες η Ριζούπολη και ας μπαίνουμε στο 2022…

Τα μέτωπα εναντίον του Ολυμπιακού και προσώπων που είναι στον Ολυμπιακό είναι ακόμα ανοιχτά και είναι ένα καλό αφήγημα για τους άλλους απέναντι στο ακροατήριο τους, αφού τέτοιες αμοιβάδες είναι που δεν βάζουν το μυαλό τους να σκεφτεί λίγο παραπέρα για το τι και πως…

Δεν είμαι αυτός που θα πει πίστευε και μη ερεύνα εννοείται… το αντίθετο μάλιστα γιατί η κοινωνία μας έχει γαμήσει με troll και ο πολύς κόσμος δεν σπαταλάει ένα λεπτό παραπάνω να ψάξει, να κάνει 2-3 κλικ και να δει το γιατί, παρά κατεβάζει αμάσητο ότι του δίνουν.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Παλιά έψαχνες και έβρισκες αποδείξεις αλλά και αποτέλεσμα στο οτιδήποτε. Σήμερα η πλέμπα πρώτα έχει φτιάξει κάτι στο μυαλό της και μετά ψάχνει τα κείμενα που απλώς θα του επιβεβαιώσουν αυτό που έχει χτίσει στο κεφάλι του. Δεν ψάχνει εάν είναι σωστό ή λάθος, απλή επιβεβαίωση όπως ψάχνουν όλοι γύρω τους.

Εννοείται δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές κτλ έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία περίπου όπου τα τελευταία χρόνια γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμα και αυτοί που λέμε “γνώστες” ή πιο “διαβασμένοι” όπως λένε οι παλιοί έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και πέφτουν στη λούμπα των fake news ή πυροτεχνημάτων για να αρέσουν στο κοινό τους, αφού ξέρουν τι ραπανάκια μυαλά έχουν που δεν θα κάνουν τον κόπο καν να το ψάξουν παραπέρα…

Εγώ το μόνο που έχω να τους πω… είναι όταν μιλάνε σε μικρόφωνα να βγάζουν πρώτα την τσαπού του Ελ Αραμπί για να τους ακούμε πιο καθαρά…